در ترک تریاک، تغذیه مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است تا بدن به درستی بهبود یابد و فرآیند سمزدایی بهدرستی پیش برود. انتخاب درست غذاها میتواند به تسریع فرآیند ترک کمک کرده و عوارض جانبی را کاهش دهد. مصرف قندهای ساده و غذاهای پرچرب یکی از نکتههایی است که باید به آن توجه کنید. در ادامه اطلاعات بیشتری در خصوص تغدیه در دوران ترک در اختیارتان قرار میدهیم و به مهمترین سوالات شما پاسخ میدهیم که عبارت است از:
- برای ترک تریاک چه قرصی بخوریم؟
- برای ترک تریاک چه بخوریم؟
- تغذیه یک عامل مهم در ترک تریاک بدون درد
- مسکن قوی برای درد ترک تریاک
- بهترین غذاها برای ترک تریاک بدون درد
برای ترک تریاک چه قرصی بخوریم؟
متاسفانه در بسیاری از مراکز ترک اعتیاد، از قرص ب2 برای ترک تریاک و دیگر قرصهایی مانند استفاده میشود. این مواد شبه افیونی هستند و راهکار مناسبی برای پاسخ به پرسش “معرفی مسکن قوی برای درد ترک تریاک” نیستند. علت آن است که مواد افیونی که به گیرندههای اپیوئیدی در مغز متصل میشوند، این بار جای خود را به مواد شبه افیونی میدهند، با این روش تنها اتفاقی که میافتد این است که نوع اعتیاد فرد عوض میشود و فرد بجای اعتیاد به تریاک این بار به متادون یا ب2 معتاد میشود. این داروهای ترک، عملا صورت مساله را در ظاهر پاک میکنند.
اما در کلینیک دکتر جوادی که بهترین مرکز ترک تریاک است، تنها از داروهای غیرافیونی به منظور ترک استفاده میشود. یک مسکن قوی برای درد ترک، نالتروکسان است. نالتروکسان بجای اتصال با گیرندههای مواد افیونی، آنها را مسدود میکند، از این رو آن را داروی تنفر از مواد مخدر مینامند. در این راستا یکی از روشهای نوین درمان اعتیاد، کاشت ایمپلنت نالتروکسان است که در مرکز دکتر جوادی اجرا میشود و به کاهش میل تریاک کمک شایانی میکند.
برای ترک تریاک چه بخوریم؟
برای رسیدن به این سوال که برای ترک تریاک چه بخوریم، باید به این نکته اشاره کنیم که متخصصان ترک اعتیاد تغذیهای با غلات سبوسدار و مواد پروتئینی پیشنهاد میکنند. هر وعده غذایی شامل ۱۵ تا ۲۰ گرم پروتئین و غذای کم حجم هر ۲ تا ۴ ساعت یکبار موجب کاهش احتمال افزایش قند خون میشود و به ترک کمک میکند.
تغذیه یک عامل مهم در ترک تریاک بدون درد
انجام مراحل سم زدایی، دارودرمانی، روان درمانی و کاردرمانی از واجبات مراحل ترک تریاک بدون درد است. اما تغذیه سالم نیز نقش به سزایی در درد نکشیدن فرد دارد.
برای ترک چه بخوریم؟ این سوال ذهن افراد زیادی را پس از ترک درگیر کرده است. در این بخش، متوجه خواهید شد که چگونه یک رژیم غذایی سالم میتواند بر بهبودی شما تأثیر بگذارد و با برخی از بهترین غذاها برای ترک تریاک آشنا خواهید شد.
اعتیاد به مواد افیونی مانند تریاک، پیامدهای تغذیهای به همراه دارد. تریاک ممکن است موجب سوءتغذیه یا کمبود مواد مغذی شود. تمرکز بر تغذیه خوب در دوران ریکاوری به بدن شما کمک میکند تا مواد مغذی خاصی را به دست آورد و به طور بالقوه میتواند به موفقیت روند بهبودی شما کمک کند. در بهترین مرکز ترک اعتیاد کشور، یعنی کلینیک دکتر جوادی، متخصص تغذیه در صورت نیاز به شما یک برنامه تغذیه که جزئی از مراقبتهای بعد از ترک است، ارائه میدهد.
