اگر در حال خواندن این مقاله هستید، احتمالاً خود یا یکی از عزیزانتان مانند بسیاری از مردم دنیا با مشکل اعتیاد به سیگار دست و پنجه نرم میکنید. خوشبختانه روشهای مختلفی برای ترک نیکوتین وجود دارد که میتوانید برای ترک اعتیادتان از آنها کمک بگیرید. نیکوتینی که از کشیدن سیگار دریافت میشود، به شدت اعتیادآور است و یکی از پرمصرفترین موادی است که متأسفانه سوءمصرف آن بسیار شایع است.
پیشرفتهای چشمگیر و موفقیتآمیزی در زمینه درمانهای رفتاری و دارویی ترک سیگار ظرف ده سال گذشته به دست آمده است که در این مقاله به آنها اشاره میکنیم.
بهترین راه برای این که متوجه شوید آیا به سیگار وابسته شدهاید یا خیر، این است که به متخصص مراجعه کنید. اگر پاسختان به هر کدام از پرسشهای زیر مثبت است، توصیه میکنیم برای بررسی ضرورت بهرهگیری از درمان اعتیاد به سیگار به پزشک مراجعه کنید:
۱. در گذشته برای ترک سیگار تلاش کردهاید، اما تمام تلاشهایتان ناموفق بوده است؟
۲. آیا وقتی مدتی سیگار نمیکشید، دچار علائم آزاردهندهای میشوید؟ علائم ناشی از قطع مصرف سیگار عبارت است از:
۳. با وجود این که پزشک به شما هشدار داده که سیگار برای سلامتیتان مضر است و باید سیگار را ترک کنید، همچنان سیگار میکشید؟
۴. هنگامی که دچار استرس و ناراحتی میشوید یا حتی وقتی در حالت عادی هستید، احساس میکنید که باید سیگار بکشید؟
منابع بیشماری برای کمک به افرادی که میخواهند اعتیاد به تنباکو را ترک کنند، وجود دارد. به همین دلیل ممکن است وقتی میخواهید بهترین روش ترک اعتیاد سیگار را برای خود یا یکی از عزیزانتان پیدا کنید، سردرگم شوید و حتی اعصابتان به هم بریزد و در نهایت منصرف شوید.
ما مشتاقیم این فرآیند را برایتان راحتتر و آسانتر کنیم. کافی است با شماره تلفن 02179441 تماس بگیرید تا همکارانمان به سوالات شما درباره ترک نیکوتین پاسخ دهند و اطلاعات بیشتری درباره جدیدترین روشهای ترک سیگار در کلینیک دکتر جوادی در اختیارتان بگذارند.
ترک اعتیاد به تنباکو به تنهایی و بدون کمک روشهای اصولی، بسیار دشوار است و در پیش گرفتن یک زندگی عاری از سیگار میتواند آزاردهنده و سخت باشد. اما با پشتیبانی و راهنمایی متخصص میتوانید قدرت خود را برای کنار گذاشتن همیشگی سیگار و برخورداری از یک زندگی سالم افزایش دهید.
احتمالاً شما هم مانند اکثر سیگاریها تا به حال حداقل یک بار عزمتان را برای ترک مصرف سیگار جزم کردهاید و یک تلاش جدی و البته ناموفق را تجربه کردهاید. با این حال بهتر است بدانید که به ندرت پیش میآید فردی بتواند در همان تلاش اول موفق به ترک همیشگی سیگار شود، به خصوص اگر به تنهایی و بدون کمک متخصص برای ترک نیکوتین اقدام کرده باشد. شانس موفقیت شما برای ترک، در صورت بهرهگیری از درمان دارویی و خدمات مشاوره بسیار بیشتر میشود. سودمندی و تأثیرگذاری درمان دارویی و مشاوره، به ویژه در قالب یک درمان ترکیبی برای ترک اعتیاد به سیگار به اثبات رسیده است.
