۰۲۱-۷۹۴۴۱
کلینیک ترک دکتر جوادی

مرکز ترک کمیکال

امکانات مرکز ترک اعتیاد

ترک اعتیاد به کمیکال یک فرآیند چالش‌برانگیز و ضروری برای بهبود کیفیت زندگی و سلامتی افراد است. کمیکال یکی از مواد مخدر مصرفی است که بر اساس ساختار و اثراتش در دسته‌ی ترکیبات اپیوئیدی قرار دارد و مصرف بلند مدت آن منجر به اعتیاد و وابستگی می‌شود. ترک این ماده اعتیادآور نیازمند بهره‌گیری از روش‌ها و استراتژی‌های موثر و مناسب است تا فرد بتواند از این وابستگی خلاص شده و به یک زندگی بهتر و سالم باز گردد. 

برای ترک کمیکال چه باید کرد؟

ترک اعتیاد به کمیکال یک فرآیند چالش‌برانگیز است که نیاز به تصمیم، استقامت و پشتیبانی مناسب دارد. در اینجا چندین راهبرد موثر برای کمک به ترک اعتیاد به کمیکال آورده شده است.

یکی از اولین گام‌های مهم در ترک کمیکال، مشورت با متخصصان حوزه‌ی اعتیاد است. کلینیک‌های تخصصی در این زمینه می‌توانند افراد را در فرآیند ترک یاری کنند. متخصصین می‌توانند برنامه‌های ترکیبی از روش‌های روان‌شناختی، مشاوره، و در صورت لزوم، درمان‌های جایگزین را پیشنهاد دهند.

در کنار این، حمایت اجتماعی نیز بسیار حائز اهمیت است. افرادی که در ترک کمیکال تصمیم‌گیری می‌کنند، نیاز به حمایت خانواده، دوستان یا گروه‌های حمایتی دارند. این حمایت‌ها می‌توانند افراد را در ایجاد تغییرات مثبت تشویق کنند.

علاوه بر این، تغییر سبک زندگی نیز اساسی است. فرد باید برنامه‌ی فعالیت‌های سالم و پر انرژی داشته باشد که به او کمک کنند در این مسیر موفقیت‌آمیز حرکت کند. ورزش، مدیتیشن، شرکت در فعالیت‌های اجتماعی مفید و انگیزش‌بخش می‌تواند از جمله این فعالیت‌ها باشند.

در نهایت، پشتیبانی کلینیک‌های ترک اعتیاد نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند. این مراکز تخصصی با ارائه‌ی خدماتی چون مشاوره، درمان‌های جایگزین، و پیگیری‌های دوره‌ای به افراد کمک می‌کنند تا فرآیند ترک را به‌طور موثر و مدوام طی کنند.

شایعاتی در خصوص ماده کمیکال

شایعاتی در خصوص اینکه این ماده اعتیادآور نیست و بی‌ضرر است دهان به دهان می‌چرخد اما حقیقت این است که کمیکال بسیار اعتیادآور است و فرد تنها با یکبار مصرف کردن، به‌شدت به آن وابسته می‌شود و در همان یکبار می‌تواند اثرات جبران‌ناپذیری بر جای بگذارد. موسسه ملی سوءمصرف مواد آمریکا اعلام کرده است که مصرف مداوم مواد توهم زا خطر ابتلا به بیماری‌های روانی مانند اسکیزوفرنی را افزایش داده و در مواردی به دو اختلال ناتوان‌کننده روان‌پریشی مداوم و اختلال ادراک پایدار توهم منجر می‌شود.

روان‌پریشی مداوم نوعی بیماری است که عوارضی مانند: اختلالات بینایی و خلقی، پارانویا و فرآیندهای فکری نامنظم را در پی دارد. اختلال ادراک پایدار از سوی دیگر منجر به فلاش‌بک، توهم و اختلالات بینایی (مانند دیدن‌هاله در اطراف نورها) می‌شود مشکلات حافظه، گفتار و یادگیری نیز از پیامدهای مصرف کمیکال هستند. شواهد قطعی برای اعتیادآور بودن کمیکال وجود ندارد اما مضرات مصرف این ماده خطرناک به قدری زیاد است که این حرف در واقع نوعی فرار برای این افراد به حساب می‌آید. مصرف مداوم کمیکال منجر به سوءمصرف و اعتیاد شده و ترک کمیکال در این شرایط نیازمند اراده‌ای قوی خواهد بود و لازم است که برای ترک آن به یک مرکز ترک کمیکال مراجعه کرد. افرادی که اختلالات اضطراب دارند یا در شرایط استرس زایی به سر می‌برند بیشتر به موادی روی می‌آورند که به آن‌ها در فرار از واقعیت کمک کند. این قبیل عوامل ممکن است باعث ترغیب فرد به مصرف شود.

