۰۲۱-۷۹۴۴۱
کلینیک ترک دکتر جوادی

عوارض گل کشیدن

همه چیز درخصوص عوارض گل کشیدن
آخرین تاریخ آپدیت: 1403/08/20
امتیاز به نوشته:
5/5

با اولین پک به گل شما فورا در عرض چند ثانیه حسی از سرخوشی زیادی را تجربه می‌کنید که به‌دلیل ترشح دوپامین است؛ اما این فقط قسمت خوب ماجراست و باید به‌اصطلاح پای لرز خربزه بنشینید و با عوارض گل کشیدن مواجه شوید.

این بدین معنی خواهد بود که اگر خودتان گل می‌کشید یا یکی از نزدیکانتان گل مصرف می‌کند باید با عوارض گل کشیدن در کوتاه مدت و بلند مدت دسته‌و‌پنجه نرم کنید؛ عوارض کوتاه‌مدت از لحاظ ظاهری و رفتاری کاملا مشهود هستند و عوارض بلندمدت هم بر عملکرد جسمی و اجتماعی فرد تاثیرات قابل توجهی و خطرناکی خواهد داشت.

در ادامه با ما در این مقاله از کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی همراه شوید تا با عوارض گل کشیدن از نظر ظاهری، کوتاه ‌مدت، بلند مدت و تاثیر مصرف آن بر مغز آشنا شوید. همچنین راهکارهای کاهش عوارض مصرف گل را به‌خوبی بشناسید.

عوارض مواد مخدر گل

گل که به نام‌های دیگری همچون ماری جوانا، گراس و علف هم معروف است، بر خلاف تصور عموم هم اعتیادآور است و هم عوارض دردناک و حتی غیرقابل جبرانی برای فرد مصرف‌کننده به همراه دارد. این عوارض حتی می‌تواند سبب مرگ و جنون فرد شود.

البته بروز هر یک از عوارض گل کشیدن به ژنتیک، سن، جنسیت، میزان دوز مصرفی، نحوه مصرف، تعداد دفعات مصرف ماری جوانا و مصرف همزمان با دیگر مواد مخدر بستگی دارد. در همین راستا پیامدهای منفی مصرف این ماده متنوع است. در ادامه به تفکیک عوارض گل کشیدن را بررسی کرده‌ایم.

عوارض مواد مخدر گل

عوارض ظاهری مصرف گل

مصرف گل یا همان ماری جوانا با عوارض ظاهری همچون قرمز‌شدن چشم‌ها همراه است. همچنین اشتها و ضربان قلب (تا 3 ساعت پس از مصرف) افزایش پیدا می‌کند. از طرف دیگر دهان و گلوی فرد مصرف‌کننده هم خشک خواهد شد. علاوه‌بر این فرد حسی از گیجی، سردرگمی و خواب‌آلودگی را تجربه خواهد کرد.

عوارض کوتاه مدت گل کشیدن

عوارض کوتاه مدت و تاثیرات ماری جوانا تقریبا بلافاصله پس کشیدن آن آغاز خواهد شد؛ زیرا مواد شیمیایی آن از طریق ریه یا معده وارد جریان خون می‌شوند. (در واقع مواد شیمیایی ماری جوانا شبیه به یکی از انتقال‌دهنده‌های مرتبط با شادی در مغز انسان است.)

سپس این ماده از طریق خون به‌سمت سایر بخش‌های مهم بدن می‌رود. در همان ابتدا فرد حسی از آرامش و سرخوشی را تجربه می‌کند. به‌مرور در طی زمان کوتاهی عوارض و تاثیر این ماده بر ذهن و جسم فرد مصرف‌کننده بروز می‌کند. در همین راستا عوارض گل کشیدن به‌شرح زیر است:

  • تغییرات در حواس فرد (مانند روشن‌تردیدن رنگ‌ها یا بوییدن عطرها با شدت بیشتر)
  • تغییر درک زمان و مکان
  • تغییرات خلقی
  • مشکلات مختلف در زمینه تفکر و حل مسئله
  • ضعف و اختلال در تمرکز و حافظه
  • حسی از گیجی و سردرگمی
  • حسی از آرامش و خواب‌آلودگی
  • مشکلات مرتبط با هماهنگی فرد
  • تجربه حمله پانیک (پانیک حمله حاد و شدید اضطراب است که فرد در طی آن احساس مرگ قریب‌الوقوعی را تجربه می‌کند.)
  • حالت تهوع
  • خشکی دهان
  • افزایش ضربان قلب
  • افزایش اشتها

در نظر بگیرید که اگر دوز مصرفی زیاد باشد، عوارض مواد مخدر گل نیز شدیدتر خواهد بود و فرد علائم زیر را تجربه می‌کند:

  • توهم (در واقع درک چیزی است که در واقعیت وجود ندارد.)
  • هذیان (اعتقاد اشتباه درخصوص حقایق بیرونی است.)
  • روان‌پریشی (اگر مصرف ماری جوانا ادامه پیدا کند فرد درگیر اختلالات روانی در این حوزه خواهد شد.)

