۰۲۱-۷۹۴۴۱
کلینیک ترک دکتر جوادی

نحوه برخورد با نوجوان معتاد

آخرین تاریخ آپدیت: 1403/08/20
امتیاز به نوشته:
5/5

اگر نوجوان شما به مواد مخدر اعتیاد دارد، شما به احتمال زیاد احساس سردرگمی داشته و مستاصلانه در پی راه حلی مناسب برای ترک اعتیاد او هستید تا فرزند شما بتواند زندگی جدید و عاری از اعتیاد خود را شروع کرده و در مسیر سلامتی پیش رود. در مقاله زیر به نکات مهم درباره نحوه برخورد با نوجوان معتاد اشاره شده است.

همزمان با اینکه سعی می‌کنید به فرزندتان کمک کنید، مواظب خود باشید. طبیعتاً شما به عنوان والدینی که فرزندتان به مواد مخدر اعتیاد دارد، در معرض تجربه استرس و همچنین طیف گسترده ای از احساسات شدید از غم گرفته تا ترس و خشم خواهید بود. اجرای تمرینات خود مراقبتی که توسط روانشناسان مرکز تخصصی ترک اعتیاد دکتر جوادی به همراهان بیماران ارائه می‌شود، به شما عزیزان کمک خواهد کرد که از فرزندتان در مسیر حرکت از اعتیاد به سمت بهبودی حمایت نمایید.

حال ممکن است تصمیم گرفته باشید فرزند خود را از توانبخشی در اعتیاد به مواد مخدر یا الکل بهره‌مند سازید اما برایتان سوال باشد که چگونه می‌توانید آنها را در یک برنامه درمانی اعتیاد بصورت تخصصی وارد نمایید؟ و برای ترک اعتیاد الکل چه کاری انجام دهید؟ در زیر ما به نکات مهمی اشاره کردیم که به خانواده‌ها کمک می‌کند چگونه با فرزند معتاد  خود رفتار مناسبی داشته باشند.

همچنین بخوانید: افزایش سوء‌مصرف قرص‌های تجویزی در میان نوجوانان

۸ نکته مهم درباره نحوه برخورد با نوجوان معتاد

۱. نیازی به برنامه درمانی اعتیاد ندارم

بدیهی است که یکی از اهداف شما کمک به فرزندتان در درک این مطلب است که او می‌تواند از برنامه ترک اعتیاد بهره مند شود؛ اینکه آن‌ها برای مقابله با جنبه های روانی، جسمی و اجتماعی ترک اعتیاد به کمک نیاز دارند. ممکن است نوجوان شما موافقت نکند که در برنامه های درمانی اعتیاد شرکت کند و  با شما در مورد برخی از دوستانشان که مواد مخدر مصرف می‌کنند صحبت نکند، اما والدینشان از آن‌ها نخواسته اند درمان در مراکز ترک اعتیاد را لحاظ کنند.

۲. به آنها کمک می‌کنید دریابند اعتیاد هر فرد منحصر به اوست

نحوه برخورد با نوجوان معتاد این است که درباره این موضوع با او صحبت کنید که برخی از ما برای درمان اعتیاد نسبت به سایرین از نظر ژنتیکی دارای استعداد بیشتری هستیم و افرادی که دچار اعتیاد به مواد مخدر هستند برای مقابله با اعتیاد خود به کمک کادر پزشکی متخصص ترک اعتیاد احتیاج دارند.

۳. روی کمک دیگران حساب کنید

شاید یکی از اعضای معتمد خانوادگی شما که با اعتیاد مبارزه کرده و در حال بهبودی است بتواند با نوجوان شما صحبت کند؟ یا شاید یک پزشک معتمد خانوادگی که نوجوان شما او را بشناسد و با او در مورد اعتیاد خود صحبت کند. انتخاب یک برنامه حرفه‌ای درمان اعتیاد٬ بهترین راه برای مقابله با اعتیاد است.