عوارض مصرف کمیکال

همانطور که گفته شد کمیکال اثرات مخرب و زیان‌آوری بر جسم و روان می‌گذارد که در ادامه با برخی از این عوارض آشنا می‌شویم.

عوارض مواد مخدر کمیکال در کوتاه مدت:

  • افزایش شدید فشار خون
  • کما کوتاه مدت
  • سرگیجه
  • زیاد خندیدن
  • حالت تهوع
  • صحبت‌های نامفهوم و بی‌ربط
  • احساس سرخوشی
  • شل شدن ماهیچه‌ها
  • کند و آهسته سپری شدن زمان
  • توهم دیداری و شنیداری

عوارض مواد مخدر کمیکال در طولانی مدت:

همانطور که گفته شد از بین رفتن حافظه کوتاه مدت از مهم‌ترین عوارض مصرف کمیکال در طولانی مدت است، اما عوارض دیگری نیز وجود دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

  • علائم روان‌پریشی مانند اسکیزوفرنی
  • منزوی شدن
  • کاهش روابط اجتماعی و قطع کردن ارتباط با دنیای بیرون
  • از بین رفتن حس مسئولیت پذیری
  • اختلال قدرت عکس‌العمل

در ضمن باید به این نکته توجه داشت که در مواد مخدر صنعتی مثل کمیکال در صورت مصرف زیاد امکان اوردوز و مرگ نیز وجود دارد.

سم زدایی کمیکال

سم‌زدایی اولین قدم برای ترک کمیکال است. سم‌زدایی فرآیندی در راه ترک کمیکال است که به بدن اجازه می‌دهد مخدرهای موجود در آن را خارج کند. این مواد یه گیرنده‌هایی که ماده مخدر کمیکال به آن‌ها متصل می‌‎شد، وصل می‌شود و با قطع اتصال آن‌ها از گیرنده‌ها باعث خروج آن از سیستم است. هدف از سم زدایی مدیریت ایمن علائم ترک در صورت قطع مصرف مواد مخدر توسط فرد معتاد است.

هرکسی تجربه متفاوتی با سم زدایی دارد. نوع دارو و مدت زمان استفاده از آن بر نحوه سم زدایی تأثیر می‌گذارد.

نحوه ترک  کمیکال

ترک ماده مخدر یک تجربه متفاوت برای هرکسی است. برخی این روند را آزادکننده و توانمند می‌دانند و احساس می‌کنند می‌توانند به هر چیزی برسند. برخی دیگر آن را دردناک، دشوار و ناامیدکننده می‌دانند. علائم ترک کمیکال ممکن است روزها یا ماه‌ها طول بکشد. مدت زمان و روش ترک کمیکال آن به عوامل مختلفی بستگی دارد مثل: ژنتیک، سابقه پزشکی، نحوه مصرف و میزان موادی که در هر بار مصرف شده. بیماری اعتیاد بر روی مراکز کنترل تکانه‌ها، تنظیم خلق، تصمیم گیری و تفکر واضح اثر می‌گذارند. یکی دیگر از نقاطی که تحت تأثیر مواد مخدر آسیب می‌بیند مراکز حافظه کوتاه مدت فرد هستند.

فرد مبتلا به اعتیاد کمیکال نمی‌تواند میزان و تعداد بار‌های مصرف این ماده مخدر را کنترل کند. این مسئله ابعاد مختلفی مانند رفتار‌ها، ظاهر فیزیکی، وضعیت عاطفی و… را تحت تأثیر قرار می‌دهد. همین موضوع باعث اهمیت هر چه بیشتر ترک کمیکال می‌شود. برنامه‌های ترک اعتیاد متعددی برای کمیکال وجود دارد که با توجه به شرایط هر فرد استفاده می‌شود. این برنامه از از مصرف بی‌رویه دارو‌های مختلف جلوگیری کرده و مانع از عود بیماری می‌شود.

