قرص های خواب، داروهایی هستند که از طریق القای احساس خواب آلودگی در فرد، سبب بهبود و ارتقای کیفیت خواب آنها میشوند. دیازپام، فلورازپام، لورازپام، اگزازپام، ملاتونین و کلردیازپوسکاید نمونهای از رایجترین انواع مختلف قرصهای خواب هستند که در سرتاسر دنیا توسط افراد گوناگون با هدف رهایی از مشکلات خواب استفاده میشوند. داروهایی که استفاده طولانی مدت از آنها و یا استفاده از آنها در دوزهای بالا میتواند سبب بروز عوارض گوناگونی در قسمتهای مختلف بدن نظیر دستگاه گوارش، سیستم عصبی مرکزی و محیطی و … شود. برای رهایی از چنین مشکلاتی، بهترین راه حل ترک با روش های اصولی و زیر نظر پزشک متخصص اعتیاد در بهترین مرکز ترک قرص خواب است.
بسیاری از افراد به واسطه استرسها و تنشهایی که در طول روز با آنها درگیر هستند، با چالشهای مختلفی همچون:
مواجه میشوند. مشکلاتی که از آنها تحت عنوان “مشکلات خواب” یاد میشود. در این شرایط افراد برای اینکه بتوانند خواب کافی و خوبی را تجربه کنند به سمت استفاده از قرصهای خواب آور روی میآورند، قرصهایی که سبب افزایش خواب عمیق می شوند.
اعتیاد و وابستگی به مصرف قرصهای خواب آور یکی از اصلیترین نگرانی افرادی است که به استفاده از این داروها روی آورده اند. وابستگی که از دو دید جسمی(فیزیولوژیکی) و روانی در فرد قابل بررسی هستند. در چنین وضعیتی اگر فرد مصرف دارو را ترک کند و یا آن را به تعویق بیاندازد عوارض جسمانی و بعضا روانی ناشی از ترک این داروها در او نمود پیدا میکند. خارش شدید بدن، سردرد و سرگیجه، سبک شدن سر، متوهم شدن افراد، ایجاد مشکلات خلقی در فرد، عدم توانایی فرد در تمرکز کردن، بروز مشکلاتی در تکلم و گفتار بیمار، احساس خواب آلودگی در طول روز و … همگی نمونهای از مهمترین نشانههای سوء مصرف قرصهای خواب آور هستند. نشانههایی که با مشاهده هریک از آنها، آژیر خطر اقدام جهت ترک وابستگی به قرص خواب برای مصرف کننده به صدا در میآید.
استفاده از داروها و یا قرصهای خواب آور به صورت طولانی مدت و یا استفاده در دوزهای بالا سبب بروز عوارضی همچون:
و …
میشود.
قطع ناگهانی قرصهای خواب آور بعد از گذشت مدتی بعد از استفاده از آنها عوارض شدید جسمی و روانی متعددی را در فرد ایجاد میکند. عوارضی که ممکن است فرد را تا پای مرگ نیز بکشانند! به همین جهت لازم است برای ترک قرصهای خواب آور به صورت کاملا اصولی و علمی و از طریق یک مرکز و یا کلینیک ترک اعتیاد، برای ترک این قبیل داروها اقدام کنید و به صورت تدریجی استفاده از این داروها را محدود کنید. تعریق بیش از حد، بروز احساس ترس، وحشت و نا آرامی و بیقراری در فرد، عدم توانایی فرد در حفظ تعادل خود، دیدن کابوسهای ترسناک و … تنها نمونهای از عوارض ناشی از قطع ناگهانی قرصهای خواب آور به شمار میروند.
بروز عوارض جسمی و روانی ناشی از قطع ناگهانی قرصهای خواب آور و همچنین ایجاد مشکلات ناشی از استفاده طولانی مدت از این قرصها اصلیترین دلیل مراجعه افراد به کلینیکها و یا مراکز ترک اعتیاد به شمار میرود. کلینیک شبانه روزی دکتر جوادی با کادر درمانی مجرب خود و همچنین تجهیزات پیشرفتهای که دارد، بهترین مرکز ترک قرص خواب در تهران است که برای مدیریت اعتیاد خود به انواع مواد اعتیاد آور از قبیل قرصهای خواب، مواد مخدر و محرک و … میتوانید به آن مراجعه کنید. کلینیکی که کلیه فعالیتهای کادر درمانی مستقر در آن زیر نظر وزارت بهداشت و درمان کشور است. مرکزی که به واسطه برخورداری از یک کادر درمانی با تجربه، تجهیزات پیشرفته، استفاده از علمیترین و موثرترین روشهای مقابله با اعتیاد و … بیشتر شبیه به یک بیمارستان است تا یک کمپ ترک اعتیاد.
در این مرکز نگهداری اعتیاد، افراد بلافاصله بعد از مراجعه اولیه، تحت بررسی کامل قرار گرفته میشوند. بررسی که مشخص میکند فرد نسبت به مصرف چه ماده و یا قرصی اعتیاد پیدا کرده است و مکانیزم عملکرد این دارو و یا ماده در بدن فرد چگونه است. بعد از انجام این بررسیها، فرد بسته به شرایط فیزیولوژیکی و روانی خود تحت درمان قرار گرفته میشود. در کلیه مراحل درمان، فرد به صورت کامل و منظم توسط پزشک، روانپزشک و همچنین روانشناس اعتیاد ویزیت میشود تا بتواند عوارض جسمی و روانی ناشی از محدود کردن مصرف قرصهای خواب آور را بهتر در خود مدیریت کند و در مسیر ترک اعتیاد قرص خواب قدم بردارد.
تجهیز بودن مرکز و کلینیک شبانه روزی ترک اعتیاد دکتر جوادی به مرکز سم زدایی از دیگر مزایای این کلینیک است. مرکزی که در آن از جدیدترین متدهای درمانی مقابله با اعتیاد استفاده میشود. یکی از این متدها کاشت داروی نالتروکسان در بدن افراد است. دارویی که دارای مجوز و تاییدیه از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا یا همان FDA بوده و از طریق تحت تاثیر قرار دادن گیرندههای عصبی فرد، نقش موثری در کاهش اشتیاق او نسبت به مصرف مواد اعتیادآور ایفا میکند.
دکتر مسعود جوادی موسس و صاحب امتیاز کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی، دارای 15 سال سابقه کار تخصصی در حوزه اعتیاد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.