بهرهگیری از روشهای غیر علمی و غیر اصولی برای ترک اعتیاد به مصرف انواع مخدر در خانه، زمینه ساز ایجاد ارتباط بین مواد مخدر و سکته مغزی است. مطالعات علمی و عملی بسیار زیادی، گویای آن هستند که چنین افرادی، با احتمال بسیار بالایی در معرض فشار شدید مغزی قرار خواهند گرفت. فشار شدیدی که میتواند در ایجاد سکته مغزی و در برخی از مواقع، مرگ افراد، تاثیر چشمگیری داشته باشد.
بعد از اقدام به ترک مصرف مواد مخدر، فعالیت بخشهایی همچون آدرنرژیک در سیستم عصبی مرکز (مغز) به صورت چشمگیری افزایش پیدا میکند. در چنین شرایطی، لازم است فرد، تحت درمانهای دارویی قرار گرفته شود. درمانهای دارویی که میتوانند تعادل را به فعالیت بخشهای مختلف سیستم عصبی مرکزی (مغز) بازگردانند. در برنامه افرادی که تحت روشهای غیرعلمی و غیر اصولی، در خانه اقدام به ترک مواد مخدر میکنند، بدون شک، مصرف چنین داروهایی، جایگاهی ندارد. انتخاب تلخ و غیرهوشمندانهای که در برخی از مواقع، میتواند منجر به مرگ افراد شود.
بر اساس مطالعات بسیاری، مصرف تریاک نقش بسیار چشمگیری در افزایش مقدار فیبرینوژن موجود در پلاسما دارد. افزایش مقدار چنین مادهای در بدن نیز خطر بروز عارضه آترواسکلروز را ارتقا میدهد. از این رو میتوان از اعتیاد به مصرف مواد مخدری همچون تریاک، به عنوان یک عامل خطرناک مستقل و موثر در بروز عارضههای مختلفی همچون سکته، یاد کرد.
دقت داشته باشید که مواد مخدری همچون حشیش، آمفتامین، متیل آمفتامین، کوکائین، کانابینوئید و … در فاصله کوتاهی پس از مصرف، منجر به افزایش فشار خون میشوند. اتفاقی که میتواند ریسک بروز آسیبها و عوارضی همچون سکته مغزی را به صورت چشمگیری افزایش دهد. در این بین نیز نباید از تاثیرات غیر قابل چشمپوشی مصرف نوشیدنیهای الکلدار بر روی افزایش فشار خون بدن غافل ماند.
ایجاد تغییر در نحوه ارسال، دریافت و حتی پردازش اطلاعات توسط سلولهای سیستم عصبی را میتوان مهمترین تاثیر مواد مخدر بر مغز دانست. ساختار موجود در برخی از مواد مخدر (موادی همچون هروئین و ماری جوانا) مشابه ساختار انتقال دهندههای عصبی است. شباهت ساختاری که مواد مخدر از آن برای فریب دادن گیرندههای مغزی استفاده میکنند تا به آنها متصل شوند و در نتیجه، سلولهای سیستم عصبی را فعال میکنند. جابهجا شدن پیامهای غیرعادی و ایجاد مشکلاتی در مغز و سایر ارگانهای بدن، نتیجه چنین اتفاقی است. اتفاقی که تحت عنوان تاثیر محرک مواد مخدر بر سیستم عصبی از آن یاد میشود. از دیگر مواد مخدری که عملکرد سیستم عصبی مرکزی را تحت تاثیر خود قرار میدهد میتوان به فن سیکلیدین اشاره کرد. این ماده به واسطه تاثیرات کاهندهای که بر روی انتقال دهندههای عصبی بدن (نوراپی نفرین و اپی نفرین) دارد، میتواند میزان فعالیت سیستم عصبی سمپاتیک را تشدید کند. در نتیجه ترک انواع مخدر مانند ترک هروئین، ترک ماری جوانا، ترک تریاک، ترک حشیش، ترک کوکائین، ترک الکل و … می تواند نقش بسیار مهمی در بازگشت سلامت فرد داشته باشد اما دقت داشته باشید که ترک باید حتما زیر نظر دکتر تریاک اعتیاد انجام شود.
از طرف دیگر، مصرف مواد مخدر، منجر به ترشح دوپامین، در بدن میشود. هورمونی که از طریق تحت تاثیر قرار دادن مغز و ایجاد حس خوشی و نشئگی بعد از مصرف مواد، فرد را به سمت استفاده دوباره و چندباره از ماده مخدر مذکور، سوق میدهد.
مراجعه به یک کلینیک و مرکز ترک اعتیاد معتبر، بهترین و مهمترین کاری است که میتوان برای جلوگیری از بروز سکته مغزی با مصرف مواد مخدر، انجام داد. کلینیک معتبری که در آن از روشهای علمی به روزی برای ترک اعتیاد در افراد استفاده شود. در بین کلینکها و مراکز تخصصی ترک اعتیاد در شهر تهران، کلینیک دکتر جوادی مرکزی است که بنابر دلایل مختلفی همچون:
میتواند گزینه بسیار مناسبی باشد.
سوای از تاثیراتی که مصرف مواد مخدر بر روی نحوه انتقال، دریافت و همچنین پردازش اطلاعات در سیستم عصبی مرکزی دارد، قطع ناگهانی استفاده از آن میتواند منجر به ایجاد فشارهای شدید در مغز شود. فشارهایی که احتمال بروز سکته مغزی و حتی مرگ را در فرد، به صورت چشمگیری افزایش میدهند. برای به حداقل رساندن عوارض مصرف مواد مخدر بر مغز و همچنین عوارض ناشی از ترک یکباره این مواد، بهترین و هوشمندانهترین کار ممکن، مراجعه به یک مرکز تخصصی ترک اعتیاد است.
دکتر مسعود جوادی موسس و صاحب امتیاز کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی، دارای 15 سال سابقه کار تخصصی در حوزه اعتیاد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.