مراحل پس از  سم‌زدایی

سم زدایی کمیکال باعث می‌شود تا فرد با خیالی راحت‌تر این ماده مخدر را کنار بگذارد. عوارض ترک اعتیاد با یان کار راحت‌تر برطرف می‌شوند. بعد از سم زدایی از کمیکال فرد باید در جلسات روانشناسی، مشاوره و روانپزشکی به صورت مرتب شرکت کند. در این شرایط، از اعضای خانواده و نزدیکان فرد نیز برای حمایت از او و کمک به ترک کمیکال، کمک گرفته می‌شود. اعتیاد جسمی شدید این دارو هنوز تأیید نشده است اما در کوتاه مدت و بلند مدت عوارضی دارد که زندگی فرد مصرف کننده را به شدت تحت تأثیر قرار خواهد داد. این ماده در طولانی مدت می‌تواند وابستگی روانی در فرد مصرف کننده ایجاد کند.

هرچند که تأثیر مصرف کمیکال بیشتر بر ذهن و روان مصرف‌کننده است اما هنگام ترک کمیکال در ابتدا با نشانه‌های فیزیکی مثل دردهای عضلانی، اختلال خواب، سوءهاضمه، سردرد، حالت تهوع و استفراغ همراه است.حدود دوازده روز اول فرد با این نشانه‌ها دستو پنجه نرم میکند.

امکانات مرکز ترک اعتیاد

در مورد بهترین راه و بهترین مکان برای ترک کمیکال

از آنجا که جنبه‌های فیزیولوژیکی ترک می‌تواند بسیار ناخوشایند یا حتی تهدید کننده زندگی باشد. به همین دلیل بهتر است با پزشک در مورد بهترین راه و بهترین مکان برای ترک کمیکال صحبت کنید. شما می‌توانید با پزشکان و مشاوران کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی در ارتباط باشید تا شما را در این زمینه راهنمایی کنند اما این مرحله از ترک بیشتر روان فرد تحت تأثیر است و فرد شرایط روحی بدی دارد. حالاتی مثل بدبینی و افکار و احساسات منفی از مسائلی است که فرد با آن درگیر است. این دوره با رژیم غذایی مناسب، ورزش مداوم و شرکت در جلسات روان درمانی می‌تواند به گذشتن فرد در حال ترک از این مرحله حساس کمک کند. در مرحله بعد فرد که حالا از نظر جسمی کمیکال را ترک کرده نیاز دارد تا با کمک روان‌درمانگر از انزوا خرج شود، روابط اجتماعی خود را بهبود ببخشد.

پس از  ترک کمیکال

پس از ترک همچنان ممکن است که احساس ولع و بازگشت مجدد به مصرف به سراغ فرد بیاید که این مورد از عوارض ترک کمیکال است. این احساس می‌تواند هفته‌ها، ماه‌ها یا سال‌ها پس از ترک کمیکال به طور ناگهانی و غیر منتظره خزش کنند. اما جای نگرانی نیست زیرا می‌توان یادگرفت که بدون تسلیم شدن در مقابل با هوس‌ها کنار آمد. البته روان‌درمانگر و جلسات حمایتی را در عدم بازگشت پس از ترک کمیکال نقش بسزایی دارد. پس از ترک کمیکال به این نکته باید توجه کرد که، همانطور که قبلا هم اشاره شد کمیکال یک ماده مخدر صنعتی با تأثیر بسیار شدید است.

در صورت ترک، اگر مجدد به مصرف این ماده روی آورده شود، به علت افزایش حساسیت بدن، احتمال اوردوز و مرگ با این مخدر بالاتر از حالت معمول است اما مهم است که عود کردن بیماری به عنوان یک شکست مشاهده نشود. اولین کاری که باید کرد وقتی فرد متوجه می‌شود عود کرده، این است دلیل آن را بفهمد. درک اینکه چرا عود کرده‌است اغلب یکی از مهم‌ترین بخش‌های واقعی غلبه بر اعتیاد است.

