سم زدایی و ترک اعتیاد دو واژهای هستند که بیشترین ترس را در دل افرادی میاندازند که به دنبال درمان اعتیاد خود هستند. از آنجایی که این دو گام تا رسیدن به پاکی میتواند سختترین مراحل باشند، ترس احتمالی برخی از افراد قابل درک است. به دلیل مشکلات و کشمکشهایی که ممکن است طی این دوره بروز کند، بسیاری از افراد ممکن است علیرغم توصیه روانپزشک متخصص سم زدایی اعتیاد، از دوره درمانی خود خارج شوند. در واقع تحقیقات حاکی از آن است که هفته اول درمان (زمانی که معمولاً سم زدایی در آن انجام میشود)، زمانی است که بسیاری از مصرف کنندگان بدلیل نداشتن مراقبتهای پزشکی، برنامه درمان خود را ترک میکنند.
اولین گام برای حرکت به سوی رهایی کامل از اعتیاد نسبت به مصرف انواع مواد مخدر، محرک و نوشیدنیهای الکلدار، سم زدایی و به عبارت بهتر پاک سازی بدن بیمار است. مرحلهای حیاتی و مهم که لازم است به صورت کاملا علمی و اصولی زیر نظر پزشک متخصص ترک اعتیاد و در یک کلینیک معتبر انجام شود.
سم زدایی یا پاک سازی خون از مواد مخدر به سه شیوه کلی فوق سریع، تدریجی و سریع انجام میشود. در پاسخ به این سوال که در بین این روشها، کدام روش سم زدایی بهتر است؟ نیز باید گفت بسته به شرایط فیزیولوژیک بدن فرد، وضعیت روحی او و میزان وابستگیاش نسبت به مصرف مواد اعتیادزا، هر کدام از این روشها میتوانند موثر واقع شوند. با این وجود بسیاری از پزشکان، سم زدایی تدریجی مصرف مواد اعتیادآور را نسبت به سم زدایی فوق سریع مواد و ناگهانی آنها ترجیح میدهند.
بهترین و موثرترین شیوه انجام سم زدایی مواد مخدر، مراجعه به یک کلینیک و یا مرکز معتبر ترک اعتیاد است. لازم به ذکر است که در برخی از کلینیکها و مراکز ترک اعتیاد از مواد شبه مخدر برای درمان اعتیاد در فرد استفاده میشود. روشهای غیر اصولی که تنها نوع ماده اعتیادزایی را که فرد نسبت به مصرف آن اعتیاد پیدا کرده است را تغییر میدهند و عملا با تغییر صورت مسئله، به بهبود بیمار کمک چندانی نمیکنند. از این رو لازم است برای قدم برداشتن اصولی در مسیر ترک، به یک کلینیک معتبر مراجعه کنید. دقت داشته باشید که با کاهش دوز مصرف انواع مواد اعتیادزا و محدود کردن استفاده از آنها، در همان مرحله سم زدایی بدن از مواد مخدر، فرد دچار شوک میشود. شوکی که میتوان آن را به خوبی و از طریق مراجعه به یک کلینیک و یا مرکز اعتیاد معتبر همچون کلینیک شبانه روزی دکتر جوادی، مدیریت کرد.
در این روش فرد به صورت تدریجی مصرف مواد مخدر را در همان روز اول قطع میکنند. در طول استفاده از روش سم زدایی تدریجی مواد از بدن، عمدتا فرد به بازه زمانی بین 10 روز الی 2 هفته به بستری احتیاج پیدا خواهد کرد. لازم به ذکر است که این بازه زمانی، میتواند تحت تاثیر شرایط بیمار (به ویژه شرایط جسمی او) کاهش و یا افزایش پیدا کند. در طول دوره بستری بیمار نیز بسته به شرایط او و با هدف کاهش و تسکین علائم و عوارض ناشی از کاهش مصرف مواد مخدر ممکن است فرد به درمانهای دارویی احتیاج پیدا کند. درمانهایی که لازم است زیر نظر پزشک و به صلاح دید او اجرا شوند.
سم زدایی سریع در اعتیاد برای افرادی که دوز مصرفی کمی دارند و مدت زمان زیادی از اعتیاد آن ها نمی گذرد، استفاده می شود. در این روش فرد با تشدید علائم ناشی از ترک یکباره مواد اعتیاد آور مواجه خواهد شد. بعد از پیادهسازی کامل سم زدایی سریع مواد مخدر، پزشک عموما از متدهای درمانی همچون داروی نالتروکسان برای درمان قطعی اعتیاد در بیمار استفاده میکند.
