متادون نحوه واکنش مغز و سیستم عصبی شما به درد را تغییر و تسکین میدهد. اگر درد زیادی در اثر آسیب دیدگی، جراحی یا بیماری طولانی مدت دارید، ممکن است پزشک برای درمان درد شما، متادون تجویز کند. طی چند سال گذشته تعداد افرادی که برای متادون نسخه پزشک دریافت کردهاند، به طرز چشمگیری افزایش یافته است. این دارو نه تنها بسیار اعتیاد آور است، بلکه یکی از اصلیترین عوامل مرگومیر ناشی از اوردوز با مواد افیونی است. در نتیجه پزشک باید هنگام تجویز داروی متادون، مراقب شما باشد، زیرا مصرف آن در طولانی مدت ممکن است منجر به اعتیاد و وابستگی بیمار شود که در اینصورت شخص باید سریعاً برای شروع دوره درمانی ترک متادون به مراکز تخصصی ترک اعتیاد مراجعه کند.
متادون یک شبه افیون مصنوعی است که در آزمایشگاه از مواد شیمیایی ساخته میشود. این ماده بصورت خالص یک پودر بلوری سفید است. غالباً متادون به عنوان یک داروی نگهدارنده برای کنترل علائم ترک اعتیاد کسانیکه مصرف بالای مواد مخدر داشتهاند، به کار برده میشود. با این حال متادون عامل بیش از 30 درصد از مرگهای ناشی از سوء مصرف مواد همراه با مسکن میباشد. با این وجود، تجویزهای این داروی شبه مخدر با نسخههای واقعی فقط حدود 2 درصد است. این آمار به تنهایی علت این امر را روشن میکند که چرا ترک متادون، ضروریتر از گذشته است.
متادون یک ماده مخدر با اثر طولانی مدت است، به این معنی که خیلی بیشتر از مواد مخدرهای با اثر کوتاه مدت، مواد مخدر طبیعی (هروئین) و مواد افیونی نیمه مصنوعی (اکسی کدون / هیدروکودون) در بدن میماند. نیمه عمر متادون از 24 تا 55 ساعت است. در حالی که نیمه عمر هروئین تنها سه تا هشت دقیقه است. فرد مصرفکننده ممکن است بدون در نظر گرفتن اینکه هنوز ماده متادون در بدن اوست، ناخواسته دوز کشندهای از متادون را مصرف کند. اثرات متادون بر روی بدن اغلب شبیه به هروئین است و ممکن است شامل موارد زیر باشد:
علیرغم هدف پزشکی، متادون پتانسیل بالایی برای سوءاستفاده دارد و ممکن است منجر به وابستگی شدید فرد مصرفکننده شود. اهمیت ترک متادون صرفاً در کمک به افراد و بهبود وضعیت کلی آنها نیست، بلکه میتواند زندگی فرد مصرفکننده (معتاد) را نجات دهد، زیرا سوءمصرف متادون خطرات مختلفی با خود به همراه دارد. سوءمصرف متادون چه به صورت خودسرانه باشد و یا برای ترک مواد مخدر دیگر در برنامههای جایگزینی ترک مواد مخدر توسط پزشک تجویز شده باشد، نیاز به درمان ترک قرص متادون در اسرع وقت دارد. به خاطر عوارض خطرناکی که متادون دارد سوء مصرف آن در هر بار استفاده میتواند منجر به اوردوز کشنده شود.
مرکز خدمات سم زدایی بدن از مواد مخدر با نام کلینیک دکتر جوادی در این حوزه فعالیت دارد و بهترین خدمات را در زمینه سم زدایی بدن ارائه می دهد.
برخی از خطرات مصرف متادون:
سریعترین روش ترک اعتیاد متادون چیست؟ پتانسیل اعتیادآوری متادون همراه با نیمه عمر طولانی آن و همچنین استعداد بروز مشکلات سلامتی درازمدت، به خوبی این مطلب را روشن میکند که چرا مراجعه به کلینیک برای ترک اعتیاد متادون بسیار مهم است. در حالی که ممکن است یافتن بهترین بیمارستان ترک اعتیاد با امکان بستری شدن شبانه روزی، در نظر اول ایده آل به نظر نرسد! با این حال چنین مرکزی مزایای آشکاری به دنبال دارد. اگر فرد درگیر اعتیاد بخواهد به تحولی پایدار دست یابد و زندگی سالمی داشته باشد، به بیش از یک دوره طولانی پاکی نیاز دارد. او باید درک کند که استرس، خوشحالی و سایر محرکها میتواند منجر به مصرف مجدد مواد مخدر شود. راه های دفع متادون از بدن به دو صورت سم زدایی تدریجی و سم زدایی سریع می باشد.