عوارض ظاهری مصرف گل

عوارض بلند مدت ماری جوانا

عوارض گل کشیدن تنها به تاثیرات کوتاه‌مدت آن خلاصه نمی‌شود و گاهی با ادامه مصرف آن شاهد عوارض بلند مدتی بر عملکرد مغز و بدن خواهیم بود؛ به‌خصوص شاهد اثرات منفی بیشتری بر مغز افرادی هستیم که مصرف آن را از نوجوانی آغاز کرده‌اند. برخی از عوارض بلند مدت که فرد ممکن است در طول زمان درگیر آن شود به‌شرح زیر هستند:

  • مشکلات تنفسی: استفاده پی‌در‌پی ماری جوانا در طی یک دوره طولانی خطر ابتلا به مشکلات تنفسی همچون سرفه، برونشیت مزمن، خطر و احتمال تکرار پنومونی (ذات‌الریه) و سایر بیماری‌های ریوی را افزایش می‌دهد.
  • افزایش خطر ابتلا به سرطان بیضه: مطابق با چند مطالعه بین مصرف ماری جوانا در نوجوانان و سرطان بیضه ارتباط وجود دارد.
  • حالت تهوع و استفراغ چرخه‌ای: این عارضه نادر است و به‌عنوان سندرم تهوع زیاد شناخته می‌شود که گاهی در اثر مصرف مزمن ماری جوانا بروز می‌کند.
  • اختلالات مغزی با مصرف در نوجوانان: مصرف ماری جوانا منجر به اختلالات یادگیری، مشکلات مرتبط با حافظه و کنترل تکانه‌ها خواهد شد.
  • اختلالات روانی: براساس چندین مطالعه مشخص شد که بین مصرف ماری جوانا و افزایش خطر ابتلا به اختلالات سلامت روان همچون اسکیزوفرنی، افسردگی و اضطراب در افرادی که از لحاظ ژنتیکی آمادگی بروز این‌گونه اختلالات را داشتند، ارتباطی وجود دارد.
  • اعتیاد: برخی تصور می‌کنند که ماری جوانا ماده‌ای اعتیادآور نیست؛ اما این ماده نیز اعتیادآور است.
  • افزایش خطر مصرف سایر مواد: مطابق با برخی از تحقیقات مصرف ماری جوانا با افزایش خطر اعتیاد ان در آینده یا اعتیاد همزمان به مواد مخدر دیگر مانند الکل یا نیکوتین ارتباط دارد.

عوارض بلند مدت ماری جوانا

تاثیرات ماری جوانا بر مغز

ماده شیمیایی THC که در گل وجود دارد از طریق سیستم تنفسی و گردش خون جذب می‌شود و سبب ترشح مقادیر زیادی دوپامین خواهد شد. این ماده همان‌طور که گفتیم در درک شخص از محیط و پردازش اطلاعات او تغییراتی ایجاد خواهد کرد. با توجه به این تغییرات قضاوت فرد دچار اختلال خواهد شد.

علاوه‌‌بر این تغییراتی هم در مخچه و عقده‌های قاعده‌ای رخ می‌دهد که در حرکت و تعادل انسان نقش دارند. این موضوع بدین معنی خواهد بود که فرد نمی‌تواند برخی از امور زندگی مثل رانندگی را انجام دهد. از طرف دیگر دوزهای زیاد آن سبب توهم و هذیان خواهد شد.

تاثیرات ماری جوانا بر ارگان‌های مختلف بدن

عوارض گل کشیدن بر بسیاری از ارگان‌های بدن تاثیر می‌گذارد که برخی از این ارگان‌ها به‌شرح زیر هستند:

