۰۲۱-۷۹۴۴۱
کلینیک ترک دکتر جوادی

زمانبندی سم زدایی اعتیاد به مواد مخدر

آخرین تاریخ آپدیت: 1403/08/20
امتیاز به نوشته:
5/5

معنای متداول سم زدایی در فرهنگ عامه “پاکسازی خون” است. منظور از سم زدایی خوردن سبزیجات و نوشیدن آب بیشتر نیست، بلکه مقصود پاکسازی بدن از مواد اعتیادآور است. درمان وابستگی جسمی به مواد مخدر توسط داروهای ترک اعتیاد و روش سم زدایی در مراکز تخصصی با نظارت کادر پزشکی امکان پذیر می‌باشد. زمانبندی سم زدایی اعتیاد به مواد مخدر بستگی به نوع اعتیاد، مدت زمان مصرف و شرایط جسمی هر بیمار دارد.

برنامه سم زدایی بدن از مواد مخدر یک درمان پزشکی است که تحت نظارت متخصص برای درمان اعتیاد به الکل یا مواد مخدر طراحی می‌شود تا بدن را از مواد مسموم کننده یا اعتیادآور پاک کند. سم زدایی نخستین گام برای غلبه بر اعتیاد جسمی یا روانی است.

منظور ما از سم زدایی با تعریف بالا یکسان است و ما تمرکزمان را بر این نوع سم زدایی، یعنی روش درمانی می‌گذاریم که بدن انسان را از مواد اعتیادآوری پاک می‌کند که در گذشته مصرف شده‌اند، اما اکنون وجود آنها در بدن مطلوب نیست. مصرف مواد مخدر در دراز مدت، تحمل دارویی بالایی در فرد مصرف کننده ایجاد می‌کند و در نتیجه زمانبندی سم زدایی اعتیاد به مواد مخدر و علائم ترک اعتیاد شدیدتر خواهد بود.

مدت زمان سم زدایی اعتیاد به الکل

سم زدایی الکل در سه مرحله انجام می‌شود که هر یک علائم خاص خود را دارد و از یک زمان‌بندی کلی تبعیت می‌کند. البته غیرممکن است بتوانیم پیش‌بینی کنیم که سم زدایی الکل هر یک از بیماران به چه شکلی ادامه پیدا می‌کند، با این حال این سه مرحله و علائم مرتبط با آن‌ها بارها مشاهده شده و بسیار شایع است.

مرحله اول

مرحله اول خماری الکل است که معمولاً هشت ساعت بعد از آخرین باری که بیمار معتاد نوشیدنی الکلی مصرف کرده است، شروع می‌شود. علائم شایع این مرحله، شامل: حالت تهوع، اضطراب و دل درد می‌شود. شایان ذکر است که این علائم ممکن است بعد از یک دوره کوتاه، حدوداً چند هفته‌ای مشروب‌خواری نیز تجربه شود.

مرحله دوم

مرحله دوم معمولاً ظرف ۲۴ تا ۷۲ ساعت بعد از آخرین بار مشروب نوشیدن شروع می‌شود. بسیاری از افراد مصرف کننده الکل در مرحله دوم گیج و سردرگم می‌شوند، تب می‌کنند، فشار خونشان بالا می‌رود و ضربان قلبشان نامنظم می‌شود.

مرحله سوم

مرحله سوم بلافاصله بعد از مرحله دوم، معمولاً ۷۲ ساعت بعد از آخرین بار مصرف الکل آغاز می‌شود و با علائمی مانند تشنج، تب، توهم و آشفتگی شدید همراه است.

علائم خماری اکثر افراد وابسته به الکل ظرف پنج تا هفت روز از بین می‌رود. چنانچه این سه مرحله تحت نظارت پزشکان متخصص ترک الکل این مرکز بدون مشکل و با رعایت ایمنی بیمار پشت سر گذاشته شود، نقطه شروع امیدوار کننده‌ای برای بازیابی سلامتی بیمار به دست می‌آید. البته صرفاً زمانی که دلیل اصلی روی آوردن به اعتیاد مشخص شود و مشکل روانی مرتبط درمان شود، می‌توان به رها شدن بیمار از چنگال اعتیاد امیدوار شد.

کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی به عنوان بهترین مرکز سم زدایی ترک اعتیاد در تهران همراه شماست .