در حین سم زدایی و خروج تریاک از بدن، بدن شما برای جبران مواد مغذی از دست رفته، دوباره به غذا میل پیدا میکند. با این حال، اگر در مورد انتخاب برنامه غذاییتان دقت نکنید، ممکن است با چالشهای تغذیهای نیز در طول روند بهبودی مواجه شوید. همچنین، کمبود مواد مغذی میتواند منجر به عدم تعادل هورمونها، التهاب مزمن، درد، اضطراب یا افسردگی شود که همگی میتوانند محرکهای عود باشند.
افزایش مصرف غذاهای غنی از ویتامین و مواد مغذی میتواند روند سم زدایی را بهبود بخشد و به موفقیت شما در بهبودی کمک کند. اما این مواد شامل چه چیزهایی است؟ در بخش بعدی به پرسش” برای ترک چه بخوریم” پاسخ خواهیم داد.
اگر در حال برنامهریزی نیازهای تغذیهای خود در دوران نقاهت هستید، در اینجا چند نکته اساسی وجود دارد که باید به آنها توجه کنید:
- وعده های غذایی و میان وعدههای منظم بخورید تا وسوسه پرخوری را از بین ببرید.
- مصرف قندهای ساده و غذاهای پرچرب را کاهش دهید.
- برای کمک به مدیریت مشکلات متابولیک و کمبود مواد مغذی، سبزیجات و میوه های غنی از آنتی اکسیدان و مواد مغذی را انتخاب کنید.
- رژیمهای پر پروتئین و کم کربوهیدرات میتوانند میزان آمینو اسید شما را افزایش دهند، به ترمیم اندام کمک کنند و مواد مغذی حیاتی را فراهم کنند که این به مدیریت علائم ترک دردناک تریاک کمک میکند.
- مواد مغذی مانند روی، کلسیم، منیزیم، اسیدهای چرب امگا 3، آنتی اکسیدان ها و اسیدهای آمینه میتوانند هوسها را کاهش دهند و نوسانات خلقی را بهبود بخشند.
- میان وعدههای سالم و سرشار از پروتئین را برای کمک به کاهش هوس و تثبیت قند خون استفاده کنید.
مسکن قوی برای درد ترک تریاک
ترک مواد مخدر تریاک مانند هر ماده مخدر دیگری با درد همراه است. یکی از راههایی که برای کاهش درد ترک این ماده مورد استفاده قرار میگیرد، استفاده از مسکنهای قوی است. ما در ادامه شما را با مسکنهای قوی برای درد ترک آشنا میکنیم.
- کلونیدین یک مسکن قوی برای کاهش درد ترک مواد افیونی مانند تریاک است. این قرص باعث میشود تعریق، درد و اضطراب شما در فرایند ترک کاهش پیدا کند.
- بوپرنورفین نیز یک مسکن قوی است که برای کاهش دردهای عضلانی در روند درمان و ترک مواد مخدر مورد استفاده قرار میگیرد.
- شربت تریاک نیز یکی دیگر از مسکنهایی است که مورد استفاده بسیاری از افراد در روند ترک است که منجر به کاهش درد ترک میشود.
- از دیگر مسکنهای قوی که در روند ترک مورد استفاده قرار میگیرد، فتتانیل و مورفین است.
استفاده از این مسکنها میتواند به شما در طول درمان ترک کمک کند. اما این نکته را به خاطر داشته باشید که مصرف خودسرانه و بدون مشورت با متخصصین و پزشکان، میتواند آسیبهای زیادی برای شما ایجاد کند. از این رو بهتر است قبل از مصرف هر گونه مسکنی، با متخصصین کلینیک دکتر جوادی مشورت کرده و زیر نظر بهترین پزشکان، به راحتی و بدون درد تریاک را ترک کنید.
ترک با کدئین
یکی از سوالات متدوالی که ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده است این است که آیا ترک با کدوئین امکان پذیر است؟ در جواب این سوال میتوان گفت که از کدوئین برای کاهش درد و عوارض ترک استفاده میشود و از آن به عنوان یک مسکن یاد میکنند. این مسکن در دوزهای پایین به افرادی که قصد دارند مواد مخدری مثل تریاک را ترک کنند، تجویز میشود. مصرف خودسرانه این قرص به هیچ عنوان توصیه نمیشود. قبل از مصرف این دارو بهتر است با پزشکات و متخصصان کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی مشورت کنید.
