۰۲۱-۷۹۴۴۱
کلینیک ترک دکتر جوادی

حشیش چیست؟

آخرین تاریخ آپدیت: 1403/04/10
امتیاز به نوشته:
5/5

حقایق را بدانید و با مشاورین متخصصین کلینیک روانشناسی و ترک اعتیاد دکتر جوادی تماس بگیرید تا به شما در شناسایی علائم مصرف ماده حشیش عزیزانتان کمک کنند. در این مقاله به بررسی اینکه “حشیش چیست؟” و خطرات مصرف حشیش شامل چه مواردی است؟ می‌پردازیم. اگر خودتان یا یکی از عزیزانتان دچار وابستگی به حشیش هستید، پیشنهاد می‌کنیم با ما همراه باشید.

حشیش، صمغ ترشح شده از گیاه شاهدانه است. نحوه پردازش آن به این صورت است که ابتدا خشک می‌شود و به شکل بلوک‌های کوچک فشرده و سپس دود می‌شود. همچنین می‌توان آن را به غذا اضافه کرد و خورد. حشیش سرشار از THC است، که این ماده، عملکرد ذهن را تحت‌ تاثیر قرار می‌دهد. ماری جوانا نیز از گیاه شاهدانه به دست می‌آید، اما نحوه پردازش آن متفاوت است. در واقع ماری جوانا از گل‌ها و برگ‌های خشک شده این گیاه درست می‌شود.

حشیش یک ماده رزینی قرمز مایل به قهوه‌ای تا سیاه است که عمدتا بوسیله پایپ کشیده می‌شود. روش‌های مصرف حشیش شامل استنشاق، خوردن با غذا و کشیدن توسط قلیان یا پایپ است.

درست مانند ماری جوانا، افرادی که از حشیش استفاده می‌کنند ممکن است حس سرخوشی و آرامش را تجربه کنند. اما عوارض حشیش بر مغز به حدی است که ترک آن را ضروری می‌کند. این اثرات شامل افزایش ادراک حسی، تغییر درک زمان و اختلال در تفکر و یادگیری و اختلالات حافظه است.

خطرات مصرف حشیش چیست؟

مصرف حشیش خطرات جدی برای سلامتی فرد و اجتماع به همراه دارد. یکی از خطرات اصلی مصرف حشیش، تأثیرات آن بر سیستم عصبی مرکزی است. مواد موجود در حشیش، به ویژه تتراهیدروکانابینول (THC)، می‌توانند باعث تغییرات شیمیایی در مغز شده و تأثیرات نامطلوبی مانند کاهش توجه، مشکلات حافظه، افزایش اضطراب و افسردگی را ایجاد کنند. علاوه بر این، مصرف حشیش می‌تواند منجر به افزایش ضربان قلب، افت فشار خون، مشکلات تنفسی و حتی افزایش خطرات قلبی شود. اثرات جسمی شامل تغییرات در سیستم گوارشی، آسیب به ریه‌ها، اختلالات در سیستم ایمنی و بلوغ تاخیری نیز ممکن است. به طور کلی، مصرف حشیش اثرات مخرب و چندگانه بر سلامتی دارد و از ترکیبات موجود در آن باید پرهیز کرد.

خطرات مصرف حشیش می‌تواند بلند مدت یا کوتاه مدت باشد که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

اثرات کوتاه مدت مصرف حشیش چیست؟

  • شامل اختلال در یادگیری و حافظه
  • مشکل در تفکر و حل مسئله
  • ادراک تحریف شده (مناظر، صداها، زمان، لمس)
  • از دست دادن هماهنگی حرکتی
  • افزایش ضربان قلب
  • اضطراب

این اثرات زمانی بیشتر می‌شود که فرد حشیش را با سایر مواد مخدر (از جمله الکل) ترکیب کند. استفاده از حشیش ممکن است باعث خشکی دهان شود. برای اینکه اثرات مذکور مزمن نشوند، باید سریعا برای استفاده از روش‌های ترک حشیش با کلینیک دکتر جوادی تماس بگیرید.

خطرات مصرف حشیش چیست؟

اثرات بلند مدت مصرف حشیش چیست؟

  • حشیش خطر سرفه مزمن و برونشیت را افزایش می‌دهد
  • افزایش اسکیزوفرنی
  • اضطراب
  • افسردگی
  • افزایش ابتلا به اعتیاد
  • تغییر در نگرش و شخصیت، که به عنوان “سندرم انگیزشی” شناخته می‌شود. این سندرم با کاهش توانایی در اجرای برنامه‌های بلند مدت، احساس بی‌علاقگی، کاهش توجه به ظاهر و رفتار و کاهش توانایی تمرکز برای مدت طولانی مشخص می‌شود. اگر نوجوانی حشیش بکشد، این تغییرات می‌تواند خواد را بصورت عملکرد ضعیف در مدرسه نشان دهد.

همچنین حشیش بر عملکرد سیستم پاداش مغز تأثیر می‌گذارد. از ین رو ترک حشیش اهمیت زیادی دارد تا از این اثرات جلوگیری کرد. بنظر می‌رسد سوءصرف حشیش که در نهایت منجر به اعتیاد به این ماده می‌شود، موجب آسیب‌های جبران ناپذیری خواهد شد. نظر شما چیست؟

علائم مصرف حشیش چیست؟

برای کسانی که نگران عزیزان خود هستند و می‌خواهند بدانند که آیا نوجوان آن‌ها درگیر اعتیاد شده است یا خیر؟ بطور خلاصه علائم اعتیاد به حشیش را بیان می‌کنیم:

  • چشم‌های قرمز
  • گفتار نامفهوم
  • از دست دادن هماهنگی حرکتی و ادراک تحریف شده

اگر نگران این هستید که فرزندتان از حشیش استفاده کند، ما در مطلب “علائم مصرف حشیش بصورت جامع در مورد نشانه‌های اعتیاد به این ماده صحبت کرده‌ایم. با بررسی نشانه‌ها می‌توانید متوجه شوید که عزیزانتان دچار وابستگی به حشیش شده‌اند یا خیر.

در این مطلب به بررسی اینکه حشیش چیست؟ پرداختیم و متوجه شدیم که خطرات مصرف حشیش چه بصورت بلند مدت و چه به صورت کوتاه مدت، موجب اثرات منفی روی سلامت فرد می‌شود. بنابراین ترک ماده حشیش را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهید. در این راستا مرکز ترک اعتیاد دکتر جوادی با بهره‌گیری از تیم کامل پزشکی و سلامت روان درصدد است تا اعتیاد شما به حشیش را ریشه کن کند. اگر نمی‌دانید چگونه ماده حشیش را ترک کنید یا سوال و ابهامی دارید، همین حالا با تماس بگیرید. ما در مسیر درمان با شما خواهیم بود.

1403/04/10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × چهار =