از کجا بفهمیم فردی اعتیاد به الکل دارد؟

نشانه های اعتیاد به الکل چیست
تاریخ انتشار : 4.02.1399
مدیر سایت
2.3
(9)

الکل یکی از شایع‌ترین مواد محرک مورد سوءمصرف در دنیاست، در نتیجه باید با علائم ظاهری مصرف مشروبات الکلی و نشانه‌های مصرف الکل آشنا شویم. بیشتر افراد مبتلا به اعتیاد الکل، اعتیاد خود را انکار می‌کنند. با این وجود الکلیسم نوع شایعی از اعتیاد در جوامع مختلف است که در صورت عدم کنترل، می‌تواند عوارض وحشتناکی را به همراه داشته باشد.

با توجه به عوارض مصرف الکل، شاید بهترین راه حل شناخت خصوصیات افراد الکلی توسط اعضای خانواده باشد، تا بتوانند در زمان مناسب زندگی عزیزترین فردشان را نجات بدهند. در این مقاله همراه کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی باشید تا ببینیم باید از کجا بفهمیم فردی اعتیاد به الکل دارد یا خیر!

با علائم ظاهری مصرف مشروبات الکلی و نشانه‌های اعتیاد به الکل آشنا شوید

خوشحالی و سرحال بودن، معمولا از علائم اعتیاد به الکل در فردی است که الکل مصرف می‌کند. اما در برخی موارد اعمال و رفتار او به گونه ای نیست که دیوانه به نظر برسد و تفاوت زیادی با آدم‌های عادی ندارد. یکی از بارزترین نشانه‌های مصرف الکل یا دیگر مواد مخدر در فرد، اختلال در حافظه و قدرت تصمیم‌گیری و عدم تمرکز است.

حافظه فردی که الکل مصرف کرده خیلی زود تحت تاثیر قرار می‌گیرد و ممکن است تصمیماتی بگیرد که به سرعت از آنها پشیمان شود. از آنجایی که وابستگی مصرف الکل بیشتر یک وابستگی ذهنی است، مراجعه به روانشناس ترک اعتیاد می‌تواند اولین قدم موثر برای فرد بیمار محسوب شود.

کلینیک دکتر جوادی به عنوان بهترین مرکز ترک الکل در تهران با استفاده از بهترین شیوه ترک الکل در خدمت شماست.

شماره تماس: ۰۲۱۷۹۴۴۱

افراد مبتلا به الکلیسم در بعضی موارد پرخاشگر و تندخو می‌شوند و اختیار اعصاب خود را از دست می‌دهند. این افراد اختیار حرکات خود را از دست داده، بریده بریده و شل حرف می‌زنند و دچار تاری دید می‌شوند.

چه زمان مصرف الکل اعتیاد محسوب می‌شود؟

بسیاری از افراد اعتیاد خود به سوءمصرف الکل را انکار می‌کنند. اما اگر اطرافیان آگاهی کامل از نشانه‌های اعتیاد به الکل داشته باشند می‌توانند زودتر به بیمار کمک کنند. اعتیاد به مصرف الکل زمانی اتفاق می‌افتد که در اثر مصرف مکرر الکل، بدن فرد تحمل پیدا کرده و دچار وابستگی جسمی و روانی شود.

در پی تحمل ایجاد شده، بدن برای کسب لذت‌های قبلی به میزان بیشتری از الکل نیاز پیدا می‌کند. همین افزایش مداوم در مقدار مصرف، روز به روز به شدت اعتیاد می‌افزاید و می‌تواند سلامت جسمی و مغزی بیمار را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

شایع‌ترین بیماری‌هایی که بر اثر اعتیاد به الکل رخ می‌دهند

شناخت بیماری‌هایی که بر اثر سوءمصرف الکل بروز پیدا می‌کنند یکی از نشانه‌های بارز اعتیاد به الکل است. تاثیر الکل بر کبد بر هیچ کس پوشیده نیست. الکل به مرور زمان سلامت کبد، دستگاه گوارش، قلب و باروری فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ممکن است زمینه‌ساز برخی از سرطان‌های خاص در افراد شود.

علائم ظاهری مصرف مشروبات الکلی

سرطان در افراد الکلی

مصرف الکل به مدت طولانی باعث ایجاد سرطان‌های مختلف نظیر سرطان مری، دهان، گلو و حنجره می‌شود و تاثیر منفی روی این قسمت‌های بدن دارد. در زنان مصرف الکل احتمال بروز سرطان سینه را افزایش می‌دهد.

سیستم ایمنی بدن فرد الکلی

به طور کلی الکل می‌تواند روی سیستم ایمنی بدن تاثیر منفی گذاشته و باعث ضعیف شدن فرد در برابر انواع بیماری شود.