هنگامی که عوامل‌ محرک و ضعف خود را درک کرد، می‌تواند موارد را در جای خود قرار دهد تا احتمال عود مجدد کاهش یابد. سپس می‌تواند آنچه را که از اولین بار ترک یا کاهش آن آموخته است، برای موفقیت بیشتر در دفعات بعدی اعمال کند. اگر چندبار امتحان کردید و شکست خوردید، نگران نباشید، برخی از انسان‌ها قبل از رسیدن به هدف، گاهی به تلاش‌های ناموفق زیادی نیاز دارند. اما باور داشتن به خودمان مهم‌ترین اصل است. باید اهداف آینده و آنچه در این دوره از زندگی برای شما قابل دستیابی است را دوباره ارزیابی کنید. این ممکن است یک تجربه جدید برای شما باشد و می‌تواند آزادکننده باشد. همچنین ممکن است خسته‌کننده و دشوار به نظر برسد.

مراحل پس از سم‌زدایی تحت نظر رونشناس و روانپزشک

در کل پس از سم زدایی فرد باید دوران نقاهت خود را تحت نظر رونشناس و روانپزشک بگذراند. مشاوره‌های هفتگی، گروهی و فردی که فرد می تواند با دیگر افرادی که از این مشکل رنج می‌برند داشته باشد اثر بسزایی در یادگیری رو‌ش‌هایی برای مقابله با مواقع بحران خواهد داشت. روانشناس ترک اعتیاد کاملاً به موضوع مسلط است و رفتارهای فرد معتاد برای وی قابل پیشبینی است. متخصص ترک اعتیاد کمیکال با افراد زیادی کار کرده و این موضوع برایش بسیار واضح است. از این رو می‌تواند کمک شایانی در راهنمایی فرد برای جلوگیری از عود بیماری داشته باشد.

روانپزشکی هم کمک بسیار خوبی برای گذراندن دوران نقاهت است. انواع داروهای مختلفی که نیاز به مواد مخدر را از بین می‌برند و دارو‌هایی که حالت محاصره را ایجاد می‌کنند تا فرد از مصرف مواد لذتی نبرد در این راستا تولید شده‌اند و طبق تجویز روانپزشک باید مورد استفاده افرادی که می‌خواهند اعتیاد به کمیکال را ترک کنند قرار بگیرد.

درمان اعتیاد کمیکال در کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی

درمان اعتیاد کمیکال در مرکز ترک کمیکال توسط بهترین کادر روانپزشکی و روانشناس ترک اعتیاد، انجام می‌پذیرد، کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی به عنوان بهترین مرکز نگهداری ترک اعتیاد در تهران است که کلیه امکانات رفاهی و هتلینگ اعم از اتاق‌های VIP و لوکس به صورت تفکیک شده، خدمات و سرویس‌های نگهداری بیمارستانی به صورت شبانه روزی ارائه می‌دهد. همچنین امکانات رفاهی برای همراهان بیمار، خدمات گروه درمانی، مشاوره‌های روزانه روانشناس اعتیاد به صورت خصوصی با بیمار و همراهان بیمار، خدمات اورژانس و آمبولانس در مواقع اضطراری، قرارداد همکاری با سایر بیمارستان‌ها در صورت بروز بیماری‌های جانبی خطرساز و… را به بیماران ارائه می‌دهد.

  ویژگی های کلینیک تخصصی دکتر جوادی:

  • دارا بودن امکانات رفاهی و هتلینگ
  • بهترین کادر روانپزشکی و روانشناس ترک اعتیاد
  • روش‌های نوین درمانی
  • اتاق‌های مجزا با امکانات رفاهی ویژه
  • بهترین و مجهزترین مرکز با حضور شبانه‌روزی کادر درمانی
  • پیگیری پس از درمان

جديدترين روش مصرف داروی نالتروكسان

 

