اعتیاد به مصرف متادون به تنهایی ممکن است به ندرت پیش بیاید. معمولا بیشتر بیماران یا به دلیل استفاده مداوم به دلایل پزشکی و یا در بیشتر موارد برای ترک اعتیاد یک مخدر دیگر به واسه متادون درگیر مصرف متادون میشوند. روند ترک اعتیاد متادون دقیقا مانند اعتیاد به هر مخدر دیگری میتواند دشوار باشد. اما رعایت یک سری نکات به بیماران کمک میکند تا این مرحله را به خوبی پشت سر بگذارند. در این مقاله قصد داریم روشهای درمان خماری متادون را بررسی کنیم و ببینیم کدام راه حلها عملیاند و کدام یک شعارهای تبلیغاتی بیش نیستند.
فهرست مطالب
بسیاری از بیماران مبتلا به اعتیاد میپرسند خماری ترک متادون چند روز است. این افراد معمولا از عوارض ترک اعتیاد و دردهای ناشی از خماری متادون میهراسند. در صورتی که اگر ترک اعتیاد با روش صحیح انجام شود، دوره خماری و سم زدایی به بهترین شکل سپری میشود. متخصصین با تجربه در کلینیک ترک اعتیاد شبانه روزی دکتر جوادی در برخی موارد با توجه به شرایط و مدت زمان مصرف بسیاری از بیماران را به صورت سرپایی درمان میکنند. اما به طور میانگین علائم خماری 3 روز بعد از قطع مصرف متادون شروع میشود و در روز ششم به اوج خود میرسد.
معمولا این علائم بعد از دو هفته از بین میروند. در طول این مدت پزشکان کلینیک دکتر جوادی با استفاده از روشهای کمکی، علائم ناشی از خماری متادون را تا جای ممکن کاهش میدهند. پروسه سم زدایی متادون هم اگر در یک مرکز سم زدایی بدن از مواد مخدر و تحت نظر افراد متخصص انجام شود تنها بین 2 تا 3 به طول میانجامد.
به طور قطعی یک راه مشخص برای از بین بردن درد ناشی از خماری متادون یا هر ماده مخدری وجود دارد. با توجه به گسترش علم و استفاده از روشهای جدید درمانی بهترین روش برای هر بیمار با در نظر گرفتن شرایط، پیشنهاد میشود. برای کاهش عوارض ترک اعتیاد قرص و شربت متادون چند نکته کلیدی وجود دارد که رعایت آنها در کنار یکدیگر میتواند بهترین درمان برای از بین بردن خماری متادون باشد.
استفاده از روشهای مشاوره ترک اعتیاد، گروه درمانی، جایگزین داروهایی که پزشک تجویز میکند و همچنین تغییر سبک زندگی از جمله مهمترین نکات ترک متادون هستند. استفاده از داروهای سم زدایی در برخی موارد میتواند علائم ترک اعتیاد متادون را تا 3 روز کاهش بدهند اما تجویز این دارو باید توسط پزشک باشد. تجربههای حاصل از کلینیکهای ترک اعتیاد نشان میدهند که در مرحله اول انتخاب یک کمپ ترک اعتیاد با تجهیزات مناسب و بعد حمایت خانواده مهمترین عوامل در ترک اعتیاد آسان هستند.
شماره تماس: ۰۲۱۷۹۴۴۱
واقعیت این است که استفاده از روش ترک اعتیاد تدریجی با کاهش دوز مواد مخدر یکی از بهترین روشها برای درمان اعتیاد است. برای اعتیاد به مواد مخدری مانند متادون هم این روش استفاده میشود. استفاده از درمان ترک اعتیاد تدریجی متادون یکی از راه حلهایی است که نه تنها عوارض ترک اعتیاد را در بیمار کاهش میدهد بلکه با کم کردن وابستگی ذهنی و جسمانی در مرور زمان فرایند ترک اعتیاد و خماری ترک متادون را به مراتب راحتتر میکند.
ترک اعتیاد خودسرانه در خانه میتواند به اندازه خود اعتیاد عوارض داشته باشد. عمدتا بهترین راه این است که بعد از انجام آزمایشات لازم بیماران دوره سم زدایی را در یک کلینیک تخصصی سپری کنند و سپس روشهای کمکی دیگر را بدون بستری به کار گیرند. عدهای بیماران که تمایل به بستری شدن ندارند میتوانند در ابتدا دوزهای داروهای جایگزین که توسط پزشک تجویز شدهاند را دریافت کند و فقط برای معاینه نزد پزشک بروند. فراموش نکنید در این دوره داشتن یک رژیم غذایی مناسب ترک اعتیاد میتواند کمک ویژهای به درمان بیمار کند.
با توجه به تاثیر بینظیر مشاوره و گروه درمانی در ترک اعتیاد متادون این حقیقت بر کسی پنهان نیست که حضور در کلینیک ترک اعتیاد قطعا میتواند تاثیر بهتری در کاهش عوارض متادون و خماری آن داشته باشد.
همه روشها و نکاتی که در مورد ترک اعتیاد متادون بررسی کردیم در به حداقل رساندن دوره ترک اعتیاد و عوارض خماری متادون کاربرد دارند. اما توجه داشته باشید که نمیتوان یک راه حل به تنهایی برای ترک متادون بدون درد را پیشنهاد کرد.
بسیاری از افراد با دیدن چند تبلیغ بیزنسی که حاوی شعارهایی مانند “بهترین روش ترک متادون بدون درد با بوپرنورفین” یا ” ترک متادون با کلونیدین” هستند، فریب میخورند. آنها تصور میکنند که به راحتی با خوردن قرصهایی مانند ب2 یا کلونیدین میتوانند یک ترک اعتیاد رویایی بدون درد را تجربه کنند؛ اما چنین نیست. در واقع استفاده از داروهای جایگزین راه حلی برای درمان اعتیاد نیست و اگر بدون تجویز پزشک مصرف شوند نه تنها کمی به درمان خماری متادون و ترک اعتیاد آن نمیکنند بلکه خودشان باعث ایجاد اعتیاد در بیمار میشوند.
کمک به ترک مواد مخدر در کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی توسط باتجربه ترین پزشکها و جدیدترین روشهای سم زدایی برای بیماران انجام میشود که عوارض خماری متادون را به حداقل حالت ممکن میرساند. شما هم میتوانید در صورت نیاز به مشاوره بیشتر با شماره تلفن 22222241-021 تماس حاصل فرمایید.
دکتر مسعود جوادی موسس و صاحب امتیاز کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی، دارای 15 سال سابقه کار تخصصی در حوزه اعتیاد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.