ترک با کلونازپام
یکی دیگر از گزینههای ترک، مصرف کلونازپام است. این دارو آرامشبخش بوده و برای اختلالات مختلفی مانند اضطراب نیز تجویز میشود. با این حال این نکته را مدنظر داشته باشید که استفاده از این دارو، جزو آخرین راههای درمان است که لازم است زیر نظر متخصصین صورت بگیرد. چرا که مصرف این دارو عوارض بسیار زیادی دارد و حتی میتوانند دچار اختلال در سیستم تنفسی بدن شود.
بهترین غذاها برای ترک تریاک بدون درد
همانطور که به آن اشاره شد یکی از راهکارهای ترک اعتیاد تریاک رژیم غذایی مناسب است. هنگام انتخاب مواد غذایی برای کمک به ترک بدون درد تریاک، به یاد داشته باشید که سطح مواد مغذی خود را به حالت عادی باز گردانید. این نه تنها برای سلامت جسمانی شما مهم است، بلکه غذایی که میخورید میتواند عملکرد عاطفی، ذهنی و اجتماعی شما را نیز بهبود بخشد.
برای ترک تریاک چه غذاهایی بخوریم؟
- آب: میدانیم که آب صرفاً غذا نیست، اما نوشیدن آب شما را هیدراته نگه میدارد، سموم مضر را دفع میکند و به بدن شما در جذب مواد مغذی ضروری یاری میرساند.
- میوهها و سبزیجات: وقتی صحبت از تغذیه مناسب به میان میآید، باید به یاد داشته باشید که بشقاب خود را با موادی مانند زغال اخته، کلم پیچ، آووکادو، کلم، توت آکای، نارگیل، بروکلی و اسفناج رنگارنگ نگه دارید.
- گوشتهای بدون چربی: گوشتهایی مانند مرغ کبابی، غذاهای دریایی و بوقلمون دارای چربی کم اما پروتئین بالایی هستند.
- تنقلات با پروتئین بالا: تخم مرغ آب پز، پنیر و ماست همگی غذاهایی با پروتئین بالا هستند که میتوانید در هنگام بروز هوس تریاک از آنها استفاده کنید.
- روغنها و چربیهای خوب: گزینههای سالم در این مورد عبارتند از روغن زیتون، آجیل، ماهی و برخی از محصولات لبنی.
- سوپرغذاها: اگر غذاهای سرشار از ویتامین و مواد معدنی وقتی به طور منظم در رژیم غذایی شما گنجانده شوند، تاثیر بسیار خوبی دارند. نمونههای عالی عبارتند از: سیب زمینی شیرین، دارچین، بادام، علف گندم، گوجی بری، شیر خام و دانههای کتان.
مصرف مسکن برای ترک تریاک
یکی از موضوعات مهمی که در هنگام ترک تریاک مطرح میشود، نحوه و میزان استفاده از مسکنها برای کاهش درد خماری است. لازم است بدانید که مصرف مسکنها برای کاهش علائم خماری تریاک باید حتماً زیر نظر پزشک متخصص باشد، زیرا خوددرمانی و استفاده سرخود از مسکنها میتواند باعث وابستگی جدید به آنها و یا مشکلات جدیتری مانند آسیب به اندامهای داخلی مانند معده و کبد شود.
پزشکان و کارشناسان ترک اعتیاد بر اساس وضعیت جسمانی بیمار، اقدام به تجویز مسکن مناسب کرده تا درد و ناراحتی ناشی از ترک مخدر تریاک تا حدود زیادی کنترل شود. از جمله رایجترین مسکنها برای ترک تریاک موارد زیر است:
- ایبوپروفن
ایبوپروفن یکی از مسکنهای معروف است که معمولا برای کاهش دردهای عضلانی و سردردهای ناشی از خماری تجویز میشود. این دارو به کاهش التهاب کمک میکند و به طور کلی میتوان گفت داروی ایمن و امنی است.
