۰۲۱-۷۹۴۴۱
کلینیک ترک دکتر جوادی

مقدار مصرف قرص ب۲ برای ترک تریاک

بهترین روش ترک تریاک با ب۲
آخرین تاریخ آپدیت: 1403/08/20
امتیاز به نوشته:
5/5

همیشه استفاده از داروهای جایگزین روش پرطرفداری در ترک اعتیاد به مواد مخدر بوده است. ترک تریاک با قرص ب 2 یکی از راه‌هایی است که برای ترک مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما باور های غلطی در ارتباط با این دارو وجود دارد. بنا بر همین باورهای غلط مقدار مصرف قرص ب۲ برای ترک تریاک در بین افراد معتاد جامعه رو به افزایش است. بوپرنورفین یک داروی مخدر است که معمولاً در مراحل سم زدایی مواد مخدر مانند تریاک توسط پزشک متخصص مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی افراد معتقدند بهترین روش ترک تریاک با ب۲ امکان پذیر است. از آنجایی که ب2 به شدت اعتیادآور است در این مقاله قصد داریم ببینیم که آیا ترک انواع مواد مخدر مانند ترک تریاک با قرص ب2 امکان پذیر است یا خیر.

سم زدایی با قرص ب2 چگونه انجام می شود؟

پیش از هر چیز ابتدا بهتر است بدانیم که قرص B2 برای ترک تریاک چطور می‌تواند در روند ترک اعتیاد موثر باشد و چگونه توانسته است باورهای غلط در مورد ترک اعتیاد را در جامعه رواج دهد. امروزه روش ترک اعتیاد تدریجی یکی از روش‌های ترک اعتیاد بدون بازگشت است. به همین دلیل زمانی که بیمار به کلینیک ترک اعتیاد مراجعه می‌کند پزشک با توجه به وضعیت بیمار به مرور دوز مخدر مصرفی را کم می‌کند. در این روند گاهی از داروهای کمکی که باعث خاصیت مخدر با دوز پایینی دارند استفاده می‌شود. ترک تریاک در منزل با قرص B2 و متادون جزو رایج‌ترین این داروها هستند. اما باید توجه داشت که بوپرنورفین یک داروی مخدر قوی و بسیار اعتیاد آور است که گاهی ترک اعتیاد آن سخت‌تر از مخدرهایی مانند تریاک و هروئین می‌شود؛ پس مصرف آن آزاد نیست و حتی برای ترک متادون و ترک مواد مخدر هایی مانند تریاک نیز نباید بدون نظارت پزشک حتی در مرکز ترک تریاک از آن استفاده کرد.

سم زدایی با قرص ب2 چگونه انجام می شود؟

اهمیت دوز مصرفی ب۲ برای ترک تریاک

یکی از مهمترین مسائلی که در زمینه با مصرف ب۲ یا همان بوپرنورفین مطرح می‌شود، میزان مناسب آن برای ترک تریاک است. این دارو معمولا برای ترک مواد افیونی مانند تریاک تجویز می‌شود و می‌تواند در این مسیر بسیار مؤثر باشد. مصرف دقیق و به موقع ب۲ همیشه باعث کاهش علائم ترک شده و سبب مدیریت بهتر درد و ناراحتی‌های جسمانی و روانی ناشی از نبود تریاک خواهد شد.
پزشکان و متخصصان با توجه به وضعیت سلامت جسمانی و روانی فرد و میزان و سابقه مصرف تریاک در آن‌ها، دوز مناسب ب۲ را تعیین می‌کنند و به مرور زمان پس از استقرار یافتن علائم سلامتی در فرد، میزان دوز آن را کاهش می‌دهند.
همانطور که می‌دانید و متخصصان ترک اعتیاد به اطلاع شما می‌رسانند، رعایت دوز مناسب ب۲ برای ترک اعتیاد به تریاک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. مصرف بیش از حد یا کمتر از نیاز این دارو برای ترک تریاک می‌تواند مشکلات جدی به همراه داشته باشد.
مصرف بیش از حد ب2 باعث افزایش خطر اوردوز، تضعیف سیستم تنفسی، افت فشار خون و حتی مرگ خواهد شد. در مقابل، مصرف ناکافی این دارو باعث عدم رفع علائم و عوارض ترک تریاک می‌شود و در بیشتر مواقع فرد را به سمت مصرف دوباره مواد هدایت می‌کند.

