شاید در ذهن شما هم این سوال پیش آمده باشد که ماریجوانا چیست؟ آیا واقعا یک دارو با خواص درمانی است یا مخدری اعتیادآور در میان جوانان؟ باید گفت با وجود اینکه تزریق ماریجوانا در ایالت واشنگن به عنوان یک داروی قانونی انجام می شود و در 23 ایالت آمریکا مصرف این ماده مجاز است، اما باز هم نمی توان اثرات مخرب این گیاه اعتیاد آور را نادیده گرفت. اما چرا برخی از افراد بر این باورند که ماری جوانا اعتیادآور نیست؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال و آشنایی بیشتر با مخدر ماری جوانا در ادامه این مقاله همراه کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی باشید.
گیاه ماریجوانا چیست؟ مصرف آن چه تأثیری بر مغز و بدن دارد؟
ماده مخدر ماری جوانا از گیاه کانابیس یا همان شاهدانه به دست میآید که برای تهیه آن باید گل، دانه، برگ و ساقههای این گیاه را خشک کرد. مادهای شیمیایی به نام دلتا-9-تتراهید کربنبینول (THC) همان ماده مشترک موجود در تمام فرآوردههای مخدر گیاه شاهدانه است. این ماده باعث ایجاد احساس سرخوشی و لذت موقت در افراد مصرفکننده میشود و نوسانات خلقی و آسیبهای ذهنی را به همراه دارد. در واقع بسیاری از افرادی که برای ترک ماریجوانا به جلسات مشاوره ترک اعتیاد مراجعه میکنند از لحاظ ذهنی وابسته به مواد محرک موجود در ماریجوانا شدهاند.
درمان خود را در کلینیک ترک اعتیاد دکترجوادی بهترین مرکز ترک ماری جوانا به همراه روانشناسان متخصص شروع کنید.
شماره تماس: ۰۲۱۷۹۴۴۱
بسیاری از افراد، مخدر ماری جوانا را به صورت سیگارهای دستساز استعمال میکنند. مصرف این مخدر گیاهی در طولانی مدت عوارض جبرانناپذیری را بر روی مغز و دستگاه عصبی بیمار مبتلا به اعتیاد ایجاد میکند.
همچنین بخوانید: با انواع ماری جوانا آشنا شوید
تفاوت حشیش، گل و ماریجوانا چیست؟ و کدام یک قویترند؟
مصرف اعتیادگونه مشتقات گیاه شاهدانه بیشترین آمار مربوط به مصرف غیرقانونی مواد مخدر در جهان را به خود اختصاص داده است. اما آیا این فرآوردهها با یک دیگر تفاوتی دارند؟ ماری جوانا، گل و حشیش هر سه از گیاه کانابیس به دست میآید که در شدت اعتیادآوری با یکدیگر متفاوتاند. همانطور که میزان اعتیاد به هر کدام از این مادهها میتواند با یکدیگر متفاوت باشد، ترک حشیش با ترک ماریجوانا نیز فرق دارد.
در واقع قدرت مخدر حشیش بالاتر بوده و در نتیجه نوع اعتیاد و روند ترک آن نیز تفاوت دارد، اما این بدان معنا نیست که ماریجوانا و گل نمیتوانند اعتیاد ایجاد کنند. آسیبهای مغزی بر اثر اعتیاد به سوءمصرف مخدر حشیش و گل بسیار سریعتر از ماریجوانا بروز پیدا میکند. به طور کلی هر سه این مادهها یا نامهای دیگر آنها مانند علف و وید اعتیادآور بوده و مصرف طولانی مدتشان عوارض جبرانناپذیر به همراه دارد.
عوارض جانبی مصرف گیاه ماریجوانا چیست؟
مخدر ماری جوانا به طرق مختلفی استعمال میشود که در کوتاه مدت و بلند مدت ضررهای زیادی به همراه دارد. به خطر انداختن سلامتی قلب، ریهها، سیستم گوارش و ایمنی بدن از جمله عوارض مصرف ماری جوانا هستند که در ادامه به توضیح مختصری درباره آنها میپردازیم.
عوارض مصرف ماری جوانا روی سیستم عصبی و قدرت حافظه
مصرف طولانی مدت، اثرات بدی روی سیستم عصبی مرکزی بدن میگذارد. حتی مقادیر کم این ماده نیز تقریباً همه بافتها، ارگانهای بدن، سیستم عصبی و سیستم ایمنی را تحت تأثیر شدید قرار میدهد. به دلیل اختلالات ناشی از مواد مضر موجود در گیاه ماریجوانا و تغییراتی که در درک حسی افراد ایجاد میشود، میتواند بیماری پارانویا یا اختلال توهم را به همراه داشته باشد.
اثرات سوء ماری جوانا روی حافظه و مغز به خصوص در جوانان بیشتر است و در افراد کمتر از 25 سال که مغز آنها هنوز به طور کامل رشد نکرده، میتواند تخریب دائمی روی پروسه تفکر، قدرت تصمیمگیری و حافظه داشته باشد.
مضرات ماری جوانا برای دستگاه گوارش، اشتها و افزایش وزن
استنشاق دود ماریجوانا و مصرف خوراکی آن میتواند به مشکلات گوارشی منجر شود. حالت تهوع، استفراغ و آسیبهای کبدی از عوارض دیگر مصرف ماریجوانا بر دستگاه گوارش است. مصرف ماری جوانا سطح گرسنگی فرد را افزایش داده و منجر به افزایش وزن میشود.
عوارض سوء مصرف ماری جوانا بر سیستم تنفسی
ماده THC موجود در مخدر ماری جوانا سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار داده و فرد را در برابر بیماریها آسیبپذیرتر میکند. دود ماری جوانا نیز حاوی مواد سمی از جمله آمونیاک و هیدروژن سیانید تشکیل شده است که باعث تحریک ریهها و در نتیجه عفونتهای برونشیت و ریه، آسم، فیبروز کیستیک و دیگر بیماریهای تنفسی میشود.
چرا برخی افراد تصور میکنند ماری جوانا اعتیادآور نیست؟
آیا ماری جوانا اعتیادآور است؟ عدهای بر این باورند که چون عوارض سوء مصرف ماری جوانا با درد و خماری مواد مخدر دیگر همراه نیست، پس ماده اعتیادآوری محسوب نمیشود. در صورتی که تأثیرات مصرف این ماده بر روی مغز به گونه ای است که فرد مبتلا به سوء مصرف ماریجوانا را به مصرف دوباره ترغیب میکند. عمدتاً افرادی که به مصرف این مخدر گیاهی اعتیاد پیدا میکنند پس از مدتی دچار وابستگی روحی میشوند، ضمن آنکه مصرف بیش از اندازه ماریجوانا یا ترکیب آن با دیگر مخدرهای صنعتی یا سنتی میتواند اوردوز ماری جوانا را به همراه داشته باشد.
به خاطر داشته باشید حتی در کشورهایی که مصرف ماریجوانا قانونی است، صرفاً برای افرادی که تحت درمان هستند، آن هم با دوز مشخص استفاده میشود و مصرف خارج از تجویز پزشک قطعاً اعتیاد محسوب میشود. در کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی، با کمک متخصصین باتجربه این مجموعه و با استفاده از بهترین روشهای روز دنیا میتوانید برای ترک اعتیاد به ماری جوانا یا هر ماده مخدری اقدام کنید.
1403/04/19