۰۲۱-۷۹۴۴۱
کلینیک ترک دکتر جوادی

خود درمانی اعتیاد و خطرات آن

آخرین تاریخ آپدیت: 1402/07/17
امتیاز به نوشته:
5/5

شاید از خودتان می‌پرسید که چرا عزیزتان خودش مواد مخدر را ترک نمی‌کند. مشکل چنین سؤالی اینجا است که گوینده هیچ درکی از ماهیت اعتیاد و قرار گرفتن در چنین موقعیت ناخوشایندی ندارد. افراد وابسته به مواد مخدر برای غلبه بر مشکل سوءمصرف مواد به یک تیم درمانی چند تخصصی نیاز دارند و خود به تنهایی نمی‌توانند هیولای اعتیاد را شکست بدهند.

اگر هرگز در دام اعتیاد نیفتاده باشید، مطمئناً نمی‌توانید مشکلات مربوط به ترک اعتیاد و علائم طاقت‌فرسای خماری را درک کنید و نمی‌دانید که چطور باید علائم جسمی اعتیاد را مدیریت کنید.

در هر حال وقتی تصمیم به خود درمانی اعتیاد می‌گیرید و درمان سم زدایی و ترک اعتیاد را بدون کمک شروع می‌کنید، باید یک‌تنه با تمام علائم و مشکلات مقابله کنید و به هیچ وجه شروع عادلانه‌ای نخواهید داشت. برای این که بتوانید با موفقیت از بیماری اعتیاد خارج شوید، باید از یک متخصص معتمد برای مدیریت فرآیند ترک اعتیاد کمک بگیرید؛ متخصصان ترک اعتیاد کلینیک روانپزشکی دکتر جوادی می‌توانند شما را در طول درمان راهنمایی و برنامه درمانی مناسب با شرایط جسمی، روحی و نوع اعتیاد برای هر بیمار  را به صورت مجزا تجویز کنند.

اگر می‌خواهید بدانید که خطرات خود درمانی اعتیاد چیست؟ و تلاش برای ترک اعتیاد به تنهایی و بدون کمک متخصص چه خطراتی به همراه دارد، در ادامه با ما همراه باشید.

عدم تشخیص خطرات احتمالی در حین خود درمانی اعتیاد

اگر خودتان به تنهایی برای ترک اعتیاد اقدام کنید، در وقت و بعضاً در هزینه صرفه‌جویی می‌شود، اما ممکن است نتوانید مشکلات زیربنایی احتمالی مانند اضطراب، افسردگی، بیماریهای مختلف و حتی اختلالات خانوادگی را تشخیص دهید و به آن‌ها بپردازید. متخصص ترک اعتیاد تمام مشکلات و مسائلی را که ممکن است در زمان سوءمصرف مواد نادیده گرفته شده باشد، مدنظر قرار می‌دهد.

دلیل مراجعه بسیاری از مردم به مراکز تخصصی ترک اعتیاد، گفتگوهای روحیه دهنده‌ای است که در این مراکز ارائه می‌شود. این گفت‌وگوها انگیزه لازم برای ترک و دور ماندن از مواد مخدر را به بیماران تزریق می‌کند. شاید این تشویق‌ها و ترغیب‌ها در ابتدا برایتان ناراحت کننده باشد، اما تمام تلاش‌های متخصصین ماهر و حرفه‌ای به مرور زمان به بار خواهد نشست.

[phoneshortcode desc=”مشاورین ترک اعتیاد ما آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند.” phone=”02122222241″ phone_text=”02122222241″][/phoneshortcode]

فقدان آگاهی درباره مدیریت استرس

بیماران در دوران ترک اعتیاد گاهی اوقات دچار استرس می‌شوند. مجهز نبودن به تکنیک‌های مؤثر مدیریت استرس، باعث برگشت به اعتیاد و پناه آوردن دوباره به مواد مخدر می‌شود. اما اگر تمام مراحل ترک اعتیاد تحت نظر متخصص انجام شود، می‌توانید روش مدیریت شرایط سخت و پرتنش را از متخصص یاد بگیرید.

خودتان بهترین مشاور خودتان نخواهید بود

دچار هر نوع اعتیادی که باشید، از سوءمصرف مواد مخدر غیرقانونی، الکل یا داروهای تجویزی گرفته تا رفتارهای وسواسی ـ جبری مانند خرید یا قمار، مسلماً از دانش و مهارت لازم برای مشاوره دادن به خودتان برخوردار نیستید. مسلماً اطلاعات کافی یا آموزش مناسب را برای غلبه بر این مشکلات در اختیار ندارید.

به علاوه نمی‌توانید ساز و کارهای مقابله‌ای را به خودتان یاد بدهید، افکارتان را تحلیل کنید یا به برنامه درمانی خاصی پایبند بمانید. به همین دلیل بسیاری از افرادی که عزم خود را برای پاک شدن جزم کرده‌اند، به مراکز ترک اعتیاد مراجعه می‌کنند. بهره‌گیری از درمان تخصصی بهترین شانس بیماران برای باز پس گرفتن زندگی‌شان از چنگال اعتیاد و سر و سامان دادن به آن است.

زمان همواره به نفعتان نیست

درمان و ترک اعتیاد فرآیندی زمانبر است و به تعهد و از خود گذشتگی نیاز دارد. هرچه زمان و تعهد بیشتری را به ترک اعتیاد اختصاص بدهید، احتمال این که بتوانید اعتیاد را با موفقیت ترک کنید و دیگر هرگز به آن روی نیاورید، بیشتر می‌شود. شاید با خودتان فکر کنید که اگر اقدام به خود درمانی اعتیاد کنید، می‌توانید در زمان صرفه‌جویی کنید. با این حال احتمالاً به زودی متوجه خواهید شد که فشار زندگی روزمره اجازه نمی‌دهد تا زمان کافی را به ترک اعتیاد تخصیص بدهید.