شماره تماس: ۰۲۱۷۹۴۴۱

 

مدت زمان سم زدایی اعتیاد به هروئین

خماری هروئین معمولاً 12 ساعت بعد از آخرین بار مصرف هروئین شروع می‌شود و انتظار می‌رود که علائم ظرف 24 تا 48 ساعت به اوج برسد. علائم ناشی از قطع مصرف هروئین معمولاً ظرف یک هفته برطرف می‌شود، هرچند ممکن است این علائم مدت بسیار طولانی‌تری، حتی چند ماه استمرار داشته باشد.

از علائم قطع مصرف هروئین می‌توان به حالت تهوع، دل درد، تعریق، لرز، آشفتگی، بیقراری، عصبی بودن، افسردگی، گرفتگی عضلات، ولع و میل شدید به مصرف هروئین اشاره کرد.

مدت زمان سم زدایی اعتیاد به اپیوئیدها (مواد افیونی)

علائم خماری اپیوئیدها (مشتقات تریاک) مانند اکسی کانتین، ویکودین، متادون و مورفین معمولاً ۸ تا ۱۲ ساعت بعد از آخرین بار مصرف شروع می‌شود و ظرف ۱۲ تا ۴۸ ساعت بعد از قطع مصرف به اوج می‌رسد. کل فرآیند خماری معمولاً ۵ تا ۱۰ روز طول می‌کشد، البته ترک متادون و دوره خماری آن کمی طولانی‌تر، بین ۲ تا ۴ هفته است و علائم آن بعد از گذشت مدت بیشتری، ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت به اوج می‌رسد.

خماری اپیوئیدها با علائمی مانند علائم آنفلوانزا از قبیل درد عضلانی، آب ریزش بینی و چشم، بی‌خوابی، خمیازه کشیدن، آشفتگی، اضطراب و تعریق شروع می‌شود و سپس بیمار علائم شدیدتری مانند حالت تهوع، استفراغ، لرز، درد و اسپاسم معده، اسهال و گشادی مردمک چشم را تجربه می‌کند.

مدت زمان سم زدایی اعتیاد به بنزودیازپین‌ها

علائم خماری بنزودیازپین‌هایی مانند آتیوان، زاناکس و والیوم معمولاً یک تا چهار روز بعد از آخرین بار مصرف شروع می‌شود و پس از گذشت دو هفته به اوج می‌رسد. اگر درمان لازم انجام نشود، علائم خماری ممکن است بیش از چند ماه و حتی چند سال استمرار داشته باشد.

از علائم خماری بنزودیازپینها می‌توان به اختلالات خواب، اضطراب، حمله ترس، رعشه دست، تعریق، حالت تهوع، سردرد، درد عضلانی و در موارد شدید، تشنج و حمله روانی اشاره کرد.

در مرکز تخصصی ترک اعتیاد و روانپزشکی دکتر جوادی، روش سم زدایی مواد از بدن بیمار به صورت تخصصی و با نظارت کامل کادر پزشکی با داروهای ترک اعتیاد انجام می‌گردد.

مدت زمان سم زدایی اعتیاد به کوکائین

مصرف کنندگان کوکائین علائم خماری را چند ساعت بعد از آخرین بار مصرف تجربه می‌کنند، این علائم بعد از گذشت چند روز به اوج می‌رسد و یک تا ده هفته استمرار دارد. از علائم قطع مصرف کوکائین می‌توان به لذت نبردن از زندگی، ناتوانی در تمرکز کردن، خستگی شدید، اضطراب، افسردگی، به خودکشی فکر کردن، اشتهای بسیار زیاد، کابوس، لرز، رعشه، درد عصبی و ناتوانی در رسیدن به حالت برانگیختگی جنسی اشاره کرد. مرکز تخصصی ترک اعتیاد و روانپزشکی دکتر جوادی با بکارگیری جدیدترین داروهای ترک کوکائین با مجوز وزارت بهداشت که هیچگونه وابستگی برای بیمار ندارد کمک شایان توجهی در کنترل علائم قطع مصرف کوکائین و درمان قطعی به شما ارائه می دهد.

