ترک داروی کتامین بدون کمک گرفتن از متخصصین بسیار دشوار است. حتی زمانی که مصرفکننده تصمیم به ترک کتامین میگیرد، تغییرات شیمیایی ایجاد شده در مغز، قطع مصرف دارو را بدون کمک تخصصی تقریباً غیرممکن میسازد. وقتی فردی در دام اعتیاد به کتامین گرفتار میشود، احساس میکند که از جهان پیرامونش جدا شده است، تمام آنچه روزی برایش مهم و عزیز بود، بیگانه میشود و نمیتواند از یک زندگی عادی و پربار لذت ببرد. اعتیاد به کتامین تواناییهای شناختی بیماران را مختل میکند و باعث بروز مشکلات مرتبط با گفتار و حافظه میشود.
کتامین داروی بیهوشی است که برای درمان حیوانات به کار برده میشود. متاسفانه سوءمصرف تفریحی این دارو بخصوص در قشر ثروتمند رواج یافته است. ترک کتامین باید در مراکز ترک اعتیاد و اعصاب و روان انجام شود. کتامین به علت اثرات آرامبخشی که دارد، حالت بیهوشی انفکاکی(احساس جدا شدن روح از بدن) یا بیهوشی با چشم باز ایجاد میکند، در نتیجه مصرفکننده احساس میکند که از بدنش خارج شده و از خود و محیط پیرامونش جدا شده است. به علاوه کتامین ادراک دیداری و شنیداری مصرفکننده را تحریف میکند و حرکت کردن را برای وی دشوار میسازد. مصرف مقدار زیاد کتامین باعث احساس تجربهای شبیه به مرگ میشود.
پزشکان گاهی اوقات از کتامین به منظور آرام کردن کودکانی که واکنشهای شدید به دیگر داروهای بیهوشی نشان میدهند و همچنین پرتودرمانی استفاده میکنند. ضمناً چنانچه داروهای آرامبخشی و هوشبری دیگر برای بیمار بیش از حد قوی باشد، میتوان از کتامین استفاده کرد.
کتامین به صورت مایع، پودر سفید یا زرد کمرنگ مایل به سفید یا قرص تولید میشود. کتامین مایع تزریق و کتامین پودری استنشاق میشود یا در آب حل و نوشیده میشود. از آنجایی که کتامین بیرنگ و بدون بو است، مجرمانی که قصد فریب دادن و فلج کردن قربانی را دارند، کتامین را در نوشیدنی حل میکنند و به خورد قربانیان میدهند تا آنها را کاملاً در اختیار داشته باشند.
کتامین در دسته سوم داروهای کنترل شده قرار دارد و مصرف تفریحی آن غیرقانونی است. داروهای دسته سوم وابستگی روانی ایجاد میکنند و مصرف آنها میتواند وابستگی جسمی نیز به دنبال داشته باشد. جدیترین عوارض مصرف تفریحی کتامین عبارت است از:
آسیب دیدن مثانه نیز در بیماران دارای اعتیاد به کتامین شیوع بالایی دارد. ۲۵درصد مصرفکنندگان کتامین، هنگام ادرار کردن دچار درد میشوند و ادرارشان غالباً خونی است. حتی مصرفکنندگان تفریحی کتامین نیز از احساس درد و سوزش هنگام ادرار شکایت دارند. علت بروز این عارضه سوزشآور، مواد شیمیایی موجود در کتامین است که هنگام عبور از کلیهها و مجاری ادراری باعث احساس درد و سوزش میشود. مثانه پس از فقط چند ماه مصرف مقدار زیاد کتامین به شدت آسیب میبیند. عوارض ناشی از سوءمصرف درازمدت کتامین میتواند بیش از یک سال استمرار داشته باشد.
برخی مصرفکنندگان کتامین با آسیب مغزی، اختلال شناختی و آسیب کلیوی دائمی روبهرو میشوند. نارسایی تنفسی و افزایش ضربان قلب میتواند منجر به مرگ شود.
کتامین داروی مورد تایید سازمان غذا و دارو (FDA) برای درمان افسردگی نیست، البته بررسی این موضوع به پژوهش و ارزیابی بیشتری نیاز دارد. هرچند مطالعات نشان میدهد که کتامین داروی موثری برای درمان ۴۰ تا ۶۰ درصد بیماران مبتلا به افسردگی بوده است، اما هنوز اطلاعات کاملی درباره عوارض بلندمدت مصرف کتامین در دست نیست.
شواهد حاصل از آزمایشهایی که بر روی حیوانات انجام شده است، حکایت از آن دارد که مصرف کتامین در سن پایین موجب مسمومیت مغز میشود و مصرف مکرر کتامین در دوز بالا باعث ایجاد تغییراتی در ساختار مغز میگردد. همچنین مصرف کتامین میتواند موجب بروز مشکلات رفتاری و قلبی-عروقی شود.
بهترین دوز مصرف کتامین برای درمان افسردگی مشخص نیست؛ بسیاری از پزشکان کتامین را در دوزی پایینتر از مقداری که باعث بیهوشی میشود، تجویز میکنند. مصرف این مقدار از کتامین باعث بیهوشی نمیشود، اما همچنان ممکن است عوارض ناخواستهای مانند توهم را به دنبال داشته باشد.