همچنین مصرف خودسرانه قرص ب۲ بدون مشورت پزشک، عواقب خطرناکی برای سلامت فرد در بر خواهد داشت. از جمله مهمترین این عواقب، وابستگی و اعتیاد به ب۲، بیشتر شدن عوارض و علائم ترک، امکان تداخل با داروهای دیگر و بروز مشکلات قلبی و تنفسی است. به همین دلیل، متخصصان ترک اعتیاد بر این نکته تاکید می‌کنند که استفاده از این دارو باید در دوزهای دقیق و بر اساس شرایط جسمی و روحی فرد باشد.

مقدار مصرف توصیه‌شده قرص ب۲ برای ترک تریاک

مصرف قرص ب۲ برای ترک تریاک بر اساس صلاحدید متخصص ترک اعتیاد در دوزهای مشخص و در ساعات معینی در نظر گرفته می‌شود. مصرف خودسرانه این دارو می‌تواند منجر به عوارض جانبی جدی و مشکلات در روند درمان شود. بنابراین، لازم است که هیچگاه بدون مشورت با پزشک از ب۲ استفاده نکنید. دوز شروع برای افراد با اعتیاد کم تا متوسط معمولاً حدود ۲ تا ۴ میلی‌گرم در روز است. اما برای کسانی که سابقه مصرف تریاک در آن‌ها بیشتر است و مدت زمان و میزان بالاتری از تریاک را مصرف می‌کنند، متخصص ترک اعتیاد اقدام به تجویز ۸ تا ۱۲ میلی‌گرم در روز می‌کند تا واکنش‌های شدید جسمی و روحی ترک تریاک در فرد کنترل شده و علائم خماری به‌طور تدریجی کاهش یابد.

تجویز قرص ب۲ در ابتدای ترک تریاک بیشتر با هدف کنترل علائم خماری و کاهش میل به مصرف مجدد تریاک است. اما با پیشرفت درمان و کاهش وابستگی فرد به تریاک، کارشناس ترک اعتیاد اقدام به کاهش دوز به‌صورت تدریجی می‌کند تا بدن فرد به کمترین میزان دارو عادت کند و در نهایت بتواند بدون نیاز به دارو به بهبودی کامل برسد. افزایش یا کاهش دوز ب۲ باید کاملاً تحت نظر پزشک و به‌صورت تدریجی انجام شود. کاهش ناگهانی دوز می‌تواند باعث بازگشت علائم خماری شود و افزایش ناگهانی آن نیز خطراتی مانند مشکلات تنفسی و افت شدید فشار خون و وابستگی و اعتیاد به این دارو را به‌همراه خواهد داشت.

مقدار مصرف توصیه‌شده قرص ب۲ برای ترک تریاک

عوامل تاثیرگذار بر مقدار مصرف ب۲

همواره تعیین دقیق دوز مصرفی داروهای ترک مواد مخدر، نیاز به بررسی پارامترهای مختلفی از جمله مدت زمان مصرف و شدت وابستگی فرد به ماده مخدر و نوع آن دارد. مقدار مصرف قرص ب۲ نیز برای هر فرد متناسب با وضعیت و شرایط او متفاوت است و در برخی مواقع علاوه بر شدت و سابقه مصرف تریاک، به سن و جنس فرد نیز وابسته است.
مشاور با تجربه ترک اعتیاد با در نظر گرفتن تمامی این عوامل، دوز مناسب ب۲ برای ترک ترایک را تعیین می‌کند تا بهترین نتیجه در ترک اعتیاد به تریاک حاصل شود. در ادامه شما را با عوامل تاثیر گذار بر مقدار مصرف ب۲ آشنا خواهیم کرد:

  • مدت زمان اعتیاد به تریاک: یکی از مهم‌ترین عوامل تعیین دقیق دوز ب۲ برای رهایی از اعتیاد به تریاک، مدت زمانی است که فرد به تریاک وابسته بوده و آن را مصرف می‌کرده‌است. افرادی که به مدت طولانی از مواد مخدر استفاده کرده‌اند، معمولاً به دوز بالاتری از ب۲ نیاز دارند تا علائم خماری پس از ترک تریاک در آن‌ها به‌خوبی کنترل شود.
  • شدت و مقدار مصرف تریاک: مقدار مصرف روزانه تریاک نیز در تعیین دوز ب۲ تأثیر دارد. معمولا کسانی که مقدار زیادی تریاک مصرف می‌کنند، برای کاهش علائم خماری در خود، به دوز بالاتری از ب۲ نیاز دارند.
  • سن: سن فرد یکی دیگر از عوامل مهم برای تجویز دقیق ب۲ است. افراد سالمند به دوزهای پایین‌تری از ب۲ برای ترک نیاز دارند، چرا که متابولیسم بدن این افراد با افزایش سن کاهش پیدا می‌کند و بدن این افراد داروها را آهسته‌تر تجزیه می‌کند. کاهش سرعت متابولیسم در افراد می‌تواند باعث تجمع دارو در بدن شود و عوارض جانبی بیشتری به دنبال داشته باشد.
  • جنسیت: عوامل فیزیولوژیکی مانند وزن بدن و سطح و نوع ترشح هورمون‌ها در زنان و مردان سبب می‌شود تا میزان و دوز تجویز ب۲ در آن ها متفاوت باشد. معمولا پزشکان با توجه به وزن و وضعیت هورمونی فرد دوز ب۲ را در هنگام ترک تریاک برای آن‌ها تنظیم و تجویزمی‌کنند.
  • وضعیت سلامت عمومی: وضعیت سلامت کلی فرد، به‌ویژه وضعیت قلبی و عروقی، کبد و کلیه‌ها، نقش مهمی در تعیین مقدار مصرف ب۲ دارد. افرادی که مشکلات کبدی یا کلیوی دارند، مصرف ب۲ در آن‌ها با احتیاط بیشتری انجام می‌شود و معمولا به دوزهای کمتری از این دارو نیاز دارند.
  • سابقه مصرف داروهای دیگر: اگر فرد از داروهای دیگری نیز همزمان استفاده می‌کند، این امر می‌تواند بر مقدار مصرف ب۲ تأثیر مستقیم بگذارد. برخی داروها با بوپرنورفین تداخل دارند و نیاز به تنظیم دوز و ایجاد هماهنگی با این دارو را ضروری می‌کنند.

عوامل تاثیرگذار بر مقدار مصرف ب۲

طریقه مصرف قرص B2 برای ترک تریاک

قرص ب ۲ برای ترک مورد استفاده قرار می‌گیرد. این قرص به صورت زیرزبانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای ترک مواد مخدر دیگر نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از مهم‌ترین نکات در مقدار مصرف قرص ب 2 برای ترک اعتیاد به تریاک این است که باید در خصوص دوز مناسب برای شما حتما با پزشک معالج خود مشورت نمایید. چرا که این قرص در سه دوز مختلف هشت، دو و چهاردهم میلی گرم عرضه می‌شود. ترک شربت تریاک با قرص B2 راهی است که شاید اغلب افراد مصرف کننده به آن فکر می‌کنند. اما به این نکته توجه نمی‌کنند که مقدار مصرف قرص بی ۲ برای ترک اعتیاد به تریاک چقدر حائز اهمیت است و باید به آن توجه شود.

ترک قرص ب2 چند روز طول می کشد؟

عده ای از افراد به دلیل اطلاعات ناکافی تصور می‌کنند که B2 یا بوپرنورفین مخدر و اعتیاد آور نیست. برخی دیگر تصور می‌کنند که مصرف بوپرنورفین درمان قطعی برای ترک اعتیاد تریاک است. بر خلاف تصور عوام، ترک اعتیاد به تریاک با متادون یا بوپرنورفین تنها در موارد معدودی برای کمک به روند ترک آن هم با تجویز پزشک موثر واقع می‌شود. در غیر این صورت نه تنها به ترک اعتیاد تریاک یا دیگر مخدرها کمک نمی‌کند بلکه خود باعث اعتیاد در فرد بیمار می‌شود.
دوره ترک اعتیاد ب2 می‌تواند به مراتب دشوارتر باشد زیرا در این مرحله بیمار علاوه بر وابستگی جسمانی از لحاظ روانی نیز وابسته به مصرف ب2 می‌شود.
ترک ب۲ چند روز طول میکشد؟ زمان لازم برای ترک اعتیاد قرص ب2 با توجه به مدت زمان و دوز مصرف B2 و مخدری که در کنار آن استعمال شده گاهی از یک هفته تا چند ماه هم به طول می‌انجامد.

ترک تریاک با قرص B2 چگونه است؟

قرص بوپرنورفین دارویی مسکن است که احتمال وابستگی و اعتیاد را در افراد بالا می‌برد. از آنجایی که روش ترک تریاک با قرص B2 اثری شبه به مورفین دارد در درمان ترک اعتیاد به برخی مواد مخدر مانند تریاک استفاده می‌شود. عملکرد قرص B2 در ترک اعتیاد به این نحو است که با تجویز پزشک در مرحله سم زدایی استفاده می‌شود. داروهایی مانند ب2 و متادون دوز کمتری در مقایسه با مخدر تریاک داشته و برای ترک اعتیاد تدریجی در بهترین مرکز ترک تریاک استفاده می‌شود.
نکته قابل توجه این است که بوپرنورفین درمان قطعی برای ترک نیست و فقط به عنوان بخش کوچکی از درمان می‌تواند با کمک پزشک موثر واقع شود. در کنار این مرحله باید از درمان‌هایی مانند روانپزشکی ترک اعتیاد استفاده شود که یکی از موثرترین مراحل درمان برای بیماران معتاد است. این روش هم برای ترک مخدر های قوی کاربرد دارد و هم ترک مخدر هایی مانند قرص ب2، متادون و مواد دیگری مانند ماری جوانا و الکل که عمدتا وابستگی روانی در فرد ایجاد می‌کنند.