مدت زمان سم زدایی اعتیاد به ماری‌جوانا

امروزه مصرف ماری‌جوانا بسیار بیشتر از دیگر مواد مخدر رواج یافته است. نتایج یک پژوهش حکایت از آن دارد که تقریباً نیمی از آمریکایی‌ها کشیدن ماری‌جوانا را امتحان کرده‌اند. شایع بودن مصرف ماری‌جوانا به این باور دامن زده است که سم‌زدایی این ماده ضرورتی ندارد و افرادی که ماری‌جوانا را در مقادیر زیاد مصرف می‌کنند، می‌توانند این ماده را به راحتی ترک کنند؛ حال آن که بیش از نیمی از افرادی که مصرف سنگین ماری‌جوانا دارند، علائم خماری ناراحت کننده‌ای را بعد از قطع مصرف تجربه می‌کنند.

علائم عموماً 24 ساعت بعد از آخرین بار مصرف ماری‌جوانا شروع می‌شود و مواردی مانند تحریک‌پذیری، اضطراب و بی‌خوابی را در برمی‌گیرد. مصرف کنندگان ظرف ۴۸ تا ۹۶ ساعت بعد از آخرین بار مصرف ولع شدیدی به مصرف ماری‌جوانا را در خود حس می‌کنند و ممکن است دچار تب، لرز و معده درد نیز بشوند. اکثر علائم یا تمام آنها سه هفته بعد از قطع مصرف ماری‌جوانا از بین می‌رود.

صرف‌نظر از ساختار شیمیایی ماده‌ای که فرد به آن معتاد شده است، تمام مصرف کنندگان معمولاً از سم‌زدایی و علائم طاقت‌فرسای ترک ماری‌جوانا واهمه دارند. شروع حملات ترس یا اضطراب شدید و حالت تهوع آزاردهنده بیمار را به مصرف دوباره مواد و برگشت به اعتیاد سوق می‌دهد. خوشبختانه امروزه با بهره‌گیری از درمان‌های مناسب می‌توان سم‌زدایی را تسهیل کرد تا دیگر مایه ترس بیماران و مانعی بر سر راه تصمیمشان برای ترک اعتیاد نباشد.

اگر خود یا یکی از عزیزانتان از وابستگی به مواد یا الکل رنج می‌برید، متخصصان ما در مرکز بازپروری و ترک اعتیاد دکتر جوادی آماده هستند تا با ارائه موثرترین و کارآمدترین درمان‌ها و بکارگیری زمانبندی علمی، در سم زدایی اعتیاد به مواد مخدر به شما کمک کنند.

[phoneshortcode desc=”مشاورین ما آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند.” phone=”02179441″ phone_text=”02179441″][/phoneshortcode]

1403/08/20

4 پاسخ به “زمانبندی سم زدایی اعتیاد به مواد مخدر”

  1. بهزادمحمدیان گفت:

    هزینه برای درمان چقدر میباشد ادرس دقیق محل درمان

    • کلینیک دکتر جوادی گفت:

      هزینه درمان های اعتیاد به عوامل مختلفی مانند مواد مصرفی، مقدار دوز و شرایط فیزیکی و روحی بیمار بستگی دارد. برای اطلاع از هزینه های اتاق های بستری (عمومی، خصوصی و vip) می‌توانید با شماره تلفن ۷۹۴۴۱-۰۲۱ تماس بگیرید، مشاوران ما در کلینیک آماده پاسخ گویی به سوالات شما هستند.
      آدرس کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی : آجودانيه، كوچه هشتم(سپهری)، پلاک ٢٨

  2. من 43سال. دارم و تریاک مصرف میکنم. . من 3سال پیش در کمپ ترک کردم پاک شدم ولی وسوسه داشتم نتونستم بیش از10روز دوباره لغزش کردم کم کم دوباره معتاد شدم بعد. از یک سال تصمیم جدی گرفتم و اومدم اینجا. کلنیک شما دکترای خیلی خوبی دارید و دکتر جوادی با ایمپلنت نالتروکسان به من کمک کرد که تو این 4 ماه که از اونجا اومدم بیرون هم سرکارمو میرم هم دیگه درد و خماری ندارم و شاید باورتون نشه اما اصلا میل به مصرف ندارم و تا الان حتی یکبارم لغزش نکردم . خدا خیرتون بده و برای کساییکه بعد ترکشون با معتاد میشن واقعا این کپسوله که تو بدن میزارن خیلی کمک میکنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + 5 =

دریافت مشاوره رایگان