بدن بسیاری از افراد در مقابل گرده و موی حیوانات واکنشهای آلرژیکی مانند سرفه، عطسه و آبریزش بینی را نشان میدهد. این واکنشها به دلیل ترشح هیستامین (یک نوع ماده شیمیایی که توسط سیستم ایمنی ایجاد میشود) در بدن است. داروی آنتی هیستامین در درمان این واکنشهای آلرژیک سودمند خواهد بود. اما نکته مهم این است مصرف بیش از حد این دارو، موجب اعتیاد به آنتی هیستامین خواهد شد و لازم است که برای ترک آن اقدامات لازم انجام شود. امروز در این مقاله راجع به ترک آنتی هیستامین ها صحبت خواهیم کرد.
آنتی هیستامینها، به بهبود واکنشهای ناشی از ترشح هیستامین بیش از حد، کمک میکنند. آنها همچنین در درمان انواع بیماریها مانند مشکلات معده، سرماخوردگی، اضطراب و … کاربرد دارند. برخی از موادی که باعث ایجاد آلرژی میشوند، عبارتند از: غذا، گرد و خاک، گرده، بزاق یا ادرار حیوانات خانگی، نیش حشرات، لاتکس و برخی داروها.
ترشح هیستامین در بدن واکنشهای آلرژیکی مانند سرفه، خس خس سینه و تنگی نفس، خستگی، خارش پوست، کهیر و سایر بثورات پوستی، خارش، قرمزی، آبریزش چشم ، مسدود شدن بینی یا عطسه کردن، بیخوابی، تهوع و استفراغ را ایجاد میکند که برای رفع این علائم آنتی هیستامین مصرف میشود.
افرادی که آنتی هیستامینها را به طور منظم مصرف میکنند، احتمالا اعتیاد به آنتی هیستامین را تجربه خواهند کرد درست مانند کسانی که اعتیاد به قرص های خواب آور را تجربه می کنند. این افراد به مرور باید دوز بالاتری از آنتی هیستامین را مصرف کنند تا اثر مشابهی داشته باشد. اگر علائم وابستگی را در خود میبینید سریعا باید برای ترک آنتی هیستامین و ترک قرص خواب اقدام کنید.
لیست آنتی هیستامینها به دو دسته عمده تقسیم میشوند. دسته اول مسدود کنندههای H-1 نام دارد که دارای نسل اول و نسل دوم است. این نوع از آنتی هیستامینها برای درمان علائم آلرژی استفاده میشود. نوع دوم، مسدود کنندههای H-2 نام دارد. آنها برای درمان بیماریهای گوارشی، از جمله بیماری ریفلاکس معده به مری، زخم معده، تهوع و استفراغ استفاده میشوند.
چند نمونه از لیست آنتی هیستامین های نسل اول مسدود کنندههای H-1 عبارتند از:
بروم فنیرامین ،کلرفنیرامین، کلماستین ، سیپروهپتادین ، دکس کلرفنیرامین، دیمن هیدرینات، دیفن هیدرامین، دوکسیلامین، هیدروکسی زین، فنیندامین
چند نمونه از لیست آنتی هیستامین ها نسل دوم مسدود کننده های H-1 عبارتند از:
آزلاستین، لوراتادین، ستیریزین ، دس لوراتادین ، فکسوفنادین
اگر میخواهید برای درمان مشکلات معده، آنتی هیستامین استفاده کنید، احتمالاً آنتی هیستامین H-2 را باید بکار بگیرید.
چند نمونه از آنتی هیستامین های H-2 عبارتند از:
سایمتیدین ، فاموتیدین، رانیتیدین
برخی از عوارض آنتی هیستامینهای نسل اول عبارتند از:
خواب آلودگی، خشکی دهان، خشکی چشم، تاری یا دوبینی، سرگیجه و سردرد، فشار خون پایین، ضخیم شدن مخاط در راه های هوایی، ضربان قلب سریع، مشکل در ادرار کردن و یبوست.
از عوارض جانبی آنتی هیستامینهای نسل دوم عبارتند از:
سردرد، سرفه کردن، خستگی، گلو درد، درد یا ناراحتی شکم، حالت تهوع یا استفراغ.
عوارض جانبی رایج لیست آنتی هیستامینهای H-2 عبارتند از:
خواب آلودگی، درد مفاصل یا عضله، سردرد، سردرگمی در افراد مسن، سرگیجه، تورم و حساسیت سینه.
