پتیدین نیز مانند اکثر داروهای تجویزی مادهای است که بسیاری از مصرفکنندگان متوجه اعتیاد پیدا کردن به آن نمیشوند. سوءمصرف مداوم مسکن پتیدین میتواند به سرعت فرد را وادار به مصرف دوز بالاتر برای تجربه اثرهای قبلی کند. این روند به تدریج به وابستگی جسمی میانجامد.
دمرول نام تجاری نوع تزریقی داروی مپریدین است. مپریدین مسکنی است که با نام پتیدین نیز شناخته میشود. پتیدین که در دسته مسکنهای مخدر قرار میگیرد، برای درمان درد متوسط تا شدید مصرف میشود و اثر آن مشابه اثر مورفین و اکسیکدون است. هرچند قدرت پتیدین فقط یک دهم قدرت مورفین است، اما پتیدین مدت زمان اثر کوتاهی دارد و خطر سوءمصرف آن بالا است. با توجه به تغییرات خلقی که داروها ایجاد میکنند حتماً باید مشاوره ترک پنیدین از یک روانشناس متخصص دریافت شود. آمپول پتیدین معمولاً فقط توسط پزشک تزریق میشود.
بسیاری از مصرفکنندگان پتیدین نسبت به این دارو تحمل دارویی پیدا میکنند و مجبور میشوند که دوز بالاتری از پتیدین را برای تجربه کردن همان حس سرخوشی قبلی مصرف کنند. مصرف دوزهای بالاتر پتیدین احتمال بروز عوارض جدی را افزایش میدهد، چرا که پتیدین به اندامهای داخلی مصرفکنندگان آسیب میزند.
سوءمصرف پتیدین در درازمدت منجر به بروز عوارض زیر میشود:
افرادی که به دارو پتیدین اعتیاد پیدا میکنند، غالباً این دارو را استنشاق میکنند و یا آن را تزریق میکنند تا نشئگی قویتری را تجربه کنند. بسیاری از بیماران وابسته به پتیدین در نهایت به مصرف هروئین روی میآورند، چون هروئین ارزانتر است و اثر آن مشابه پتیدین است.
سوءمصرف پتیدین در درازمدت باعث بروز ناهنجاریها و تغییراتی در مغز مصرفکنندگان میشود. بروز یافتن این تغییرات به معنای آن است که مصرف کننده به این دارو وابسته شده است؛ به عبارت دیگر نسبت به پتیدین تحمل دارویی یا وابستگی پیدا کرده است یا حتی به آن معتاد شده است.
حتی بیمارانی که پتیدین را مطابق دستور پزشک مصرف میکنند، نیز ممکن است به آن وابسته شوند.
پس از قطع مصرف پتیدین همان طور که بدن سعی میکند تا خود را به لحاظ فیزیولوژی به نبود دارو در سیستمش عادت بدهد، بیمار دچار علائم ناخوشایندی مانند اضطراب و آشفتگی میشود.
علائم ترک اعتیاد پتیدین معمولاً کشنده نیست، اما مصرفکنندگان را دچار حال بسیار بدی میکند، به گونهای که گویی در شرف مرگ هستند. علائم ترک پتیدین میتواند بسیار دردناک باشد و بهترین کار این است که ترک پتیدین تحت نظر پزشک متخصص و در مرکز بستری ترک اعتیاد و اعصاب و روان انجام شود.
هرچند غلبه بر اعتیاد به پتیدین دشوار است، اما در کلینیک دکتر جوادی برنامههای درمانی بسیاری برای کمک به ترک اعتیاد وجود دارد. افرادی که سابقه اعتیاد طولانی به پتیدین دارند، باید مراقبت ویژه و جدیتری را در قالب درمان بستری دریافت کنند. اختلال سوءمصرف خفیف پتیدین را میتوان با بهرهگیری از درمان سرپایی با موفقیت درمان کرد. در هر حال برای تمام افرادی که میخواهند درمان اعتیاد به پتیدین را شروع کنند، ضروری است که به منظور تعیین سطح مراقبت و نوع درمانی که به آن نیاز دارند به متخصص سوءمصرف مواد مخدر مراجعه کنند.