با مراجعه به کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد دکتر جوادی، زمانبندی خاصی برای درمان و مشاوره توسط متخصص به شما اعلام می‌شود و به این ترتیب منظم‌تر و مصمم‌تر می‌توانید تحت نظر متخصص در مسیر پاکی قدم بردارید. از این گذشته احتمال برگشت به اعتیاد نیز تحت نظر متخصص به حداقل می‌رسد.

جامع نبودن درمان بدون پزشک

مشارکت فرد بیمار در درمان اعتیاد خود می تواند بسیار مفید باشد. اما عبور از معضل اعتیاد با خود درمانی اعتیاد در منزل امکان پذیر نیست. درمان اعتیاد مراحل خطراناکی را می تواند در پیش داشته باشد. درمان غلط می‌تواند اعتیاد را تشدید کند. چون بعضی درمان‌ها روش مناسبی برای سم‌زدایی نیستند، ممکن است مقدار اندکی از مواد مخدر در بدن باقی بماند و علائم آزاردهنده ترک و خماری را به وجود بیاورد.

افسرده شدن

بیمارانی که در همان محیط زندگی‌شان به تنهایی اقدام به ترک اعتیاد می‌کنند، دچار احساس تنهایی و درماندگی شدیدی می‌شوند، چرا که مجبورند اعتیادشان را از دوستان و خانواده پنهان کنند. چون در اطراف این بیماران افرادی وجود ندارند که بتوانند با آنها صحبت کنند و تعامل داشته باشند، طبعاً افسردگی در کمین این بیماران است. مرکز ترک اعتیاد و اعصاب و روان دکتر جوادی جایگزین مناسبی برای دوری از افکار منفی جامعه نسبت به سوءمصرف مواد است.

خود درمانی اعتیاد و خطر از دست دادن شغل

خطر از دست دادن شغل

اکثر بیماران مبتلا به اختلالهای سوءمصرف مواد مخدر معتقدند که می‌توانند مواد مخدر را به تنهایی ترک کنند یا این که حالشان خوب است و اصولاً مشکلی ندارند که نیاز به درمان داشته باشد. اگر کارفرما متوجه شود که اعتیاد دارید و در عین حال برای درمان تخصصی هم اقدام نکرده‌اید، احتمال دارد شما را از وظایفتان معلق کند. اما اگر اعتیاد را تحت نظر مشاوران بازتوانی و ترک اعتیاد مجرب کنار بگذارید و در جلسات مشاوره شرکت کنید، شانس بیشتری خواهید داشت تا بعد از بازیابی سلامتی‌تان سرکار برگردید. برخی کارفرمایان کاملاً از کارکنانی که می‌خواهند اعتیادشان را ترک کنند، حمایت می‌کنند.

فشار همنوعان

خود درمانی اعتیاد گاهی اوقات نتیجه می‌دهد، اما اگر بیماران از مشاوره بهره نگیرند، همواره احتمال برگشت به اعتیاد وجود خواهد داشت. به علاوه اگر بخش اعظم وقتتان را با دوستانی بگذرانید که هنوز به مصرف مواد ادامه می‌دهند، احتمال دارد شما هم دوباره به دام اعتیاد بیفتید.

احتمال ضرورت تغییر برنامه درمانی

اگر تحت نظر یک مشاور مجرب و باصلاحیت درمان نشوید، ممکن است متوجه نشوید که چه زمانی باید طرح درمان را تغییر بدهید. گاهی اوقات لازم است که طرح درمان بعد از مدتی تغییر داده شود. چنانچه به متخصص مراجعه کنید، مطمئن می‌شوید که در طول فرایند بازتوانی و ترک اعتیاد از درمان مناسب برخوردار خواهید بود.

قرار گرفتن در محیط ناامن

شرط موثر بودن درمان ترک اعتیاد این است که درمان در محیطی امن انجام شود. درمان ترک اعتیاد فرآیند ظریف و حساسی است که تحت تاثیر عاملهای متعدد قرار دارد؛ این عامل‌ها به راحتی می‌تواند موفقیت درمان را به خطر اندازد. چنانچه درمان در محیطی امن انجام شود، مواد ممنوع و عاملهای تاثیرگذار اجتماعی از دسترس بیماران دور نگه داشته می‌شود تا موفقیت درمان تضمین شود.

سوءمصرف مواد زندگی بیمار و رفتار دوستان و خانواده‌اش را به شدت تحت شعاع قرار می‌دهد. رها شدن از چنگال اعتیاد با بهره‌گیری از یک طرح درمانی مناسب و جامع ممکن است. از یاد نبرید که اعتیاد مشکلی جدی است و باید توسط متخصص درمان شود. خوشبختانه به کمک متخصص می‌توانید اثرات منفی اعتیاد را خنثی کنید.

ممکن است خود درمانی اعتیاد برای مدتی کارساز باشد، اما مراجعه به متخصص فرآیند ترک اعتیاد را تسریع می‌کند و قدرت لازم را برای نه گفتن به مواد به شما می‌دهد تا دیگر در دام اعتیاد گرفتار نشوید. مرکز بازتوانی و ترک اعتیاد دکتر جوادی آماده است تا راه رسیدن به سلامتی را برایتان هموار کند، همین امروز با ما تماس بگیرید.

1402/07/17

2 پاسخ به “خود درمانی اعتیاد و خطرات آن”

  1. من موقع خواب احساسه خفگي و حتي فشار خون بالا در حدي كه هم دارم خفه ميشم هم احساس ميكنم داره به رگ هاي مغزم فشار مياد بهم دست ميده پيشنهادتون چيه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 2 =