با توجه به تمام مطالبی که در مورد اعتیاد و مواد مخدر میشنویم گاهی این نکته به سادگی فراموش میشود که بسیاری از مواد اعتیادآور دیگری مانند قرص زولپیدم نیز وجود دارند که برای مصارف پزشکی تجویز میشوند. اما سوءمصرف این داروها میتوانند در کنار اعتیاد جسمی و روانی، خطرات جبران ناپذیری نیز داشته باشد، که این خطرات اهمیت ترک اعتیاد زولپیدم را نشان میدهد.
زولپیدم تحت نامهای تجاری مختلفی از جمله امبین و سابلینوکس نیز به فروش می رسد. این دارو برای درمان افرادی که از بیخوابی رنج میبرند و کمک به خوابیدن در بزرگسالان توسط پزشک متخصص تجویز میشود. اگر به هر روشی غیر از آنچه پزشک در نظر داشته است از داروی زولپیدم استفاده کردهاید، باید برای ترک قرص به مراکز تخصصی درمان و ترک زولپیدم مراجعه کنید.
قرص زولپیدم یا امبین یک داروی تجویزی توسط روانپزشک است که برای درمان بیخوابی بیمار استفاده میشود. متعلق به گروهی از داروها به نام آرام بخش-خواب آور است که با فشار بر سیستم عصبی مرکزی و کاهش سرعت فعالیت مغز کار میکنند. در حالی که معمولاً امبین از سایر آرامبخشهای دیگر ایمن تر به حساب میآید، اما استفاده طولانی مدت از آن ممکن است منجر به تحمل، وابستگی و عقب نشینی شود.
برنامههای درمانی مختلف ویژگیهای متفاوتی نیز دارند. در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد دکتر جوادی بهترین روش ترک زولپیدم برای هر فرد متناسب با شرایط جسمی، مقدار و زمان مصرف هر بیمار ارائه میشود. برنامههای درمانی ترک اعتیاد زولپیدم در این مرکز به طور کلی دارای سه مرحله میباشد:
نحوه ترک یکباره زولپیدم به این صورت است که مرحله سم زدایی بدن از مواد، وابستگی جسمی بیمار به دارو را از بین میبرد. این مرحله ممکن است با کاهش تدریجی و آرام دوز زولپیدم و یا قطع ناگهانی و سریع مصرف دارو انجام شود. نقطه ضعف اصلی سم زدایی سریع این است که ممکن است علائم ترک شدیدتری را ایجاد کند و باید حتماً تحت نظارت کادر پزشکی متخصص ترک اعتیاد صورت گیرد تا اطمینان حاصل شود که روند سم زدایی سریع زولپیدم بدون خطر انجام میشود.
ترک زولپیدم همچنین ممکن است منجر به موارد زیر شود:
مرحله بعدی درمان سوءمصرف زولپیدم معمولاً یک برنامه بستری ترک اعتیاد بصورت سم زدایی تدریجی است. بدین معنی که بیمار در این کلینیک شبانهروزی روانپزشکی و ترک اعتیاد بستری و تمامی مراحل پاکسازی بدن از زولپیدم را تحت نظر کادر درمانی متخصص سپری میکند. مزیت اصلی سم زدایی تدریجی(بستری) زولپیدم به نسبت سم زدایی سریع قرص زولپیدم این است که به بیماران این امکان را میدهد تا بدون حواس پرتیهای معمول زندگی شخصی خود، تمرکز خود را بر روی بهبودی بگذارند. بیماران بستری در این مرکز درمان اعتیاد به طور معمول با سایر بیماران زندگی میکنند، که این امر به آنها امکان میدهند در طول دوره بهبودی از یکدیگر متقابلا پشتیبانی و حمایت کنند. برنامه سم زدایی تدریجی(بستری) به طور معمول دو تا سه هفته، به طول میانجامد و برنامه های بستری طولانی مدت نیز وجود دارد.
برنامه مراقبت های بعدی (مراقبت های دوران نقاهت) ممکن است با نام برنامه روان درمانی یا زندگی پاک نیز شناخته شود. برنامههایی مانند: گروه درمانی و خانواده درمانی که در کلینیک روانپزشکی دکتر جوادی بصورت هفتگی جلسات تشکیل میگردند. برنامه های مراقبت های بعد از ترک اعتیاد معمولاً برای اطمینان از بهبودی مداوم و جلوگیری از لغزش بیمار است، از بیماران خواسته میشود تا برای مدت معینی پاک و هوشیار باشند. این برنامهها عموماً مدت زمان مشخصی ندارند و بسته به شرایط بیمار توسط پزشک متخصص روان درمان تشخیص داده میشود.