در این مرکز برنامه درمانی بستری، با بالاترین سطح نظارت و مراقبت برای بیماران دچار اعتیاد به پتیدین ارائه میشود. درمان اعتیاد بصورت بستری در کلینیک شبانه روزی ترک مواد مخدر معمولاً بسته به میزان وابستگی بیمار توسط پزشک متخصص بعد از معاینات اولیه تعیین میشود.
درمان بستری معمولاً شامل حضور در جلسات روزانه مشاوره فردی و گروهی، ویزیت روزانه روانپزشک و نظارت کادر پزشکی نیز میشود.
مصرفکنندگان در جلسات مشاوره فردی و گروهی میتوانند با صداقت درباره اعتیادشان صحبت کنند و روشهای بهتر و موثرتری را برای کنترل کردن میل مبرم به مصرف مواد مخدر یاد بگیرند. روشهای مشاوره و روان درمانی مختلفی برای ترک پتیدین به کار برده میشود که از آن جمله میتوان به رفتاردرمانی شناختی، بیوفیدبک و درمان افزایش انگیزه اشاره کرد.
در کلینیک دکتر جوادی به مصرف کنندگان پتیدین توصیه میشود که اگر پزشک دارو را برایشان تجویز کرده است، قبل از ترک آن با پزشک معالجشان مشورت کنند. افرادی که پتیدین را بدون نسخه پزشک مصرف میکنند، صرف نظر از این که میخواهند ترک اعتیاد پتیدین را با استفاده از برنامه سم زدایی پتیدین شروع کنند یا خیر، بهتر است برای ارزیابی وضعیتشان به متخصص سوءمصرف مواد مخدر مراجعه کنند.
در این مرکز پزشکان مصرف پتیدین را در برنامه سم زدایی سریع بیماران به طور کامل قطع میکنند. البته روش متداول در برخی از مراکز ترک اعتیاد دیگر این است که داروی مشابهی مانند بوپرنورفین، سابوکسون یا سوبوتکس برای بیمار تجویز میشود که این داروها خود خطر اعتیاد دارند. روشی که متخصصین ما در کلینیک دکتر جوادی ارائه میدهند علائم ترک اعتیاد را کاهش میدهد و روش ایمنتر و راحتتری نسبت به ترک سریع یا “یابویی” به شمار میرود. پزشک گاهی اوقات داروهایی را نیز برای آسان کردن فرآیند ترک اعتیاد تجویز میکند.
سم زدایی دارویی پتیدین در این مرکز با کمک ایمپلنت نالتروکسان باعث میشود مصرف کننده دیگر اثرات مطلوب پتیدین را تجربه نکند و متوجه بیفایده بودن سوءمصرف ماده مخدر شود، میل به مصرف دارو به تدریج کمتر میشود و اعتیاد اندک اندک رنگ میبازد. نالتروکسان پس از اتمام سم زدایی هیچگونه اثر ذهنی به بیمار تحمیل نمیکند، خطر سوءمصرف آن وجود ندارد و اعتیادآور نیست.
فاصله شما و دریافت کمکهای تخصصی برای ترک همیشگی پتیدین فقط به اندازه یک تماس تلفنی است. مرکز ترک اعتیاد دکتر جوادی خود را متعهد به کمک به افرادی میداند که با مشکل اعتیاد به پتیدین دست و پنجه نرم میکنند و در جستجوی روشی موثر برای درمان اعتیاد هستند. اگر خود یا یکی از عزیزانتان در دام اعتیاد گرفتار شدهاید، همین امروز با ما تماس بگیرید.
ویژگی های کلینیک تخصصی دکتر جوادی:
دکتر مسعود جوادی موسس و صاحب امتیاز کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی، دارای 15 سال سابقه کار تخصصی در حوزه اعتیاد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
اولین گام برای حرکت به سوی رهایی کامل از اعتیاد نسبت ب ...
بیشتر بدانید