۴. مجبورم نکنید به آنجا بروم توانبخشی ترسناک است

نوجوانان ممکن است به مراکز توانبخشی و ترک اعتیاد به عنوان زندان نگاه کنند. آنها ممکن است نگران از دست دادن دوستانشان باشند یا اینکه بدون حامی شوند. یا شاید فقط بخواهند با شما در خانه باشند. در صورتی که نوجوان شما در مورد کلینیک ترک اعتیاد نظرات منفی ابراز می‌کند، صبور باشید و به آنها کمک کنید تا درباره امکانات رفاهی و خدمات هتلینگ کلینیک ترک اعتیاد مورد انتخاب شما اطلاعات بیشتری کسب کنند. از نوجوان خود بپرسید که به طور مشخص چرا در مورد این مراکز دیدگاهی منفی دارد و سعی کنید تصورات منفی آنها را با واقعیت های مثبت جایگزین نمایید.

دلایلی وجود داشته که فرزند شما شروع به استفاده از مواد مخدر کرده است و آنها باید در مورد دلیل مصرف مواد مخدر و درباره دیگر راه های زندگی کردن و همچنین راه های مقابله با تنش‌های سنگین دوران نوجوانی بیاموزند.

۵. به فرزند خود اطمینان دهید که با آنها در مسیر بهبودی همراه هستید

به فرزندتان بگویید که در زمان بستری و شروع درمان‌های اعتیاد در کنار او خواهید بود و برای پشتیبانی از آنها سخت تلاش خواهید کرد. این امر مهم است که نوجوان شما تحت شرایط اجباری تصمیم به ورود به مرکز تخصصی ترک اعتیاد نگیرد که انگار مجبور به انجام این کار شده؛ در چنین حالتی احتمال اینکه نتایج مثبتی حاصل شود کمتر است.

۶. نسبت به این مورد آگاه باشید که فرزند شما ممکن است یک بیماری روحی اساسی داشته باشد

اعتیاد اغلب با یک بیماری روحی همراه است. پزشک شما در صورت تشخیص، شما را به یک درمانگر یا روانپزشک ارجاع می‌دهد. ممکن است لازم باشد نوجوان شما قبل از احساس آمادگی برای ورود به برنامه ترک اعتیاد، در برخی از جلسات روان درمانی شرکت کند.

به یاد داشته باشید که نوجوان شما در شما به دنبال سرنخ هایی از بحث در مورد درمان خواهد بود. صادقانه در مورد درمان اعتیاد او صحبت کنید، صریح باشید و به فرزند خود بگویید که نه تنها هیچ چیز پنهانی یا شرم آوری در بحث درمان بیماری او وجود ندارد بلکه یک مسیر سالم و امیدوارکننده است.

۷. به یاد داشته باشید که شما والدین هستید

اگر سن فرزند شما 17 یا کمتر است، می‌توانید آنها را مجبور به مراجعه به مراکز تخصصی ترک اعتیاد کنید، هر چند این گزینه ارجح نیست. نوجوانان و سایر افراد معمولاً وقتی خودشان تصمیم به رفتن به مراکز توانبخشی می گیرند شانس درمان بیشتری دارند، با این حال ممکن است طی مشورت با پزشک خانواده تشخیص دهید که درمان فوری لازم است.

برای یک نوجوان شنیدن اینکه باید تحت درمان اعتیاد قرار بگیرد، وحشتناک است. بنابراین از دیگران برای گفتگو با فرزندتان در مورد وضعیتش کمک بخواهید. شاید خاله دوست داشتنی او بتواند اعتبار گزینه توانبخشی را در او افزایش دهد. شاید یکی از متخصصان مرکز توانبخشی انتخابی شما بتواند با فرزندتان درباره نحوه درمان صحبت کند.

۸. شروع درمان را هرگز به تأخیر نندازید

برخی والدین حرف نوجوان خود را در مورد اینکه بدون کمک دیگران از پس ترک مصرف ماده مخدر یا محرک مورد مصرفی خود برمی آیند باور می‌کنند، اما تحقیقات نشان می‌دهد که این موضوع بسیار بعید است. هرچه شروع درمان زودتر آغاز شود می‌تواند نتایج بهتری برای فرزندتان در روند درمان داشته باشد.

کلینیک تخصصی ترک اعتیاد و روانپزشکی دکتر جوادی متخصصانی دارد که از طریق برنامه درمانی اعتیاد مختص شرایط هر شخص، به شما و نوجوانتان در حل این مشکل کمک می‌کنند. برای دریافت کمک با یکی از مشاوران پذیرش ما تماس بگیرید.

[phoneshortcode desc=”مشاورین ما آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند.” phone=”02122222241″ phone_text=”02122222241″][/phoneshortcode]

1403/08/20

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + بیست =

دریافت مشاوره رایگان