بعضی فرآوردههای دارویی ترک سیگار با عنوان درمان جایگزینی نیکوتین شناخته میشوند، چرا که این فرآوردهها حاوی مقادیر مختلفی از نیکوتین هستند. برای تهیه بعضی از فرآوردههای درمان جایگزینی نیکوتین به نسخه پزشک نیاز دارید و برخی را میتوانید بدون نسخه تهیه کنید. سازمان غذا و دارو مصرف دو داروی بدون نیکوتین را برای ترک سیگار تأیید کرده است، البته این دو دارو فقط با نسخه پزشک به فروش میرسد.
این داروها ولع و میل غیرقابل کنترل به مصرف سیگار را کاهش میدهند و علائم آزاردهنده ناشی از قطع مصرف سیگار را از بین میبرند، در نتیجه احتمال ترک موفقیتآمیز سیگار افزایش مییابد. با استفاده کردن همزمان از چند فرآورده دارویی میتوانید به نتایج بهتری برسید.
هرچند بعضی از فرآوردههای دارویی مخصوص ترک سیگار را میتوانید بدون نسخه تهیه کنید، با این حال بهتر است ابتدا با پزشک مشورت کنید. پزشک بهترین دارو را با توجه به شرایطتان توصیه میکند، درباره زمان مصرف دارو راهنماییتان میکند و عوارض جانبی آن را به شما اطلاع میدهد.
در حالی که دارو به مدیریت علائم ناشی از قطع مصرف نیکوتین و ولع مصرف سیگار کمک میکند؛ درمانهای رفتاری، مهارتهای لازم را برای ترک همیشگی تنباکو در شما ایجاد میکند. هرچه تعداد دفعات مراجعهتان به مشاور بیشتر باشد، نتایج بهتری از درمان خواهید گرفت.
مشاور تکنیکهایی را در جلسات مشاوره فردی یا گروهی به شما آموزش میدهد که میتوانید از آنها برای ترک استفاده کنید. در کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی برای هر بیمار برنامههای درمانی اختصاصی تهیه میشود و همچنین در برخی موارد با توجه به نیاز بیمار، درمان به صورت بستری نیز توصیه میشود. درمان بستری متمرکزترین و جدیدترین درمانی است که برای ترک اعتیاد توصیه میشود.
ایمنی استفاده از سیگارهای الکترونیک هنوز اثبات نشده است، به علاوه سیگار الکترونیک برای ترک سیگار موثرتر از داروهای درمان جایگزینی نیکوتین نیست. در واقع بسیاری از افرادی که استفاده از سیگار الکترونیک را به امید ترک سیگار شروع کردهاند، اکنون از هر دو سیگار معمولی و الکترونیک استفاده میکنند. به هیچ وجه عاقلانه نیست که نوع دیگری از دخانیات را جایگزین سیگار کنید. استعمال دخانیات و تنباکو به هر شکلی خطرناک و مضر است. بنابراین از محصولات زیر دوری کنید:
مراحل درمان اعتیاد به سیگار به شرح زیر است:
چشمانداز شروع درمان اعتیاد به تنباکو ممکن است در نگاه اول دشوار و خستهکننده به نظر برسد. بهترین کار این است که اطلاعاتتان درباره منابع در دسترس برای ترک سیگار را حتیالامکان افزایش دهید، تا زمانی که برای ترک سیگار آماده شدید، آگاهانه بهترین روش را انتخاب کنید. برای دریافت پاسخ سوالاتتان همین امروز با ما تماس بگیرید. مطمئن باشید به کمک راهنمایی همکاران مجرب ما میتوانید بهترین روش را با توجه به شرایطتان انتخاب کنید.
اعتیاد به نیکوتین را میتوان به صورت بستری یا سرپایی درمان کرد؛ دوره درمان بستری معمولاً ۷ تا ۱۵ روز طول میکشد. البته وابستگی به سیگار غالباً بخش کوچکی از مشکلات سلامت روان و وابستگی به مواد مختلف است؛ غلبه بر این اختلالات به یک برنامه درمانی جامع نیاز دارد که بیشتر از ۱۵ روز زمان میبرد.
پژوهشها نشان میدهد که هر چه دوره درمان طولانیتر باشد، احتمال موفقیت درمان افزایش و احتمال عود اعتیاد کاهش مییابد. برای آن که بتوانید زندگیتان را به گونهای اصلاح کنید که تا پایان عمر به سیگار نه بگویید، لازم است این تغییرات شامل تعدیلهای رفتاری ویژهای باشد. هرچه مدت طولانیتری به تغییرات مثبت پایبند باشید، مدت بیشتری میتوانید از سیگار فاصله بگیرید.