اما این ایمن بودن دلیلی بر مصرف بیرویه و سر خود فرد نیست و باید طبق دستور پزشک مصرف شود. دوز معمولی برای بزرگسالان 200 تا 400 میلیگرم هر 4 تا 6 ساعت است. مصرف طولانی مدت یا بالاتر از دوز توصیهشده این دارو بدون نظارت پزشک خطرناک است. - استامینوفن
استامینوفن نیز از دسته مسکنهای معمولی و متعادل است که به کاهش دردهای عمومی بدن کمک زیادی میکند. در مقایسه با دیگر مسکنها، استامینوفن عوارض کمتری دارد و برای مصرف کوتاهمدت در دوره ترک تریاک به کار میرود. دوز معمولی آن 500 تا 1000 میلیگرم هر 4 تا 6 ساعت است. حداکثر دوز روزانه برای بزرگسالان 4000 میلیگرم است، زیرا مصرف بیش از حد ممکن است باعث آسیب به کبد شود. - ناپروکسن
ناپروکسن نیز از دسته داروهای ضدالتهابی است که به کاهش دردهای عضلانی و استخوانی در زمان خماری تریاک کمک میکند. این دارو سبب کاهش دردهای ناشی از ترک مخدر تریاک میشود. اما باید حتما طبق توصیه پزشک و در زمان و دوزه مشخص مصرف شود. دوز معمول آن 250 تا 500 میلیگرم هر 8 تا 12 ساعت است. مصرف بیش از دوز مجاز میتواند منجر به مشکلات معده و کلیوی شود. - کلونیدین
کلونیدین دارویی است که برای کاهش علائم جسمی ناشی از خماری، مانند تعریق و فشار خون بالا، استفاده میشود. این دارو در کنار مسکنهای دیگر، به بیمار کمک میکند تا دوران ترک را راحتتر سپری کند. کلونیدین بر سیستم عصبی تأثیر میگذارد و با کاهش سیگنالهای استرس بدن، علائم خماری را کاهش میدهد. دوز معمولی آن 0.1 تا 0.2 میلیگرم دوبار در روز است، اما تنظیم دوز باید حتماً تحت نظر پزشک باشد تا از عوارضی مانند افت فشار خون جلوگیری شود. - متادون
متادون یک داروی شبهافیونی است که به عنوان جایگزین تریاک تجویز میشود و به کاهش ولع مصرف و دردهای ناشی از ترک کمک میکند. دوز معمولی برای درمان ترک 20 تا 30 میلیگرم در روز است. با توجه به خطر احتمال وابستگی و اعتیاد به متادون در صورت عدم مصرف صحیح، متادون را باید حتما تحت نظارت پزشک مصرف و در دوزهای مشخص مصرف کرد.
بهترین داروهای گیاهی برای ترک تریاک
استفاده از داروهای گیاهی نیز در کنار داروهای شیمیایی و یا به عنوان یک جایگزین برای آنها، برای ترک تریاک رایج است. استفاده از داروهای گیاهی و دمنوشهای طبیعی روشی مؤثر است که به کاهش علائم ترک و بهبود سلامت کلی بدن فرد در حین سمزدایی و رهایی از وابستگی به تریاک کمک میکند.
هر گیاه با خواص منحصر به فرد خود، میتواند اثرات مثبتی بر روی سرعت ترک و تضمین سلامت فرد داشته باشد. اما مهم است که قبل از مصرف این گیاهان، با پزشک یا متخصص طب سنتی مشورت شود تا از تاثیرات جانبی احتمالی هر دارو جلوگیری شود. در ادامه، تعدادی از بهترین داروهای گیاهی برای ترک تریاک همراه با نحوه تهیه و مصرف آنها آورده شده است:
- زنجبیل
زنجبیل به دلیل خواص ضد التهابی و بهبود گوارش، به کاهش تهوع و تسکین درد کمک میکند. همچنین در بهبود سیستم ایمنی نقش دارد. برای تهیه دمنوش زنجبیل باید یک قاشق چایخوری زنجبیل تازه یا پودر شده را در یک لیوان آب جوش به مدت ۵ دقیقه دم کنید. نوشیدن روزانه ۲ تا ۳ فنجان از این دمنوش سبب کاهش تهوع و بهبود وضعیت سیستم گوارش میشود. - بابونه
