۰۲۱-۷۹۴۴۱
کلینیک ترک دکتر جوادی

ترک کدئین

ترک کدئین یک فرآیند چالش‌برانگیز و مهم در زندگی افرادی است که به این ماده دچار وابستگی شده‌اند. کدئین یک نوع افیون مصنوعی است که اصولاً برای کاهش درد و تسکین علائم سرماخوردگی یا سایر مشکلات به کار می‌رود. اما، مصرف بلندمدت و مفرط کدئین می‌تواند منجر به وابستگی جسمی و روحی شود.

برای ترک کدئین چه باید کرد؟

برای ترک کدئین، اولین گام مهم تصمیم‌گیری برای ترک و وارد کردن این فرآیند در زندگی است. یکی از راه‌های موثر برای ترک کدئین، مراجعه به کلینیک‌های ترک اعتیاد است که تحت نظر تیم‌های متخصص و با تجربه فرآیند ترک را انجام می‌دهند. 

رویکرد‌های درمانی متنوعی برای ترک کدئین وجود دارد. یکی از روش‌های موثر ترکیب درمان دارویی با مشاوره‌ی روانشناختی است. درمان دارویی می‌تواند به کاهش علائم قطع کدئین کمک کند، در حالی که مشاوره‌ی روانشناختی افراد را در مدیریت استرس، افکار مخرب و راه‌های مثبت تفکر کمک می‌کند.

علاوه بر این، حمایت خانواده و افراد محیط اطراف نیز نقش بسزایی در موفقیت فرآیند ترک دارند. حمایت و درک خانواده و دوستان، تشویق به ادامه درمان، و ایجاد محیط مثبت برای افراد مبتلا به وابستگی به کدئین از اهمیت زیادی برخوردارند.

آیا کدئین اعتیادآور است؟

سوال مشترک بسیاری از افراد این است که آیا کدئین اعتیادآور است؟ پاسخ به این سوال مثبت است. بسیاری از افراد با مشکل سوءمصرف کدئین مواجه هستند یا در معرض خطرات سوءمصرف کدئین قرار دارند.

چون کدئین در اکثر موارد توسط پزشک تجویز می‌شود، بسیاری از بیماران کدئین را در دوز پایین مصرف می‌کنند و در نتیجه خطر اعتیاد پیدا کردن به کدئین در این شرایط پایین است. با این حال تحمل بدن نسبت به کدئین مانند هر داروی مخدر دیگری به مرور افزایش می‌یابد، چرا که کدئین تغییراتی را در شیوه عملکرد مغز و سیستم عصبی مرکزی به وجود می‌آورد. چنانچه فردی کدئین را به مقدار زیاد و برای مدتی طولانی مصرف کند، بدنش به کدئین وابسته می‌شود. مصرف کدئین طبق دستور پزشک نیز گاهی اوقات منجر به ایجاد وابستگی می‌شود، هرچند اکثر افراد از طریق سوءمصرف تفریحی معتاد به کدئین می‌شوند.

همکاران مجرب ما در کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی آماده‌اند تا به تمام سوالاتتان در ارتباط با اعتیاد به کدئین، میزان اعتیادآور بودن کدئین و احتمال وابسته شدن به کدئین با توجه به علائم موجود پاسخ دهند. اگر به اعتیاد به کدئین مبتلا شده‌اید، درمان و بازپروری زیر نظر متخصص مسیر درستی برای بازیابی سلامتی‌تان خواهد بود.

درمان و مشاوره برای ترک اعتیاد کدئین

برای اطلاع از روند درمان ترک اعتیاد لازم است با متخصص مشورت کنید. متخصص به بیماران کمک می‌کند تا روش مناسبی را برای مدیریت علائم ناشی از قطع مصرف کدئین پیدا کنند و نخستین مراحل ترک اعتیاد را بسیار راحت‌تر پشت سر بگذارند. شرایط تمام افرادی که با اعتیاد به کدئین دست و پنجه نرم می‌کنند، یکسان نیست و لازم است که پیش از هر چیز از روش‌های مختلف درمان اطلاع داشته باشید.

متخصصین ترک اعتیاد در کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی به طور کلی سه روش را برای ترک اعتیاد به داروهای تجویزی توصیه می‌کنند. هر یک از این روش‌ها مزایای منحصربه فرد خود را دارد. متداول‌ترین روشهای ترک اعتیاد به شرح زیر است:

  • ترک اعتیاد به روش بستری
  • ترک اعتیاد به روش سرپایی
  • مشاوره گروهی و فردی

No Data Found

ترک کدئین  به روش بستری

روش بستری فشرده‌ترین روش ترک اعتیاد است که مستلزم اقامت بیمار در حال ترک در مرکز ترک اعتیاد می‌باشد. بعد معاینات و آزمایشات اولیه توسط پزشک متخصص، مدت زمان مشخصی با توجه به نیازهای بیمار برای بستری شدن در نظر گرفته می‌شود که غالباً در شروع دوره به بیمار اطلاع داده می‌شود.

