۰۲۱-۷۹۴۴۱
کلینیک ترک دکتر جوادی

داروی کتامین چیست؟

آخرین تاریخ آپدیت: 1403/04/10
امتیاز به نوشته:
5/5

مصرف انواع مخدرها جوامع زیادی را گرفتار خود کرده است که متاسفانه روز به روز با پیدایش انواع جدید مواد روانگردان و مخدر، شاهد وابستگی جوانان به آنها هستیم. از آن جایی که تنها راه مراقبت و پیشگیری از ابتلا به بیماری اعتیاد افزایش آگاهی است در این مقاله قصد داریم با نوعی مخدر جدید آشنا شویم. کتامین یک داروی پزشکی است که این روزها مصرف آن توسط جوانان مرفه جامعه رواج یافته است. در ادامه همراه ما در کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی باشید تا ببینیم مخدر کتامین چیست و چه عوارضی را به همراه دارد.

مخدر کتامین چیست ؟

کتامین یک داروی تضعیف‌کننده سلسله اعصاب مرکزی و هوشبری است که به شکل های قرص و آمپول مصرف می‌شود. داروی کتامین در سال ۱۹۶۳ به عنوان جایگزینی برای فن‌سیکلیدین و برای مصرف در دامپزشکی تولید شد. اما امروزه جهت بیهوش کردن، ایجاد آرامش و تسکین درد در انسان و حیوان استفاده می‌شود. آمپول کتامین از دسته داروهای کلاس ۳ بوده و استفاده از آن تنها برای بیهوشی در بیمارستان‌ها مورد تأیید قرار گرفته است.

آمپول کتامین برای بیهوشی

کتامین در مقایسه با برخی دیگر از داروهای هوش ‌بری، خطر کمتری دارد زیرا تنفس و گردش خون را متوقف نمی‌کند. کتامین از نظر ساختاری به فن سیکلیدین‌(PCP) شبیه است. به دلیل آثار توهم زایی داروی کتامین از آن به عنوان مصارف روانگردانی تفریحی و غیر قانونی استفاده می‌شود.

کتامین چگونه مصرف می‌شود؟

مخدر و داروی کتامین معمولا بیشتر با نوع قرص، آمپول و پودر رایج است. مصرف پزشکی کتامین به روش تزریق وریدی یا عضلانی انجام می‌شود. برای مصرف تفریحی برخی تمایل دارند آن را به صورت استنشاقی داخل بینی استفاده کنند و برخی ترجیح می‌دهند آن را به شکل خوراکی و به صورت قرص مصرف کنند.

رایج‌ترین روش مصرف کتامین در میان جوانان

یکی از دیگر از روش های رایج مصرف داروی کتامین در میانان جوانان دود کردن پودر کتامین با توتون، تنباکو و ماری جوانا است. گاهی ترکیب پودر کتامین با نوشیدنی ‌های مختلف و نوشیدن آن می‌تواند به اندازه مصرف مستقیم کتامین عوارض روانگردانی داشته باشد.

قیمت قرص کتامین مخدر ثروتمندان

عده‌ای از افراد به دلیل عدم آگاهی و دانش کافی تصور می‌کنند که مصرف تفریحی کتامین اعتیاد‌آور نیست؛ در صورتی که مصرف کتامین به هر شکل و روشی باعث ایجاد اعتیاد می‌شود و بعد از مدتی فرد باید برای ترک کتامین در کلینیک‌های تخصصی ترک اعتیاد اقدام کند.

رایج‌ترین عوارض مصرف داروی کتامین کدام است؟

کتامین نیز مانند هر مخدر دیگری عوارض کوتاه مدت و بلند مدتی همراه خود دارد که می تواند سلامت جسمی فرد مصرف‌کننده را به خطر بیندازد. علاوه بر آن مصرف کتامین اثرات روانی و ذهنی به همراه دارد که در مرور زمان می تواند منجر به بروز بیماری‌های روانی گردد.

