امروزه استفاده از مواد مخدر متفاوت، در بین جوانان شیوع زیادی پیدا کرده است. برخی مواد مخدر به دلیل ارزان تر بودن و همچنین در دسترس بودن در بین جوانان طرفداران بیشتری پیدا کرده است. یکی از این مواد مخدر خطرناک و ارزان قیمت، کراک است. کراک ماده فشرده شده مخدر کوکائین است و تاثیراتی که روی مصرف کننده میگذارد به مصرف کنندگان کوکائین شباهت زیادی دارد. اگر می خواهید بدانید ماده مخدر کراک چیست و از میزان خطرناک بودن آن مطلع شوید لطفا تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
ماده مخدر کراک چیست؟
کراک Crack ماده مخدر بسیار اعتیادآوری است که از برگ گیاهی به نام کوکا، اولین بار در سال 1860 و در آمریکای جنوبی برای افزایش سطح انرژی در بین مردم استفاده می شد. کراک یکی از مشتقات کوکائین است و از نظر ساختاری شباهت زیادی به آن دارد. کراک از نظر ظاهری، شبیه یک تکه سنگ در رنگ های کرم روشن تا قهوهای تیره در بین مصرف کنندگان موجود میباشد و هیچ بویی هنگام مصرف از خود منتشر نمیکند. به همین دلیل بسیاری از جوانان در منزل نیز به استعمال آن می پردازند. مصرف کنندگان کراک را معمولا از طریق تزریق، استنشاق و دود کردن به وسیله پایپ مورد استفاده قرار میدهند.
فرد با مصرف یک بار کراک به آن حالت خوشایند پس از مصرف، علاقه مند شده و به دنبال رسیدن به همان حس و حال است. به همین دلیل هر بار مجبور است مصرف کراک خود را بالاتر ببرد تا به نتیجه دلخوه خود برسد. به همین ترتیب است که مصرف کننده کراک، دچار اعتیاد به کراک میشود.
گاهی مصرف کنندگان برای تاثیرگذاری کراک آن را با مواد مخدر دیگری همچون هروئین و ماری جوانا ترکیب میکنند و مورد استفاده قرار میدهند. این کار بسیار خطرناک بوده و مغز و روان فرد را به شدت تحت تاثیر خود قرار می دهد.
عوارض مواد مخدر کراک چیست؟
جالب است بدانید کراک به سرعت وارد جریان خون میشود و تقریبا 10 دقیقه بعد از مصرف، اثرگذاری خود را آغاز میکند و تا تقریبا 4 یا 5 ساعت بعد از مصرف در بدن فرد باقی میماند. تاثیراتی که مصرف کراک میتواند بر جسم و روان فرد میگذارد را در ادامه مورد بررسی قرار میدهیم:
- اختلال در خواب
- گلو درد
- مشکلات جنسی
- اختلال در سطح تنفس و ضربان قلب
- بروز بیماری های عفونی به دلیل تزریق با سرنگ مشترک
- بروز مشکلات گوارشی مانند یبوست و حالت تهوع
- اضطراب و استرس
- افسردگی
- کاهش وزن شدید
- زخم در بینی به دلیل استنشاق کراک
- بروز مشکلات پوستی (زخم کراک)
- تعریق زیاد
- کم خونی
- تشنج
- حملات قلبی
- تحریک پذیری و پرخاشگری
زخم کراک چیست؟
یکی از مهمترین و آشکارترین عوارض مصرف کراک بروز عارضههای پوستی است که به زخم کراک معروفند. اجزای بدن فردی که کراک مصرف میکند کم کم و به مروز زمان دچار پوسیدگی میشوند و به عبارتی، گوشت وی دچار عفونت شدید میشود که به آن زخم کراک میگویند. این عفونت آنقدر شدید است که در صورت فشار مضاعف ممکن است اعضای بدن فرد را از او جدا کند.
ترک کراک در بهترین کلینیک ترک اعتیاد
بهترین و درست راه برای ترک کراک مراجعه به مراکز معتبر ترک اعتیاد است که یکی از بهترین این مراکز کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی واقع در شمال تهران میباشد. این مرکز با حضور کادر درمان حرفهای خود و همچنین امکانات رفاهی و پیشرفتهای که دارد توانسته نظر عده زیادی از بیماران مبتلا به اعتیاد را به خود جلب کرده و زندگی پاک و سالمی را به مراجعان خود هدیه دهد. برای اطلاع از روند درمان اعتیاد خود یا نزدیکانتان میتوانید با مشاوران ما در کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی تماس گرفته و سوالات خود را مطرح نمایید. همکاران ما به صورت 24 ساعته در خدمت شما عزیزان هستند.
1403/08/20