بابونه سبب بهبود خواب و کاهش اضطراب در فرد میشود و برای کسانی که در دوره ترک تریاک هستند، به دلیل تنظیم چرخه خواب بسیار مفید است. برای تهیه و مصرف این دارو، لازم است تا یک قاشق چایخوری از گلهای خشک بابونه را در آب جوش برای ۱۰ دقیقه دم کنید و روزی دو بار قبل از این که زمان خواب شما فرا برسد، بنوشید. - سنبلالطیب
سنبل طیب یک آرامبخش طبیعی است که سبب کاهش استرس و اضطراب شده و در بهبود خواب بسیار مؤثر است. برای تهیه دمنوش این داروی گیاهی میتوانید به میزان ۲ گرم ریشه سنبلالطیب را در آب جوش دم کرده و روزانه یک تا دو بار، به خصوص قبل از خواب، مصرف کنید. - خار مریم
خار مریم به دلیل خواص سمزدایی خوبی که دارد، سبب محافظت از کبد میشود. این داروی گیاهی برای بهبود عملکرد کبد و پاکسازی سموم در دوره ترک مواد مخدر بسیار مفید و کمککننده است. برای تهیه این دمنوش نیز میتوانید یک قاشق چایخوری از دانههای خار مریم را آسیاب کرده و در آب جوش دم کنید. روزانه یک تا دو بار مصرف کنید. بهتر است پیش از تهیه دمنوش اقدام به پودر کردن آن کنید تا تاثیر آن حفظ شود. - نعناع فلفلی
نعناع فلفلی به دلیل ماهیت پیچیدهای که دارد، سبب تسکین دردهای گوارشی و آرامش عضلات میشود و میتواند سردردهای ناشی از ترک مواد مخدر را تا حدود زیادی کاهش دهد. شما باید یک قاشق چایخوری برگ نعناع خشک را به همراه چند دانه فلفل سیاه در آب جوش به مدت ۷ دقیقه با حرارت ملایم دم کنید و روزانه دو بار از آن مصرف کنید. - جینسینگ
جینسینگ از سری مکملهای بسیار مفیدی است که سبب افزایش انرژی و کاهش خستگی در افراد میشود و میتواند در مراحل ترک اعتیاد انگیزه بیشتری برای تداوم راه به فرد بدهد. ترکیب یک قاشق چایخوری پودر جینسینگ در یک فنجان آب جوش و حرارت دادن ملایم آن برای ۷ دقیقه میتواند سبب ایجاد دمنوشی ملایم شود که مصرف آن به صورت روزانه فقط یک بار توصیه میشود. - قاصدک
قاصدک نیز از سری داروهای گیاهی مفید برای کبد است که به بهبود عملکرد کبد و پاکسازی سموم کمک زیادی میکند. قاصدک میتواند کمک مضاعفی برای کبد باشد و در بهبود علائم ترک تأثیرگذار است. بهتر است به صورت روزانه ۲ قاشق چایخوری از ریشه یا برگهای قاصدک را در آب جوش دم کنید و میل نمایید. - خارخاسک
این گیاه به تقویت کلیهها و افزایش ایمنی بدن کمک زیادی میکند و در کاهش علائم جسمانی ترک موثر است. به این منظور باید یک قاشق چایخوری از پودر خارخاسک را در یک فنجان آب جوش دم کنید و روزانه یک بار مصرف کنید.
مصرف چه ویتامینهایی در ترک تریاک موثر است؟
ویتامینها نقش مهمی در بهبود وضعیت سلامت فرد در جریان ترک ماده مخدر تریاک دارند. ویتامینها سبب بهبود وضعیت جسمی و روحی فرد شده و به عملکرد بهتر سیستم عصبی، تقویت سیستم ایمنی و کاهش علائم اضطراب و افسردگی کمک زیادی میکنند.
