در این مطلب قصد داریم تا بطور خاص در مورد عوارض مصرف کراک صحبت کنیم. عوارض کراک میتواند شامل آسیب ریوی، مشکلات تنفسی، افزایش فشار خون، تارکی کاردی و علائم روانپریشی باشد. اما ابتدا بیایید راجع به اینکه کراک چیست؟ بیشتر بدانیم و بعد به سراغ عوارض کراک برای بدن برویم.
فهرست مطالب
کراک یکی از اعتیادآورترین مواد مخدر موجود است که محبوبیت زیادی دارد، علت آن این است که این ماده مخدر را هر کسی میتواند بسازد! (البته اگر ابزار آن را داشته باشد). نحوه مصرف کراک بصورت تزریق، دود کردن و کشیدن است. عوارض کراک کشیدن شامل خروپف کردن میباشد، زیرا با روش کشیدن این ماده سریعتر به جریان خون و مغز میرسد. البته مدت زمان عوارض مصرف کراک، زمانیکه آن را میکشید، بسیار کم بوده و فقط 10 الی 15 دقیقه طول میکشد. در حالیکه اگر کراک را پودر کنید، عوارض آن 15 الی 30 دقیقه باقی میماند. اما اثرات مصرف کراک چیست؟ چرا افراد به این ماده گرایش دارند؟
زمانی که کراک میکشید، ابتدا احساس سرخوشی و هیجان میکنید، اما دیری نمیپاید که این احساس جای خود را به افسردگی و پارانویا میدهد. اثرات کوتاه مدت مصرف کراک (هم فیزیکی و هم روانی) شدیدتر از اثرات تزریق کوکائین بوده و علائمی مشابه مصرف شیشه دارند. بطور کلی اثرات کوتاه مدت این ماده عبارتند از:
از عوارض کوتاه مدت مصرف کراک این است که افرادی که پارانویای ناشی از کراک را تجربه میکنند، امکان دارد گمان کنند که شخصی قصد وارد شدن به خانه آنها را دارد یا اینکه کسی در حال تعقیب آنهاست که در نتیجه خودشان رفتار تهاجمی نشان میدهند و به افراد مختلف حمله میکنند.
علاوه بر عوارض کوتاهمدت مصرف کراک، استفاده بیش از اندازه از کراک در مدت طولانی میتواند عوارض بیشتری داشته باشد. عوارض بلند مدت مصرف کراک عبارتند از:
همانگونه که گفتیم اثرات سرخوشی کراک خیلی زود از بین میروند و جای خود را به عوارض کراک میدهند که عبارتند از:
معمولا افرادی که برای اولین بار کراک مصرف میکنند، آنچنان حس سرخوشی را تجربه میکنند که به گفته خودشان این حس مشابه هیچ چیز در جهان نیست! و این آغاز اعتیاد به کراک خواهد بود، زیرا کاربر برای تجربه دوباره حس مذکور به مصرف کراک میپردازد.
علاوه بر عوارض روانی مصرف کراک، این ماده دارای عوارض جسمانی جبران ناپذیری است که عبارتند از:
مصرف کراک به خودی خود موجب افسردگی و اضطراب خواهد شد و افراد برای از بین بردن این احساسات شروع به مصرف دوباره آن میکنند، در طی این چرخه معیوب ابتدا فرد دچار تحمل، سپس دچار وابستگی و در نهایت دچار اعتیاد به کراک خواهد شد. اعتیاد به کراک روی خلق و خوی افراد تاثیر مستقیم میگذارد و افراد در زمانی که احساس نیاز به آن میکنند و نمیتوانند مصرف کنند، اضطراب شدیدی میگیرند.
با توجه به اثرات و عوارض مصرف کراک زمان آن رسیده است که به ترک کراک در یک کلینیک ترک اعتیاد خوب مانند مرکز دکتر جوادی فکر کنید، اینطور نیست؟ اما ترک کراک هم دارای یک سری علائم است که ما در بخش بعدی به آن اشاره میکنیم.
بطور کلی ترک کراک خیلی علائم جسمی ایجاد نمیکند و معمولا علائم مذکور روانی هستند:
با استفاده از سم زدایی تدریجی میتوان از شدت عوارض ترک کاست، اما عوارض ترک ناگهانی مصرف کراک بسیار شدید بوده و به همین دلیل سم زدایی بوقلمون سرد (یعنی قطع یکباره مصرف کراک) برای ترک این ماده مخدر توصیه نمیشود.
در این مطلب به بررسی عوارض مصرف کراک پرداختیم. حالا میدانیم که عوارض کراک حتی میتواند موجب مرگ شود! بنابراین ترک کراک از واجبات زندگی شما بنظر میرسد. مرکز ترک اعتیاد دکتر جوادی با بهره گیری از روشهای نوبن اعتیاد و همچین امکانات رفاهی vip و تیم پزشکی متخصص آماده درمان شما عزیزان است. کافیست اراده کنید وهمین حالا با ما تماس بگیرید. متخصصین ما در مسیر درمان همراهتان خواهند بود و شما را تنها نمیگذارند.
دکتر مسعود جوادی موسس و صاحب امتیاز کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی، دارای 15 سال سابقه کار تخصصی در حوزه اعتیاد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.