مصرف الکل و ابتلا به پانکراتیت

پانکراس یا لوزالمعده وظیفه رساندن انسولین برای هضم مواد غذایی را دارد. مصرف طولانی مدت الکل می‌تواند باعث ورم لوزالمعده یا بیماری پانکراتیت شود. از نشانه‌های این بیماری دل دردهای بسیار شدید است.

متاسفانه در صورت عدم شناخت کافی جامعه به نشانه‌های اعتیاد به الکل و تشخیص دیرهنگام، این بیماری‌ها بر اثر مصرف طولانی مدت الکل رخ می‌دهند و یک آلارم جدی برای ترک الکل محسوب می‌شوند.

الکل و چاقی

مصرف الکل می تواند منجر به اضافه وزن و چاقی گردد. میزان زیاد قند خون می تواند باعث بر هم خوردن تعادل بدن و در نتیجه چاقی گردد. برای کسب اطلاعات تکمیلی در مورد این سوال که آیا الکل باعث چاقی می شود؟ به مقاله جامعی که در این زمینه نوشته شده است، مراجعه کنید.

علائم مصرف الکل

خانواده‌های افراد مبتلا به الکلیسم بخوانند

مطمئناً یکی از مهم‌ترین مراحل که می‌تواند در دوره ترک اعتیاد به بیماران کمک کند، حمایت خانواده و عزیزان فرد معتاد است. در صورت آگاهی و همکاری خانواده با فرد در حال ترک الکل این مرحله با موفقیت پشت سر گذاشته می‌شود.

خانواده با بالا بردن سطح آگاهی خود درباره نشانه‌های اعتیاد به الکل، علائم مصرف الکل و در نهایت همراهی با فرد بیمار، می‌تواند به او برای ترک الکل کمک شایان توجهی کند.

در ادامه به برخی از این موارد اشاره کرده‌ایم:

  • با بیمار در مورد روش‌های اجتناب از مصرف و همچنین راه‌های مقابله با موقعیت‌های استرس‌زا یا برخوردهای اجتماعی پرخطر صحبت کنید.
  • عود مصرف امری شایع است. کاهش یا قطع مصرف اغلب نیاز به اقدامات مکرر و همدلی اطرافیان دارد.
  • بیمار را محکوم نکنید. به او بگویید که افراد مختلفی ممکن است در دام اعتیاد مصرف الکل گرفتار شوند و آنها را به جلسات گروه درمانی اعتیاد تشویق کنید.
  • برای جلوگیری از مصرف دوباره شرایط مطلوبی را برای فرد فراهم کنید و از روش‌های جایگزین با بیمار صحبت کنید.
  • با عوارض جسمی و روحی هنگام ترک اعتیاد الکل آگاه شوید و فرد در حال ترک الکل را درک کنید.

اکنون شما با علائم ظاهری مصرف مشروبات الکلی، خصوصیات افراد الکلی و نشانه‌های اعتیاد به الکل آشنا شده‌اید. اگر احتمال ابتلای یکی از عزیزانتان را به سوءمصرف الکل می‌دهید، باید بدانید که بهترین و موثرترین روش ایمپلنت دی سولفیرام است. شما می‌توانید برای دریافت مشاوره‌های تخصصی تر با شماره تلفن 02179441 تماس حاصل فرمایید.

به این مطلب چه امتیازی میدید؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود

میانگین آرا 2.3 / 5. شمارش آرا: 9

رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.

خدمات مرتبط
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

پانزده − یک =

سلام ،لطفا درباره اینکه بوی مشروب چگونه است هم توضیح بدید ممنون

شادی
17 شهریور 1399

    سلام دوست عزیز
    مشروب بویی شبیه به الکل و سرکه دارد، تند است و موقع استشمام بوی تلخ به مشام می رسد.

    کلینیک دکتر جوادی
    17 شهریور 1399

سلام علائم مصرف مشروب چیه؟ از کجا بفهمم شوهرم مشروب خورده یا نه ؟گاهی بوی الکل میده

گلرخ
17 شهریور 1399

    سلام دوست عزیز،
    بارزترین نشانه مصرف مشروب احساس سرحالی و سرخوشی غیرمعمول است. دهان هم بوی الکل میدهد.

    کلینیک دکتر جوادی
    17 شهریور 1399

سلام دکتر علائم مستی یا همون خماری الکل چیه؟ کنجکاوم بدونم

علیرضا خمام
17 شهریور 1399

    سلام دوست عزیز
    از نشانه‌های خماری الکل می‌توان به سردرد، سرگیجه، احساس خواب آلودگی،تشنگی، سردرگرمی، استرس و پشیمانی، تپش قلب، کج خلقی، درد شکم، حساسیت به نور، اختلال در حافظه، زودرنجی و عدم تمرکز اشاره کرد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص مقاله دیگر ما با عنوان عوارض مصرف الکل را مطالعه بفرمایید.

    کلینیک دکتر جوادی
    17 شهریور 1399
Call Now Buttonمشاوره رایگان