۰۲۱-۷۹۴۴۱
کلینیک ترک دکتر جوادی

مورفین چیست و ترک آن چند روز طول می کشد؟

آخرین تاریخ آپدیت: 1403/04/10
امتیاز به نوشته:
5/5

مورفین نوعی مخدر است که از آن به عنوان مصارف دارویی با تجویز پزشک استفاده می‌شود. از آنجایی که خاصیت اعتیادآوری این داروی مخدر بسیار بالا است، به همین دلیل داشتن اطلاعات کافی در مورد آن بسیار ضروری است. بسیاری از افراد سعی در ترک اعتیاد مواد افیونی، خصوصاً ترک اعتیاد تریاک با مورفین را دارند. در این مقاله می‌خواهیم بررسی کنیم که مورفین چیست، چه عوارضی دارد و آیا روش صحیحی برای ترک اعتیاد است یا خیر. پس در ادامه همراه ما باشید.

مورفین دارو است یا مخدر؟

مرفین نوعی مخدر اپیوئیدی است که از تریاک بدست می‌آید و خواص ضد درد دارد. ماده مورفین روی دستگاه عصبی مرکزی اثر مستقیم می‌گذارد و باعث کاهش احساس درد می‌شود. به همین دلیل در پزشکی با توجه به تجویز پزشک، برای کاهش درد‌های شدید و جراحی‌های سنگین استفاده می‌شود، اما مصرف بیش از حد مورفین فرد را از لحاظ روحی و جسمی وابسته می‌کند، در نتیجه مورفین اعتیادآور است.

عوارض ترک مورفین

مورفین از گیاه خشخاش به دست می‌آید و توسط برخی افراد به جای تریاک مصرف می‌شود. احتمالا شما هم در مورد تبلیغات ترک تریاک با مورفین زیاد شنیده‌اید. اما باید بدانید که یکی از اشتباه‌ترین شیوه‌های ترک اعتیاد جایگزین کردن داروهای اعتیاد آوری نظیر مورفین، قرص ب2 و متادون است. کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی به همه بیماران مبتلا به اعتیاد کمک می‌کند تا با جدیدترین روش‌ها و بدون استفاده از داروهای مخدر اقدام به ترک اعتیاد مورفین بدون بازگشت کنند.

رایج‌ترین موارد استفاده از مورفین چیست؟

از آنجایی که مورفین جزو داروهای قوی برای کاهش دردهای شدید است، در لیست داروهای ضروری سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته است. اما مصرف آن جز در موارد زیر و تحت نظر پزشک متخصص صورت نمی‌گیرد:

  • درد‌های شدید ناشی از جراحت‌های سخت
  • دردهای بیماران قلبی
  • درد ناشی از بیماری خونی سلول‌های داسی شکل
  • درد ناشی از جراحی و پس از جراحی
  • سنگ کلیه
  • کمر درد شدید
  • دردهای شدید ریفلاکس معده
  • ضدسرفه در سرفه‌های شدید
  • داروی کمکی به همراه داروهای بی‌هوشی
  • ضداسهال در اسهال‌های مزمن (از جمله اسهال بیماران مبتلا به ایدز)
  • سرطان
  • دردهای مزمن و شدید

موارد استفاده و عوارض مورفین

در صورتی که استفاده از مورفین به صورت خودسرانه و حتی برای درمان اعتیاد باشد، می‌تواند باعث ایجاد وابستگی و اعتیاد در فرد مصرف‌کننده شود، در این صورت فرد باید برای ترک مورفین اقدام کند. این در حالی است که بر خلاف تصور عموم ترک مورفین ساده نیست و مانند دیگر مخدر‌ها پروسه مخصوص به خودش را دارد.

عوارض مورفین بر بدن چیست؟

بسیاری از افراد برای ترک تریاک به صورت خودسرانه از مورفین استفاده می‌کنند. در صورتی که مصرف مورفین علاوه بر اعتیادآور بودن می‌تواند باعث بروز عوارض جبران‌ناپذیری بر روی مغز، سیستم قلب و فشار خون، دستگاه گوارش و سایر اندام‌های بدن شود.

مورفین خطر ابتلا به سوء استفاده و اعتیاد را دارد که می‌ تواند منجر به اوردوز و مرگ شود. مصرف مرفین فشار خون را در عروق مغزی را بالا می برد و باعث افزایش فشار مایع مغزی می ‌شود. از داروی مورفین و مشتقات آن باید با احتیاط بیشتری برای بیماران قلبی و ریوی استفاده شود.

مصرف مرفین باعث اختلال در کار دستگاه گوارش می شود. در این شرایط ترشحات و حرکات معده کم شده و محتویات آن با تأخیر از معده خارج می‌شوند. ترشح لوزالمعده و صفرا به داخل روده باریک نیز کم می‌شود. ضمن آنکه سوء هاضمه و یبوست را نیز به همراه دارد. تکرر ادرار از عوارض مصرف مورفین است، که دفع نامناسب ادرار را به همراه دارد. از جمله دیگر عوارض سوء مصرف مورفین می‌توان به تاثیر آن روی هورمون‌های جنسی و در نتیجه ناباروری اشاره کرد.

قیمت آمپول مورفن سولفات

تاثیرات روانی مصرف مورفین چیست؟

علاوه بر عوارض جسمانی، مصرف مورفین می‌تواند آسیب‌های روانی زیر را نیز به همراه داشته باشد:

  • اختلال در تصمیم‌گیری
  • اختلال در قدرت فکر کردن
  • عدم تمرکز
  • خیره شدن به نقاط
  • سستی و تنبلی
  • اختلال درک محیطی

روش‌های ترک اعتیاد مورفین

تفاوتی ندارد که از مورفین به عنوان داروی ضد درد استفاده شود یا دارویی برای ترک اعتیاد، زیرا در هر صورت می‌تواند باعث ایجاد وابستگی شود. خاصیت آرام بخشی، احساس سرخوشی و شادابی که بعد از مصرف زیاد مورفین به شخص دست می‌دهد احتمال اعتیاد را افزایش می‌دهد.

این تصور که مورفین بهترین روش برای کاهش درد خماری تریاک است را کنار بگذارید.

برای ترک اعتیاد مورفین نیز مانند دیگر مخدرها باید از روش‌های اصولی و تحت نظر پزشک متخصص استفاده شود. مورفین جزو داروهایی است که دوره ترک آن علاوه بر ارزیابی و سم‌زدایی نیاز به مراقبت‌هایی نظیر روانشناسی ترک اعتیاد دارد.

عوارض مورفین چیست
کلینیک تخصصی ترک اعتیاد دکتر جوادی یکی از بروز‌ترین مجموعه‌هایی است که برای بیماران مشتاق به ترک از جدید ترین روش‌های ترکیبی در درمان اعتیاد استفاده می‌کند. متخصصین باتجربه در این مجموعه با توجه به شرایط هر بیمار و نوع مخدر مصرفی از بهترین روش‌های تدریجی ترک اعتیاد، سم زدایی، روانپزشکی و درمان‌های مغناطیسی استفاده می‌کنند. شما نیز می‌توانید در صورت نیاز به دریافت مشاوره‌های بیشتر با شماره تلفن 02179441 تماس بگیرید.

1403/04/10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + 13 =