مصرف ویتامینهایی مانند B1، B6، B12، C، D و E همواره باعث تسکین علائم ترک میشوند و فرد را از تمایل به بازگشت از مسیر ترک دور میکنند. ترک تریاک همواره با کمبود ویتامینها و مواد معدنی به دلیل احساس تهوع طولانی مدت در فرد همراه است. بنابراین مصرف ویتامینهایی که در جدول زیر به آنها اشاره شده سبب کاهش این عوارض و تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند:
ویتامین | تأثیر | منابع مصرف | توضیح |
---|---|---|---|
ویتامین B1 | بهبود عملکرد سیستم عصبی کاهش اضطراب | غلات کامل گوشت حبوبات مکملها | این ویتامین به عملکرد صحیح سیستم عصبی کمک کرده و میتواند از علائم اضطراب و خستگی جلوگیری کند. همچنین در تولید انرژی در بدن نقش دارد. |
ویتامین B6 | بهبود خلق و خو کاهش استرس | موز سیبزمینی گوشت مرغ مکملها | پیریدوکسین به تنظیم خلق و خو و کاهش اضطراب کمک میکند. همچنین برای تولید سروتونین که هورمون شادی در بدن است ضروری است. |
ویتامین B12 | حفظ سلامت سیستم عصبی بهبود خلق و خو | محصولات حیوانی (گوشت، تخممرغ، لبنیات) مکملها | کوبالامین به حفظ سلامت سیستم عصبی و بهبود خلق و خو کمک میکند. کمبود این ویتامین میتواند به احساس خستگی و افسردگی منجر شود. |
C | تقویت سیستم ایمنی کاهش استرس اکسیداتیو | پرتقال کیوی توتفرنگی | ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و میتواند استرس اکسیداتیو ناشی از ترک را کاهش دهد. این ویتامین همچنین به بهبود خلق و خو کمک میکند. |
D | بهبود وضعیت خلق و خو کاهش خطر افسردگی | نور خورشید ماهی چرب مکملها | ویتامین D به بهبود وضعیت روحی و کاهش خطر افسردگی کمک میکند. نور خورشید و منابع غذایی مانند ماهی چرب میتوانند این ویتامین را تامین کنند. |
E | آنتیاکسیدان بهبود عملکرد سیستم ایمنی | آجیل دانهها روغنهای گیاهی | این ویتامین به عنوان یک آنتیاکسیدان عمل کرده و همچنین میتواند به بهبود عملکرد مغز و کاهش استرس کمک کند. |
A | تقویت سیستم ایمنی حفظ سلامت پوست | هویج اسفناج زرده تخممرغ مکملها | ویتامین A به تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت پوست کمک میکند. این ویتامین در سبزیجاتی مانند هویج و اسفناج یافت میشود. |
به یاد داشته باشید که مصرف ویتامینها و داروهای گیاهی باید حتما تحت نظر پزشک تغذیه و متخصصان صورت گیرد تا از ایمنی و اثربخشی آنها اطمینان حاصل شود. پیشنهاد میشود برای دریافت مشاوره و اطلاعات دقیقتر در این مورد با کلینیک تخصصی ترک اعتیاد دکتر جوادی تماس بگیرید. تیم متخصص ما که شامل پزشکان تغذیه و کارشناسان مسلط بر دارو درمانی گیاهی هستند، آماده حمایت شما در هر مرحله از ترک با کمترین میزان عوارض و با سرعت متعادل هستند.
جمعبندی
در این مطلب به بررسی همه جانبه پرسش برای ترک تریاک چه چیزی بخوریم تا درد نکشیم؟” پرداختیم اما به یاد داشته باشید که مانند اجرای تغذیه سالم، ترک به قدرت و پشتکار نیاز دارد، با این حال، لازم نیست این کار را به تنهایی انجام دهید. اگر شما یا عزیزانتان دچار اعتیاد به تریاک هستید، کادر درمانی متخصص ما در کلینیک روانشناسی و ترک اعتیاد دکتر جوادی آماده پذیرش شما عزیزان است. ترک بدون درد، در درجه اول نیازمند اراده و سپس مراجعه به بهترین مرکز ترک اعتیاد کشور است. بنابراین همین امروز با ما تماس بگیرید تا در مورد درمانهای ایمن و بدون درد برای اعتیاد به تریاک بیاموزید.
سوالات متداول درباره داروی برای ترک تریاک چه بخوریم درد نکشیم؟
- بهترین داروهای گیاهی برای ترک تریاک کدامند؟
زنجبیل، بابونه، سنبلالطیب، خار مریم ،نعناع فلفلی، جینسینگ، قاصدک و خارخاسک از بهترین داروهای گیاهی برای ترک تریاک هستند. - برای ترک تریاک چه غذاهایی بخوریم؟
آب میوهها و سبزیجات گوشتهای بدون چربی تنقلات با پروتئین بالا روغنها و چربیهای خوب از جمله بهترین غذاهایی است که برای ترک تریاک توصیه میشود. - از چه مسکن هایی برای ترک تریاک می توان استفاده کرد؟
ایبوپروفن، استامینوفن، ناپروکسن، کلونیدین، متادون از جمله مسکن هایی هستند که برای ترک تریاک و تحت نظر پزشک متخصص می توان استفاده کرد.
1403/08/20