روش سم زدایی فوق سریع مواد مخدر UROD نیز یکی دیگر از روشهای انجام پاک سازی خون بدن از مواد اعتیادزا بوده (با سرعت بالاتری نسبت به سم زدایی تدریجی مواد) که در استفاده از آن برای افراد مختلف محدودیتهایی وجود دارد. به عنوان مثال این روش قابل استفاده برای بیماران با عارضههای قلبی و گوارشی و حتی افرادی که از دیابت رنج میبرند، نیست. این روش به هیچ وجه برای افراد با دوز مصرف زیاد و یا افرادی که مدت زمان زیادی از درگیری آنها با اعتیاد گذشته است، نیز روش مناسبی نیست.
در سم زدایی سریع و فوق سریع در اعتیاد، بعد از قطع ناگهانی مصرف مواد، بدن فرد دچار شوک شده و بیمار با عوارض و علائم متعدد جسمی و روانی مواجه خواهد شد. در مقابل در کل پروسه درمان اعتیاد با استفاده از روش سم زدایی تدریجی، کلیه علائم حیاطی فرد به صورت پیوسته مورد بررسی قرار گرفته میشود. مانتیور و بررسی مداوم علائم حیاتی بیمار و همچنین مهار علائم ناشی از ترک مصرف مواد و یا کاهش دوز مصرفی آن، در به حداقل رسیدن عوارض احتمالی ناشی از ترک، نقش انکارناپذیری دارند.
کلینیک ترک اعتیاد شبانه روزی دکتر جوادی به واسطه برخورداری از یک مرکز پیشرفته سم زدایی و همچنین ارائه خدمات با کیفیت مشاورهای، روانپزشکی و همچنین روان درمانی یکی از گزینههای پیش روی شما برای حرکت به سمت بهبودی کامل است. مرکزی که دارای مجوز از سوی وزارت بهداشت و درمان کشور بوده و به صورت 24 ساعته و شبانه روزی، بیماران را بدون کوچکترین محدودیتی پذیرش میکند. پذیرش اولیه بیماران با تشکیل پرونده پزشکی برای آنها و بررسی علائم حیاتی و شرایط بدنی آنها همراه خواهد بود.
در نخستین لحظات ورود بیماران به این کلینیک، تمامی تستهای تشخیصی ضروری با هدف تشخیص درست ماده مخدری که فرد نسبت به مصرف آن اعتیاد دارد و چگونگی تاثیرگذاری آن بر روی بدن فرد، انجام میشوند. بعد از این مرحله نیز روند درمانی فرد بر اساس شرایط جسمی و روحی او پیش گرفته میشود. لازم به ذکر است که در این مرکز از هیچگونه ماده شبه مخدری همچون متادون ترامادول، قرص ب2، و … برای درمان سم زدایی تدریجی، سریع و فوق سریع UROD استفاده نشده و افراد به صورت مدوام توسط روانشناس و روانپزشک ترک اعتیاد ویزیت میشوند. در کلینیک دکتر جوادی در کنار بهرهگیری از متدهای درمانی علمی و موثری نظیر کاشت داروی نالتروکسان در بدن بیمار، تلاش میشود که مجموعهای از خدمات مشاورهای، خدمات رفاهی و هتلینگ و … به بیماران ارائه شود.
دکتر مسعود جوادی موسس و صاحب امتیاز کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی، دارای 15 سال سابقه کار تخصصی در حوزه اعتیاد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
اعتیاد به مواد مخدر محرک و روانگردان از آن جهت بیماری محسوب میشود که مصرف مواد، ساختار مغز و نحوه فعالیت آن را تغیی ...
بیشتر بدانیدهنگامی که فرد مصرفکننده در کلینیک شبانه روزی ترک اعتیاد دکتر جوادی پذیرش و بستری میگردد، کادر درمانی این مرکز دو ن ...
بیشتر بدانیدماری جوانا چیست؟ ماری جوانا که با نامهای علف و گل نیز شناخته و از برگ و گل گیاه شاهدانه بهدست میآید و همانند همه ...
بیشتر بدانیدتقریباً هرکسی در جامعه خود اصطلاح “بازپروری” را شنیده است. بازپروری بخشی از یک اصطلاح فراگیر مربوط به بس ...
بیشتر بدانیدقرص ب2 یا بوپرنورفین چیست؟ تصور بر این است که قرص ب2 فرآیند سمزدایی و قطع مصرف مواد مخدر را در دوره ترک اعتیاد مواد ...
بیشتر بدانیدالکل چیست؟ الکل مادهای روانگردان است که بهعنوان یک کندکننده فعالیت ذهنی و بدنی عمل میکند و هوشیاری فرد را پس از ن ...
بیشتر بدانیداعتیاد به مورفین ممکن است بعد از فقط چند بار مصرف مورفین ایجاد شود. از نشانههای وابستگی به مورفین میتوان به ایجاد ...
بیشتر بدانیدهمین حالا تماس بگیرید
02179441