  • سیستم تنفسی: دود گل حاوی مواد شیمیایی سمی از جمله آمونیاک و هیدروژن سیانید است که می‌تواند سبب تحریک مجاری و ریه‌ها شود. با توجه به این موضوع عوارض سیگاری گل گاهی با خس‌خس سینه، سرفه و خلط همراه خواهد بود. همچنین مصرف آن خطر بروز سرطان ریه، برونشیت و عفونت ریه را افزایش می‌دهد.
  • سیستم گردش خون: همان‌طور که گفته شد THC که در درون این ماده مخدر وجود دارد از طریق ریه‌های یا معده شما وارد جریان خون می‌شود و در سراسر بدن حرکت خواهد کرد. سپس در عرض مدت کوتاهی، ضربان قلب را تا حدود 20 تا 50 ضربه در دقیقه افزایش خواهد داد.
    افزایش ضربان قلب تا 3 ساعت ادامه خواهد داشت. در همین راستا قلب شما نیاز به اکسیژن بیشتری خواهد داشت. پس اگر بیماری قلبی دارید، احتمال حمله قلبی در بدن شما افزایش پیدا می‌کند.
  • چشم: چشم‌های خونی‌رنگ ازجمله نشانه‌های بارز مصرف ماری جوانا است. این قرمزی در چشم‌ها در اثر انبساط رگ‌های خونی و خون بیشتر در این رگ‌ها به وجود می‌آید. در واقع THC فشار را در چشم کاهش می‌دهد.
  • سیستم عصبی مرکزی: این ماده مخدر درد و التهاب را کاهش می‌دهد و به کنترل اسپاسم و تشنج کمک خواهد کرد؛ اما اثرات منفی طولانی مدتی بر مغز دارد.
  • دستگاه گوارش: یکی دیگر از عوارض گل کشیدن سوزش در دهان و گلوی شما در حین استنشاق آن است.
  • سیستم ایمنی: مطابق بامطالعات انجام‌شده بر حیوانات مشخص شد که مواد شیمیایی این ماده مخدر سیستم ایمنی را ضعیف می‌کند. پس از نظر تئوری فرد آمادگی ابتلا به بیماری‌های عفونی را خواهد داشت.

تاثیرات ماری جوانا بر ارگان‌های مختلف بدن

راهکارهای کاهش عوارض مصرف گل

با ترک مصرف گل برخی از عوارض گل کشیدن کاهش پیدا می‌کند و به‌مرور زمان فرد سلامتی خود را باز می‌یابد. البته ترک آن کمی متفاوت با دیگر مواد مخدر است؛ زیرا برخی از افراد عوارض خاصی همچون اختلالات روانی را نشان می‌دهند؛ بر همین اساس عوارض گل کشیدن و برنامه درمانی برای ترک این دسته از افراد متفاوت با دیگران خواهد بود.

البته توصیه می‌کنیم برای ترک گل حتما به یک روان‌شناس یا روان‌پزشک مراجعه کنید تا وضعیت عوارض را بررسی کند و داروی مناسب برای درمان تجویز کند. برای استفاده از چنین خدماتی می‌توانید به مراکز ترک اعتیاد معتبر همچون کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی مراجعه کنید که مجوز رسمی از وزارت بهداشت دارد و بالاترین سطح خدمات را به بیماران ارائه می‌کند.

جمع‌بندی از عوارض ماری جوانا

مصرف هر ماده مخدری با عوارضی خطرناکی همراه است. ماری جوانا یا همان گل هم همچون دیگر مواد مخدر تاثیرات مخربی بر ذهن و بدن افراد دارد. برخی از تاثیرات و عوارض کشیدن گل در همان ابتدا پس از مصرف واضح خواهد بود و برخی دیگر در بلند مدت بروز می‌کند.

عوارض گل کشیدن گاهی با خطر مرگ همراه است، پس باید برای کاهش عوارض گل کشیدن دست به کار شوید و برای ترک آن اقدام کنید. البته برای ترک ماری جوانا توصیه می‌کنیم از افراد متخصص در کلینیک‌های ترک اعتیاد همچون کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی کمک بگیرید. این کلینیک خدمات تخصصی روان‌پزشکی و روان‌شناسی 24 ساعته به بیماران درحال ترک ارائه می‌کند.

سوالات متداول

  1. مصرف گل با چه عوارض های کوتاه مدتی به همراه دارد؟
    از عوارض های کوتاه مدت مصرف گل می توان به مواردی نظیر خشکی دهان، قرمزی چشم، یاوه گویی، توهم زایی، از بین رفتن تمرکز فکری، افزایش مشکلات قلبی و اختلال در صحبت کردن و برقراری ارتباط با سایر افراد اشاره نمود.
  2. مصرف گل با چه عوارض های بلند مدتی به همراه دارد؟
    از عوارض های بلند مدت مصرف گل می توان مواردی نظیر تزلزل شخصیتی، اختلال در میل جنسی، ناباروری، کاهش فعالیت سیستم دفاعی بدن و ابتلا به سرطان اشاره کرد.
  3. عوارض مصرف گل در طولانی مدت چیست؟
    از مهم ترین عوارض مصرف گل به صورت طولانی مدت می توان به بروز بیماری های روانی مانند اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی و حملات پانیک، آسیب های حلق و بینی، افزایش خطر ابتلاء به بیماری های جسمانی مانند سرطان‌ و ناراحتی‌ های تنفسی و عفونت ‌های ریوی اشاره کرد.

1403/08/20

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − دو =

دریافت مشاوره رایگان