تحریک مغناطیسی مکرر مغزی (rTMS) نوعی روش درمانی برای بهبود افسردگی است که در کلینیک دکتر جوادی استفاده میشود، این روش از سال 1985 در دنیا مورد استفاده قرار گرفته است. این درمان شامل استفاده از امواج مغناطیسی برای هدف قرار دادن و تحریک نقاط خاصی از مغز است. سازمان غذا و داروی ایالات متحده هنگامی که سایر درمانها مؤثر نبودهاند، rTMS را به عنوان درمانی برای افسردگی شدید تصویب کرد. در کلینیک دکتر جوادی همراه با درمان های مرسوم از rTMS نیز استفاده میکنند.
تحریک مغناطیسی مکرر مغزی (rTMS) نوعی روش درمانی برای تحریک مغز است که جهت درمان افسردگی و اضطراب بیماران مورد استفاده قرار میگیرد. rTMS-درمانی با توجه به سایر روشهای درمانی به بیهوشی نیازی ندارد بنابراین عوارض ناشی از بیهوشی و داروهای دیگر را نیز ندارد. اگرچه آر تی ام اس RTMS بیش از 30 سال است که در دسترس است، اما از نتایج مطلوب دراز مدت آن اطلاعات زیادی در دست نیست. برخی از مبتلایان به افسردگی، کاهش چشمگیر علائم خود را به آن نسبت میدهند. برخی دیگر اظهار میدارند که آن تأثیر اندکی در وضعیت آنها داشته است.
rTMS یک روش درمانی غیرتهاجمی است (در این روش دارو یا ماده دیگری وارد بدن نمیشود). در درمان rTMS، در حالی که یک کویل الکترومغناطیسی در نزدیکی سر قرار دارد، فرد مینشیند و یا دراز میکشد. پزشک متخصص کویل الکترومغناطیسی را در مقابل پیشانی، نزدیک ناحیهای از مغز که خلق و خو را تنظیم میکند، قرار میدهد. سپس کویل پالسهای مغناطیسی را به بخش های مورد هدف مغز میفرستد. این پالسها منجر به ایجاد یک جریان الکتریکی در سلول های عصبی خاص میشود و این جریانهای الکتریکی سلول های مغز را به روشی پیچیده تحریک میکنند که میتواند کاهش افسردگی را در پی داشته باشد.
rTMS توسط متخصصان درمان اعتیاد برای علائم خطرناک اعتیاد به ویژه در افرادی که از افسردگی ناشی از ترک اعتیاد رنج میبرند، استفاده میشود. TMS یا rTMS میتوانند در تحریک مغز و بازگشت کنترل خلقی کمک کننده باشند. استفاده از rTMS نشانههای مثبتی نیز در مقابله با میل به مصرف مواد اعتیادآور نشان داده است، اگرچه دلیل دقیق آن ناشناخته است.
در یکی از تحقیقات، 11 نفر از 16 نفری که rTMS آر تی ام اس را برای درمان اعتیاد به کوکائین دریافت کرده بودند، پس از یک ماه عاری از علائم اعتیاد بودند. از افراد واقع در گروهی که تحت درمان عادی قرار گرفته بودند و تنها درمان استاندارد را دریافت کرده بودند، در همان بازه زمانی یک ماهه تنها 3 نفر از علائم مصرف مواد مخدر پاک بودند. اگرچه این مطالعات امیدوارکننده است، اما هنوز باید آزمایشات بیشتری انجام شود و هیچ کس نباید این درمان را به عنوان برترین درمان اعتیاد انجام دهد. مانند هر چیز، این روش تنها باید در کنار دیگر برنامههای درمانی و داروهای درمانی گنجانده شود.
rTMS معمولاً برای درمان افسردگی شدید استفاده میشود. تحریک مغناطیسی مکرر مغزی معمولاً تنها پس از عدم موفقیت دارو و روان درمانی تحت نظر پزشک متخصص مرکز ترک اعتیاد دکتر جوادی به بیماران توصیه میشود. پزشکان پیش از بررسی احتمال استفاده از روش درمانی آر تی ام اس، دریافت حداقل یک دوره از داروهای ضد افسردگی را توصیه میکنند. ممکن است داروهای ضد افسردگی و روان درمانی در ترکیب با rTMS مورد استفاده قرار گیرند.
افرادی که برای روشهایی مانند الکتروشوک درمانی (ECT) از سلامتی کافی برخوردار نیستند، ممکن است کاندیداهای بهتری برای آر تی ام اس RTMS باشند. این مسئله در مورد کسانی که ریسک بالایی برای تشنج دارند یا قادر به تحمل بیهوشی که برای ECT لازم است، نیستند نیز پیشنهاد میشود.
پزشکان هنگام مراجعه بیمار، یک دستور منفرد برای هر بیمار انجام خواهند داد. با این حال، بیشتر افراد، جلسات درمانی آر تی ام اس RTMS در حدود پنج بار در هفته، و هر بار حدود 30 تا 60 دقیقه دریافت میکنند. طول دوره درمان معمولاً بین چهار تا شش هفته طول میکشد. این تعداد، بسته به پاسخ فرد به درمان میتواند کوتاهتر یا طولانیتر باشد.
هزینه آر تی ام اس با توجه به تعداد و مدت زمان هر جلسه تعیین میشود. در کلینیک دکتر جوادی مدت زمان هر جلسه و تعداد آن با توجه به شرایط و نیاز بیمار، توسط پزشک متخصص تجویز میشود. به همین دلیل هزینه ار تی ام اس برای هر بیمار متفاوت است.
برای اطلاع از هزینه هر جلسه آر تی ام اس در کلینیک دکتر جوادی میتوانید با مشاوران ما تماس بگیرید.
دکتر مسعود جوادی موسس و صاحب امتیاز کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی، دارای 15 سال سابقه کار تخصصی در حوزه اعتیاد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
اعتیاد به مواد مخدر محرک و روانگردان از آن جهت بیماری محسوب میشود که مصرف مواد، ساختار مغز و نحوه فعالیت آن را تغیی ...
بیشتر بدانیدخدمات روانشناسی و مشاوره چیست؟ خدمات روانشناسی ترک اعتیاد و مشاوره یک عمل عمومی و ارائه دهنده خدمات درمانی در حوزه ر ...
بیشتر بدانیدهنگامی که فرد مصرفکننده در کلینیک شبانه روزی ترک اعتیاد دکتر جوادی پذیرش و بستری میگردد، کادر درمانی این مرکز دو ن ...
بیشتر بدانیداگر علائمی از یک بیماری اعصاب و روان را دارید، باید به روانپزشک متخصص اعصاب و روان مراجعه کنید. بیشتر بیماریهای اعص ...
بیشتر بدانیدCBT چیست؟ قبل از اینکه بدانید چرا ما از برنامههای CBT حمایت میکنیم، باید بدانید CBT چیست؟ رفتار درمانی شناختی سیب ...
بیشتر بدانیدنوروفیدبک چیست؟ نوروفیدبک یک سیستم آموزشی مبتنی بر پاداش بدون دارو برای مغز است. در این روش آموزشی که به کمک رایانه ...
بیشتر بدانیدهمین حالا تماس بگیرید
02179441