جديدترين روش مصرف داروی نالتروكسان استفاده از ايمپلنت آن است. از ويژگی‌های اين روش استفاده طولاني مدت بدون نياز به مصرف روزانه خوراكی آن است با اين روش همواره مقدار مشخصي از دارو وارد بدن می‌شود. در درمان اعتياد و وابستگي به انواع محرک‌ها مانند کمیکال و…  همچنين درمان وابستگي به الكل و ديگر مواد توهم زاها مثل ماري جوآنا ( حشيش ) نيز مؤثر است ، اين روش باعث كاهش وسوسه فرد براي مصرف مجدد و هم چنين بروز علائم محروميت ناشي از عدم مصرف مواد مخدر می‌شود و افراد ديگر لذتی از مصرف نمي برند. بیمارستان ترک اعتیاد دکتر جوادی بعد از سم زدايی، كاشت نالتروكسان توسط جراح انجام می‌شود و فرد بهتر است براي روان درمانی هفته‌ای يكبار به روانشناس و ماهی يكبار برای ويزيت روانپزشكی با دكتر خود در ارتباط باشد تا به نتيجه قطعی و بهبودی كامل خود برسد.

 

سوالات متداول متداول

مدت زمان ترک کمیکال به عواملی مانند: شرایط سنی شخص مصرف‌کننده، مدت زمان مصرف و دوز مصرفی کمیکال در روز بستگی دارد و می‌تواند یک هفته تا سه هفته دوره بستری بیمار زمان ببرد.

دریافت برنامه درمانی جامع برای ترک اعتیاد کمیکال در کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی این امکان را به بیماران خود می‌دهد که بهترین راه ترک کمیکال را طبق شرایط خود انتخاب کنند.

برای ترک همیشگی کمیکال و کنترل علائم ترک می‌بایست دوره بستری برای ترک کمیکال تحت نظر پزشک متخصص ترک اعتیاد صورت بگیرد و بعد از زمان سم زدایی نیز دوره درمانی خود را تحت نظر پزشک و روانشناس ادامه دهید.

مقالات مرتبط مرتبط

لیست متخصصین

دکتر ابراهیم زاده
فوق دکترا نوروساینس
دکتر سمیعی
سوپروایزر بخش نوروساینس
دکتر بهاره عیوض نژاد
روانپزشک و متخصص ترک اعتیاد

سوالات متداول

مدت زمان ترک کمیکال به عواملی مانند: شرایط سنی شخص مصرف‌کننده، مدت زمان مصرف و دوز مصرفی کمیکال در روز بستگی دارد و می‌تواند یک هفته تا سه هفته دوره بستری بیمار زمان ببرد.

دریافت برنامه درمانی جامع برای ترک اعتیاد کمیکال در کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی این امکان را به بیماران خود می‌دهد که بهترین راه ترک کمیکال را طبق شرایط خود انتخاب کنند.

0 پاسخ به “مرکز ترک کمیکال | ترک کمیکال چند روز طول میکشد؟”

  1. امیر ایراهیم زاده گفت:

    کمیکال بعد ترک حفظ کردن خود از همه سخت تره
    من چند بار ترکش‌کردم و لی متاسفانه باز مصرفش کردم
    به حرف این که یک بار بزنم
    ولی باز زدم یه مدتی
    وای این بار که تازه شروع کردم به ترکش
    دیگه به هیچ‌وجع نمیخوام این مواد مصرف کنم
    حتی واسه تفریح و لغزش گل سگش‌شرف داره به این حرومزاده
    واقعا کمیکال نابودت میکنه تا جایی که وقتی میفهمی که خیلی دیره
    داداشای گل که این جنس میکشین
    حتی یک‌روزم زود تر ترکش کنین یک روز تو‌زندگیتون جلوترین
    من با یک‌سال مصرف این جنس هرچی داشتم از دست دادم
    یک سال از زندگیم از بین رفت
    و حالا دباره از نو شروع کردم
    واقعا هر بار ترک کردم زندگیم رو‌قلتک‌افتاد
    هرباذ که دوباره زدم زندگیم گره خورد
    ۲بار تاحالا خودم ترکش کردم بدون کمک کسی
    ولی اینبار به خودم قول دادم که آخرین باره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × سه =

بهبودی از امروز شروع می شود

اکنون برای حمایت از ترک اعتیاد تماس بگیرید

فرم درخواست مشاوره