مراقبت شبانه‌روزی توسط متخصصین ترک اعتیاد مزیت اصلی درمان بستری است. نظارت حرفه‌ای دقیق به ویژه در طول فرآیند سم زدایی دارویی بسیار مهم است، چرا که بیماران در مرحله ابتدایی سم زدایی با علائم آزاردهنده‌ای مواجه می‌شوند.

ترک اعتیاد کدئین به روش سرپایی

درمان سرپایی به بیماران اجازه می‌دهد تا تعادلی را در زندگی‌شان بین وظایف شغلی، خانگی یا تحصیلی روزمره ایجاد کنند و در عین حال به درمانشان ادامه دهند. برای مثال بیمار می‌تواند از سر کار به خانه برگردد و سپس برای شرکت در جلسات مشاوره به مرکز ترک اعتیاد مراجعه کند. بیماران پس از گذراندن چند ساعت در مرکز ترک اعتیاد می‌توانند به خانه برگردند.

درمان سرپایی بهترین گزینه برای بیمارانی است که اعتیادشان به کدئین چندان شدید نیست و محیط زندگی روزمره‌شان اختلالی را در درمان ترک اعتیاد به وجود نمی‌آورد.

مشاوره فردی و گروهی  برای ترک اعتیاد به کدئین

هرچند مشاوره گروهی مزایایی نسبت به مشاوره فردی دارد، اما با بهره‌گیری از هر دو روش می‌توان بیشترین فایده را برد. بعضی مشاوره‌های گروهی با تمرکز بر دارویی خاص یا مجموعه‌ای از اختلالهای همزمان انجام می‌شود. در بسیاری از موارد شرکت در جلسات گروهی و درمان شدن در کنار افرادی که دچار اختلال سوءمصرف ماده یکسانی هستند، برای بیماران مفید است. مشاوره گروهی معمولاً در کنار درمان بستری و سرپایی ارائه می‌شود و بیماران مشکلاتشان را با گروهی حمایتی متشکل از افرادی که با مشکلشان آشنا هستند، در میان می‌گذارند و سعی می‌کنند راه حلی برای غلبه بر آن پیدا کنند.

پیشگیری از عود اعتیاد کدئین

اعتیاد به کدئین نیز مانند اعتیاد به مواد مخدر دیگر می‌تواند آنقدر وسوسه‌برانگیز باشد که فرد را پس از مدتی پاکی دوباره به سمت مواد مخدر بکشاند. متخصصین ترک اعتیاد برنامه‌ای را در طول درمان برای پیشگیری از عود اعتیاد و ترک مواد مختلف مانند ترک تریاک، ترک کدئین و… تهیه می‌کنند که با هدف سرکوب ولع مصرف مواد مخدر و آموزش مهارت‌های زندگی سالم به مرحله اجرا درمی‌آید. تیم درمان به موازات پیشرفت بیمار، طرح مراقبتی منحصر به فردی را با توجه به نیازهای بیمار برای وی تهیه می‌کند.

همین امروز برای ترک همیشگی کدئین  از متخصصین کمک بگیرید

ما در مرکز ترک اعتیاد دکتر جوادی به خوبی درک می‌کنیم که ترک اعتیاد به کدئین کاری دشوار است، برای همین در طول درمان در کنارتان هستیم تا راه درست را برای بازیابی سلامتی پیدا کنید. هرچند اعتیاد به کدئین یک بیماری قوی است، اما حمایت و مراقبت تیم درمان، دوستان و عزیزانتان در طول درمان به شما دلگرمی می‌دهد و راه را برایتان هموارتر می‌سازد. همین امروز برای مشاوره ترک اعتیاد با ما تماس بگیرید.

مهم ترین ویژگی‌های کلینیک تخصصی دکتر جوادی:

لیست متخصصین

دکتر مسعود جوادی

فوق تخصص

دکتر ابراهیم زاده
فوق دکترا نوروساینس

دکتر وحید دارابی

متخصص اعصاب و روان

دکتر مهدی عرب‌زاده

متخصص اعصاب و روان

سرفصل مطالب

امکانات مرکز ترک اعتیاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + 20 =

بهبودی از امروز شروع می شود

اکنون برای حمایت از ترک اعتیاد تماس بگیرید

فرم درخواست مشاوره

دریافت مشاوره رایگان