ترک اعتیاد تریاک با قرص B2 چگونه است؟

عوارض مصرف بوپرنورفین یا ب2 چیست؟

اعتیاد به این ماده شبیه به اعتیاد به موادی مانند کدئین، هروئین، مورفین و متادون است. اما ترک اعتیاد ب2 نسبت به دیگر قرص‌های اعتیاد آور مانند ترک آلپرازولام سخت‌تر خواهد بود. اعتیاد به مصرف قرص ب2 عوارض جسمی و روحی فراوانی از جمله موارد زیر را در پی خواهد داشت.

عوارض روحی مصرف قرص ب2

اضطراب و افسردگی از جمله مهم‌ترین عوارض روحی بر اثر مصرف قرص بوپرنورفین است که می‌تواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد. ب2 جزو آن دسته داروهای اعتیاد آور است که وابستگی روحی بیشتری در بیمار ایجاد می‌کند به همین دلیل در ترک اعتیاد آن بهتر است از روش هایی مانند روانشناسی ترک اعتیاد، مشاوره و گروه درمانی استفاده شود.

عوارض جسمی مصرف قرص ب2

مصرف قرص ب2 بدون تجویز پزشک چه به تنهایی باشد یا در کنار دیگر مواد مخدر استفاده شود، عوارض جسمانی زیر را به همراه دارد که در بروز این علائم باید سریعا به پزشک مراجعه شود.

  • تورم صورت، لب، زبان و گلو
  • تهوع، احساس سبکی در سر، ضعف و بی حالی
  • تهوع
  • درد معده
  • تب خفیف
  • کاهش اشتها
  • ادرار تیره رنگ یا به رنگ خاک رس
  • زرد شدن چشم و پوست
  • مشکلات تنفسی
  • تنفس آرام و سطحی
  • اختلالات خواب

از این رو مصرف بی رویه این قرص، خود باعث بروز علائم اعتیاد می‌شود. اما ترک تریاک سخت تره یا B2؟

ترک تریاک سخت تره یا B2؟

ترک هر یک از این مواد، تریاک و قرص ب2 به عوامل زیادی مانند، شرایط جسمی و روحی افراد وابسته است. به همین دلیل نمی‌توان دقیقا گفت که ترک کدام یک از این مواد سخت‌تر است. نکته‌ای که باید همواره به خاطر داشت این است که ترک خودسرانه این مواد خطرناک بوده و بهتر است به بهترین کلینیک ترک اعتیاد مراجعه کنید تا زیر نظر بهترین متخصصان بتوانید به راحتی و بدون درد و بدون استفاده از ماده جایگزین ترک کنید. متخصصین با تجربه در کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی با جدیدترین روش‌های درمانی آماده کمک رسانی به شما و عزیزانتان هستند.

سوالات متداول درباره بهترین روش ترک تریاک با ب۲

  1. چه عواملی بر مقدار مصرف قرص ب۲ تأثیر می‌گذارند؟
    عواملی مانند مدت زمان اعتیاد به تریاک، شدت مصرف آن، سن، جنسیت، وضعیت سلامت عمومی و داروهای مصرفی دیگر می‌توانند بر مقدار مصرف قرص ب۲ تاثیر بگذارند.
  2. چرا نباید مصرف قرص ب۲ خودسرانه باشد؟
    مصرف خودسرانه ب۲ عوارض جدی جانبی مانند مشکلات تنفسی، افت فشار خون و وابستگی به دارو را ایجاد می‌کند.
  3. آیا دوز ب۲ به‌طور تدریجی تغییر می‌کند؟
    بله، پزشک و مشاور ترک اعتیاد دوز ب۲ را بر اساس واکنش بدن فرد و میزان تغییرات آن در نبود تریاک، به‌تدریج تنظیم می‌کنند تا علائم خماری کنترل شده و درمان بهینه انجام شود.

1403/08/20

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 5 =

دریافت مشاوره رایگان