ادامه دادن به یک زندگی پاک و عاری از سیگار در درازمدت چالش بسیار دشوارتری از موفقیت کوتاه مدت در ترک سیگار است. اعتیاد به نیکوتین باعث میشود که حتی پس از ترک سیگار نیز دورههای عود اعتیاد مزمن را تجربه کنید. افراد بسیاری هستند که بارها با جدیت برای ترک سیگار تصمیم گرفتهاند و در ابتدا موفق شدهاند، اما پس از مدتی دوباره به دخانیات روی آوردهاند. وابستگی به نیکوتین نیز مانند دیگر مواد مخدر درمان قطعی ندارد.
با این حال میتوانید مهارتهایتان را برای غلبه بر میل به کشیدن سیگار و ادامه دادن به یک زندگی پاک تقویت کنید. هرچه مدت طولانیتری برنامه درمانی ترک سیگار را دنبال کنید، نتایج بهتری میگیرید.
اگر نگرانید که مبادا خود یا یکی از عزیزانتان نتوانید سیگار را ترک کنید، همین امروز با ما تماس بگیرید تا همکارانمان درباره روشهای مختلف درمان اعتیاد به نیکوتین راهنمایی کنند. وقتی از منابع درمانی در دسترس اطلاع داشته باشید، آگاهانه میتوانید برای ترک همیشگی سیگار اقدام کنید.
درمان اعتیاد به سیگار معمولاً توسط روانپزشک تشخیص داده میشود. روشهای زیر برای ترک سیگار در این مرکز به کار برده میشود:
افرادی که به اختلالهای همزمان جسمی یا روانی دیگری مبتلا نیستند، مواد دیگری مصرف نمیکنند و اعتیادشان مزمن نیست، معمولاً بهترین متقاضیان برای درمان سرپایی هستند. برنامههای بستری غالباً برای بیماران دچار اعتیاد جدیتر و بیماران مبتلا به اختلالهای جسمی و روانی همزمان، مناسبتر است.
روش های درمان بستری را میتوان به سه دسته زیر تقسیم کرد:
کارکنان در روش درمان بستری استاندارد، بیماران را ۲۴ ساعته تحت نظر دارند. بیماران بستری در کلینیک دکتر جوادی، هفت روز هفته به صورت شبانهروزی به پزشکان و منابع درمانی دسترسی دارند، اما این سطح از دسترسی در درمان سرپایی در ساعاتی از روز یا روزهایی از هفته وجود ندارد. درمان بستری استاندارد اقتصادیترین روش برای ترک مواد اعتیاد آور است.
در این مرکز بخش VIP برای بیمارانی که تمایل به استفاده از خدمات هتلینگ دارند، ارائه میشود که به دلیل داشتن تسهیلات بیشتر، گرانتر از بخش درمانی استاندارد است. امکانات و خدمات زیر در بخش VIP ارائه میشود:
در این روش برنامههای درمانی مخصوص کارمندان، مانند دو حالت دیگر است و این خدمات تقریباً مانند بخش VIP است، با این تفاوت که به گونهای طراحی شده تا افراد پرمشغله بتوانند فعالیتهای شغلیشان را حتیالامکان مانند همیشه انجام دهند.
یافتن بهترین روش درمان برای ترک اعتیاد به سیگار کار سادهای نیست، چرا که نیازها و خواستههای هر بیمار با دیگری متفاوت است. همکاران ما در کلینیک تخصصی ترک اعتیاد دکتر جوادی در تمام ساعات شبانهروز آمادهاند تا روشهای مختلف درمان را برایتان توضیح دهند و راهنماییتان کنند تا بهترین روش درمان را با توجه به نیازها و شرایط خاص خود انتخاب کنید.
دکتر مسعود جوادی موسس و صاحب امتیاز کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی، دارای 15 سال سابقه کار تخصصی در حوزه اعتیاد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
3.1 (10) ماری جوانا و گل چیست؟ ماری جوانا که با نامها ...
بیشتر بدانید