ال اس دی (LSD) ماده مخدر روانگردانی است که باعث توهم، هذیان و تغییرات رفتاری شدید میشود. هرچند LSD اعتیاد جسمی ایجاد نمیکند، اما مصرف این روانگردان میتواند عوارض مزمن، وابستگی روانی یا مرگ را به دنبال داشته باشد. LSD ماده توهمزای صنعتی قدرتمندی است. این ماده میتواند توهم دیداری ایجاد کند و خلقیات، هیجانات و ادراک مصرف کننده را تغییر دهد. مصرف ال اس دی در همان بار اول هم میتواند به بدن آسیب بسیار جدی بزند. همچنین بر ذهن فرد مصرف کننده اثرات منفی بگذارد و باعث بروز رفتار بیثباتی شود که امنیت او و اطرافیانش را به خطر میاندازد.
LSD یا اسید، کریستال سفید یا بیرنگی است که عموماً به شکل قرص یا کپسول به طور غیرقانونی فروخته میشود. افراد مصرفکننده، قرص بدون بوی ال اس دی را پودر و آن را روی صفحههای ژلاتینی خشک کرده و در نهایت به قند اضافه یا در آب حل میکنند. مصرف آن در درازمدت مشکلات مزمنی مانند اختلال ادراک ناشی از توهم مداوم را به وجود میآورد. اختلال ادراک با فلش بکهایی به تحریفهای دیداری در زمان مصرف LSD همراه است، این فلشبکها ممکن است چند ماه تا چند سال بعد از ترک ال اس دی LSD رخ دهد!
همچنین پودر یا مایع این ماده روانگردان را میتوان استنشاق یا تزریق کرد. همچنین پودر آن را میتوان فشرده کرد و به شکل توپهای کوچکی موسوم به میکرودات درآورد. LSD مایع روی کاغذ جاذبی به نام بلاتر ریخته میشود. این کاغذ معمولاً به مربعهای کوچکی تقسیمبندی میشود، هر مربع معادل یک دوز LSD است. قرص اسید حاوی ۲۰ تا ۸۰ میکروگرم LSD است؛ قرص را میتوان بلعید، لیس زد یا جوید.
مصرف این ماده میتواند اثرات و عوارض غیرقابل پیشبینی به دنبال داشته باشد. برخی افراد به حالت نشئگی مطلوبشان میرسند و از مصرف ال اس دی لذت میبرند، اما عدهای ترسی وحشتناک یا احساس ناامیدی شدید را تجربه میکنند. مصرف ال اس دی خلقیات، شخصیت و ادراک زمان مصرف کننده را تغییر میدهد. این اثرات میتواند بیش از 12 ساعت ماندگاری داشته باشد، البته LSD پنج روز در بدن باقی میماند.
سوءمصرف آن علائم زیر را به دنبال دارد:
مصرف ال اس دی گاهی باعث بروز واکنشهای شدید شده و قدرت قضاوت را مختل میکند. برخی مصرفکنندگان در زمانی که تحت تاثیر اسید هستند، قربانی یا عامل تصادفاتی مرگبار میشوند.
مصرف مکرر LSD تحمل بدن را در برابر این ماده افزایش میدهد، در نتیجه فرد مجبور است که LSD را در تعداد دفعات بیشتر یا در مقادیر بالاتر مصرف کند تا همان احساس سرخوشی و نشئگی مطلوب همیشگی را تجربه کند. با این حال چون مصرف این ماده روانگردان ولع جسمی یا رفتارهای اجباری برای تهیه و مصرف دارو را به دنبال ندارد، به همین دلیل سوءمصرف LSD منجر به اعتیاد جسمی نمیشود اما بشدت وابستگی روانی برای شخص ایجاد میکند.
هرچند اسید اعتیاد جسمی ایجاد نمیکند، اما مصرف کنندگان ممکن است وابستگی روانی به این ماده روانگردان پیدا کنند. برخی ال اس دی را بارها برای تجربه توهمات حسی مصرف میکنند، اما بین دفعات مصرف اکثر مصرفکنندگان فاصلهای طولانی وجود دارد.
اوردوز اسید زمانی رخ میدهد که فرد مقدار زیادی اسید مصرف کند. اوردوز عارضهای خطرناک است و به درمان فوری نیاز دارد. مصرف مقدار بسیار زیاد LSD مرگبار نیست، اما موجب روانپریشی و ایجاد حالتهای روانگردانی شدیدتر میشود. برخی مصرفکنندگان به اصطلاح “سفر بدی” را تجربه میکنند که با گیجی، هراس، اضطراب یا درماندگی همراه است، این احساسات ناخوشایند ممکن است چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد.
مصرف LSD حتی برای یکبار هم میتواند بسیار خطرناک باشد، همچنین مصرف همزمان LSD و مواد دیگر بدون شک عوارض شدیدتری را به دنبال دارد. برای مثال ترکیب کردن LSD با الکل توهمات را شدیدتر میکند و به رفتار پرخطری دامن میزند که منجر به آسیبدیدگی یا مرگ میشود. LSD بصورت جسمانی مانند تریاک اعتیادآور نیست! اما سوءمصرف آن سلامتی روانی فرد را به خطر میاندازد.
روشهای مختلفی برای ترک و از بین بردن اثر ال اس دی LSD وجود دارد. مشاوره روانشناسی بهترین و موثرترین روش برای درمان سوءمصرف LSD است. برای مثال رفتاردرمانی شناختی (CBT) به بیماران کمک میکند تا رفتارهای دردسرآفرین خود را ریشهیابی کنند و دلایلی که آنها را به مصرف مواد سوق داده است، شناسایی و مدیریت کنند.
در کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی مشاورههای مختلف و طرحهای درمانی موثری با توجه به نیازهای خاص هر بیمار ارائه میشود. طرح درمان سوءمصرف LSD شامل شرکت منظم در جلسات مشاوره فردی یا گروهی میباشد و در صورت تشخیص پزشک متخصص داروهای ضدروانپریشی و ضدافسردگی برای بیماران دچار روانپریشی تجویز میشود.
ویژگی های کلینیک تخصصی دکتر جوادی:
دکتر مسعود جوادی موسس و صاحب امتیاز کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی، دارای 15 سال سابقه کار تخصصی در حوزه اعتیاد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
3.1 (10) ماری جوانا و گل چیست؟ ماری جوانا که با نامها ...
بیشتر بدانید3 (2) مصرف فن سیکلیدین و دیگر داروهای انفکاکی باعث می ...
بیشتر بدانید