آنتیهیستامینها برای محافظت از بدن شما در برابر آلرژنهای خارجی ایجاد شدهاند، اما ممکن است اعتیادآور باشند. بنابراین در صورت داشتن علائم اعتیاد، حتما باید اقدام به ترک آنتی هیستامین کنید. برای این کار پیشنهاد میکنیم به بهترین مرکز ترک آنتی هیستامین و بهترین بیمارستان ترک اعتیاد مراجعه کنید. همکاران ما آماده ارائه خدمات به شما هستند.
میدانیم که دیفن هیدرامینها از معروفترین آنتی سیتامینها به شمار میروند. به همین دلیل در مورد وابستگی به آن هم کمی صحبت خواهیم کرد.
بسیاری از مردم معتقدند که داروهای بدون نسخه، اعتیاد آور نیستند، اما دیفن هیدرامین خلاف آن را ثابت کرد. در واقع، اعتیاد به دیفن هیدرامین به یک نگرانی فزاینده تبدیل شده است. وابستگی به دیفن هیدرامین به اندازه وابستگی به کوکائین بررسی نشده اما به معنای واقعی کلمه یک مشکل جدی محسوب میشود. مشکلات ناشی از سوء مصرف دیفن هیدرامین به این دلیل است که مردم فکر میکنند دیفن هیدرامین یک داروی کاملا بی خطر است، چون میتوانند آن را بدون تجویز پزشک بخرند اما افرادی که برای مشکلات بی خوابی یا علائم آلرژیک به این دارو متکی هستند، ممکن است وابستگی به دیفن هیدرامین را تجربه کنند.
مانند هر نوع اعتیاد، وابستگی به دیفن هیدرامین زمانی رخ میدهد که فرد از نظر روانی به آن وابسته باشد. زمانی که فرد قادر نباشد، بدون استفاده از دیفن هیدرامین فعالیتهای روزانه خود را انجام دهد، معتاد شده است. البته سیر اعتیاد به دیفن هیدرامین معمولا از دوزهای معمولی در طول روز شروع میشود و با گذشت زمان، این الگوی رفتاری تبدیل به سوء مصرف دیفن هیدرامین و اعتیاد خواهد شد.
از آنجایی که بسیاری از افراد دیفن هیدرامین را در سبد داروهای خود در خانه دارند! مهم است که علائم سوء مصرف دیفن هیدرامین را بدانیم، این علائم عبارتند از:
اضطراب، افزایش ضربان قلب، فشار خون پایین، (خشکی دهان، که می تواند باعث مشکلات دندانی شود)، یبوست، مشکلات بینایی، حافظه ضعیف، صدای زنگ یا وزوز در گوش، مشکل در دفع ادرار، آسیب کبدی، تشنج. اعتیاد به دیفن هیدرامین میتواند موجب بستری شما شود و عوارض وحشتناکی داشته باشد. بنابراین اگر شما یا یکی از عزیزانتان، هر کدام از علائم بالا را داشتید، فورا با بهترین مرکز ترک دیفن هیدرامین تماس بگیرید.
در این مطلب به بررسی آنتی هیستامینها پرداختیم. حالا میدانیم با وجود اینکه آنتی هیستامین را میتوان بدون نسخه تهیه کرد، اما این دارو میتواند اعتیاد ایجاد کند. اگر علائم وابستگی به آنتی هیستامینها را دارید، لازم نیست نگران شوید. فقط کافیست با کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی تماس بگیرید و از مشاوره رایگان برای ترک آنتی هیستامین برخوردار شوید.
برای ترک آنتی هیستامین و ترک دیفن هیدرامین به کجا مراجعه کنم؟
برای درمان وابستگی به آنتی هیستامین ها و دیفن هیدرامین می توانید به کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی مراجعه کنید و از مشاوره رایگان این مجموعه استفاده کنید.
هزینه ترک آنتی هیستامین چقدر است؟
هزینه ترک آنتی هیستامین ها زمانی تعیین می شود که بیمار تحت مشاوره پزشک قرار گیرد. شما می توانید در صورت نیاز به درمان با شماره های کلینیک دکتر جوادی تماس بگیرید.
عوارض استفاده از آنتی هیستامین ها چیست؟
برخی از عوارض آنتی هیستامین ها خواب آلودگی، خشکی دهان، خشکی چشم، تاری یا دوبینی، سرگیجه و سردرد است.
دکتر مسعود جوادی موسس و صاحب امتیاز کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی، دارای 15 سال سابقه کار تخصصی در حوزه اعتیاد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.