شایع‌ترین عوارض کوتاه مدت مصرف کتامین

مصرف کتامین آثار و عوارض کوتاه مدتی دارد. مصرف این داروی مخدر در دوزهای بالا و قبل از بیهوشی کامل، ممکن است باعث ایجاد احساس انفکاک شدید(خارج شدن روح از بدن) شود که به کاف-چاله (K-hole) معروف است. برخی از آثار سوء کوتاه مدت کتامین شامل موارد زیر می‌شوند:

  • تغییر درک از وضعیت فیزیکی بدن
  • افزایش ضربان قلب
  • آشفتگی
  • خطا در بینایی
  • ابتلا به فشار خون
  • خواب آلودگی
  • دو بینی

عوارض داروی بیهوشی کتامین

عوارض ذهنی و روانی که بر اثر مصرف کتامین بروز پیدا می‌کنند

مصرف داروی کتامین در لحظه می‌تواند باعث بروز اختلال‌های ادراکی و ذهنی شود. علاوه بر آن مصرف طولانی مدت کتامین می‌تواند بیماری‌های روانی و آسیب‌های جدی در مغز را ایجاد کند. به همین دلیل یکی از رایج‌ترین درمان‌ها در هنگام ترک اعتیاد کتامین استفاده از روش‌هایی مانند رفتار درمانی شناختی CBT است. استفاده از درمان‌های روانی یکی از مهمترین عوامل موثر در ترک اعتیاد مخدرهایی است که اثرات نامطلوب ذهنی به همراه دارند. از جمله رایج‌ترین عوارض روانی مصرف کتامین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • غیرواقعی بودن دنیای اطراف
  • دیدن رویاهای واضح
  • خطاهای ادراک و بینایی
  • توهم
  • اختلال درک
  • خود بزرگ بینی
  • ‌آشفتگی روان
  • احساس غوطه‌ور شدن

تداخل دارویی با کتامین در چه صورتی رخ می دهد؟

اگر این دارو در پزشکی همزمان با باربیتورات‌ها و اپیوئید‌ها مصرف شود، احتمال زیاد زمان ریکاوری را طولانی می‌کند. مصرف همزمان با انفلوران و هالوتان می‌‌تواند افت فشار خون و ضعف عضلات قلب را به همراه داشته باشد. مصرف این دارو با الکل و دیگر مخدرها نیز خطرات مخصوص به خود را دارد. پس به خاطر داشته باشید به هیچ عنوان این دارو را با دیگر داروها و مواد مخدر مصرف نکنید. در صورت مصرف کتامین به هر دلیلی حتماً آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

تاثیر کتامین در درمان افسردگی

آیا داروی کتامین تاثیری بر درمان افسردگی دارد؟

در سال ۲۰۱۸ گزارشی مبنی بر اینکه می‌توان از کتامین به عنوان یک داروی بالقوه جدید برای درمان افسردگی استفاده کرد، منتشر شد. اما به دلیل اعتیادآور بودن این دارو هنوز نگرانی‌هایی در مورد چگونگی استفاده از کتامین وجود دارد. به هر حال مصرف هر نوع داروی اعتیادآور بدون تجویز پزشک نه تنها کمکی به بهبود شرایط بیماران نمی‌کند بلکه می‌تواند مشکلات جدی‌تری هم به همراه داشته باشد.

مصرف کتامین هم بدون تجویز پزشک مانند دیگر داروهای اعتیادآور منجر به ایجاد وابستگی مصرف می‌شود و در نهایت بیمار باید وضعیتی مانند ترک اعتیاد به متادون یا دیگر مخدرها را تجربه کند تا اثرات آن از بدنش پاک شود.

متخصصین باتجربه در کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی آماده کمک رسانی به بیماران مبتلا به سوء‌مصرف انواع مخدرها هستند و می‌توانند بهترین راه حل را پیشنهاد بدهند. شما هم می‌توانید در صورت نیاز به مشاوره‌های بیشتر با شماره تلفن 02179441 تماس حاصل فرمایید.

1403/04/10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + 20 =