سم زدایی کتامین از بدن چگونه انجام می شود؟ سمزدایی نخستین مرحله از فرآیند ترک اعتیاد کتامین است و کتامین طی این مرحله کاملاً از بدن بیمار خارج میشود. بهترین روش برای ترک اعتیاد کتامین، ترک تدریجی (بستری) است، زیرا تحمل مرحله سم زدایی برای بیماران بسیار دشوار است. ناراحتی روانی که بیماران در مرحله سم زدایی تجربه میکنند، باعث میشود ولع و میل شدید و غیرقابل کنترلی برای مصرف کتامین احساس کنند.
داروهای مختلفی برای به حداقل رساندن علائم ترک کتامین وجود دارد. در بهترین کلینیک ترک اعتیاد، عملکرد تنفسی و ضربان قلب بیماران در روزهای اول سم زدایی کتامین تحت نظر گرفته میشود، تا ایمنی بیمار در طول درمان تضمین شود.
غلبه بر اعتیاد به کتامین بسیار دشوار است. بسیاری از بیماران به اختلالهای همزمان یا وابستگی به مواد مخدر دیگر نیز مبتلا هستند و به همین دلیل به مراقبت ویژه نیاز دارند. درمانهای بازپروری و ترک اعتیاد در کلینیک دکتر جوادی زیر نظر متخصصین با تجربه انجام میشود، روند درمان کامل بسته به شرایط بیمار، 28 روز تا چند ماه طول میکشد. البته ترک اعتیاد به کتامین را میتوان به روش سرپایی نیز انجام داد.
چون وابستگی به کتامین نوعی اعتیاد روانی است، در این مرکز روشهای رفتاردرمانی مختلفی در طرح درمان گنجانده میشود که مهمترین آنها به شرح زیر است:
بهرهگیری از درمان تخصصی بهترین روش برای اطمینان از موفقیتآمیز بودن درمان ترک اعتیاد است، البته شرط لازم موفقیت درمان این است که بیمار خود را متعهد به ترک کتامین بداند.
از آنجایی که بیماران پس از قطع مصرف کتامین و در دوران سم زدایی رفتارهای روانی غیرقابل پیشبینی از خود بروز میدهند و ولع شدیدی به مصرف کتامین پیدا میکنند، سم زدایی کتامین بسیار دشوار است. به همین دلیل نظارت دقیق پزشکان برای موفقیت در درمان اعتیاد ضروری است.
کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی یکی از معتبرترین مرکز ترک کتامین است که با همکاری تیمی باتجربه و متخصص در زمینه ترک مواد اعتیاد آور میتواند شما عزیزان را یاری کند. این کلینیک ترک اعتیاد با فراهم آوردن امکانات رفاهی و درمانی به روز، بهترین کلینیک ترک اعتیاد در ایران است.
ویژگی های کلینیک تخصصی دکتر جوادی:
پیگیری پس از درمان
جديدترين روش مصرف داروي نالتروكسان استفاده از ايمپلنت آن است. از ويژگي هاي اين روش استفاده طولاني مدت بدون نياز به مصرف روزانه خوراكي آن است با اين روش همواره مقدار مشخصي از دارو وارد بدن ميشود.در درمان اعتياد و وابستگي به انواع مخدر ها کتامین و… و همچنين درمان وابستگي به الكل و ديگر مواد توهم زاها مثل ماري جوآنا ( حشيش ) نيز مؤثر است ، اين روش باعث كاهش وسوسه ي فرد براي مصرف مجدد و هم چنين بروز علائم محروميت ناشي از عدم مصرف مواد مخدر ميشود و افراد ديگر لذتي از مصرف نمي برند. در كلينيك تخصصي روانپزشكي و ترك اعتياد دکتر جوادی سم زدایی کتامین با نالترکسون توسط جراح انجام ميشود و فرد بهتر است براي رواندرماني هفته اي يكبار به روانشناس و ماهي يكبار براي ويزيت روانپزشكي با دكتر خود در ارتباط باشد تا به نتيجه قطعي و بهبودي كامل خود برسد.
ترک کتامین چند روز طول میکشد؟
مدت زمان ترک کتامین به عواملی مانند: شرایط سنی شخص مصرف کننده، مدت زمان مصرف و دوز مصرفی کتامین در روز بستگی دارد و میتواند یک هفته تا سه هفته دوره بستری بیمار زمان ببرد.
بهترین روش ترک کتامین چیست؟
دریافت برنامه درمانی جامع برای ترک اعتیاد کتامین در کلینیک دکتر جوادی این امکان را به بیماران خود میدهد که بهترین روش ترک اعتیاد را طبق شرایط خود انتخاب کنند.
چگونه کتامین را ترک کنیم؟
برای درمان اعتیاد به کتامین و کنترل علائم ترک میبایست دوره بستری برای ترک کتامین تحت نظر پزشک متخصص ترک اعتیاد در بهترین مرکز ترک کتامین صورت بگیرد و بعد از زمان سم زدایی نیز دوره درمانی خود را تحت نظر پزشک و روانشناس ادامه دهید.
اگر خود یا یکی از عزیزانتان با مشکل اعتیاد به کتامین دست و پنجه نرم میکنید و عزمتان را برای غلبه بر این مشکل جزم کردهاید، حتماً با ما برای دریافت اطلاعات بیشتر و برخورداری از درمان در کلینیک ترک کتامین تماس بگیرید.
دکتر مسعود جوادی موسس و صاحب امتیاز کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی، دارای 15 سال سابقه کار تخصصی در حوزه اعتیاد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.