علائم ترک اعتیاد متادون شدید است و شخصی که میخواهد مصرف متادون خود را برای همیشه قطع کند، باید با نظارت یک پزشک متخصص ترک اعتیاد روند درمان را مدیریت کند. هنگام سمزدایی تدریجی بدن از متادون، به افراد فرصت داده میشود که علاوه بر اعتیاد جسمی، بر اعتیاد روانی به متادون نیز غلبه کنند.
همچنین در بیمارستان ترک اعتیاد دکتر جوادی سمزدایی تدریجی متادون در مقایسه با برنامههای درمانی کوتاه مدت، همواره نتایج بهتری از خود نشان دادهاند. این امر در درجه اول به این دلیل است که سم زدایی تدریجی بصورت بستری این امکان را به شخص مصرفکننده میدهد که به زندگی سالم در یک محیط امن عادت کنند.
اگر شما یا یکی از نزدیکانتان با اعتیاد دست و پنجه نرم میکنید، به یاد داشته باشید که برنامههای حرفهای سمزدایی متادون کلینیک دکتر جوادی در دسترس هستند. در اسرع وقت با ما تماس بگیرید تا یک برنامه توانبخشی متادون را با توجه به شرایط جسمی و روحی هر فرد، به شما معرفی کنیم.
ترک مصرف متادون با روش سم زدایی فوق سریع در کلینیک دکتر جوادی، پس از انجام معاینات پزشکی، آزمایشات اعتیاد و همچنین بر اساس دوز متادون و مدت زمان مصرف آن توسط پزشکان متخصص سم زدایی و تحت نظارت کامل کادر پزشکی با داروی ضدمخدر(نالتروکسان) برای بیماران انجام میگیرد. شرایط انجام سم زدایی سریع بدن از متادون با توجه به مقدار دوز مصرفی و شرایط جسمی بیمار مشخص میگردد.
چگونگی سم زدایی متادون در کلینیک دکتر جوادی به اینصورت است که هنگام سم زدایی بدن بیمار از متادون، ابتدا او را با داروهای روانپزشکی بیهوش کرده و سپس داروهایی که خاصیت ضد مخدری دارند را از طریق سرم به بیمار تزریق میکنند. تمام این داروهای ضد مخدر به گیرندههای مخدر مغز چسبیده و مواد مخدرهایی که روی گیرندههای مغز بیمار نشسته را پاک و از طریق ادرار و مدفوع دفع میکنند.
ترک قرص متادون چگونه است؟ چگونه متادون را از بدن خارج کنیم؟ بهترین روش ترک متادون بدون درد و خماری، مصرف داروي نالتروكسان بصورت ايمپلنت است. از ويژگي هاي سم زدایی متادون با نالترکسون، استفاده طولاني مدت بدون نياز به مصرف روزانه خوراكي آن است با اين روش همواره مقدار مشخصي از دارو وارد بدن ميشود. در کنترل علائم ترک و وابستگي به انواع مخدر ها متادون و… و همچنين درمان وابستگي به الكل و ديگر مواد توهم زاها مثل ماري جوآنا ( حشيش ) نيز مؤثر است ، اين روش باعث كاهش وسوسه ي فرد براي مصرف مجدد و هم چنين بروز علائم محروميت ناشي از عدم مصرف مواد مخدر ميشود و افرادديگر لذتي از مصرف نمي برنددر كلينيك تخصصي روانپزشكي و ترك اعتياد دکتر جوادی بعداز سم زدايي بدن از متادون، كاشت نالتروكسان توسط جراح انجام ميشود و فرد بهتر است براي رواندرماني هفتهاي يكبار به روانشناس و ماهي يكبار براي ويزيت روانپزشكي با دكتر خود در ارتباط باشد تا به نتيجة قطعي و بهبودي كامل خود برسد.
فردی که از اعتیاد به متادون رنج میبرد، ممکن است در هنگام قطع مصرف متادون: تمایل شدید به مصرف، تحریک پذیری، اضطراب، تپش قلب و سایر علائم ترک متادون را تجربه کند. علائم و نشانههای جسمی هنگام ترک قطعی متادون مشابه علائم ترک هروئین است و ممکن است شخص تمام علائم زیر را داشته باشد:
هنگامی که فرد مصرف داروی متادون را متوقف میکند، بدن و ذهن او علائمی را تجربه میکنند و میخواهند دوباره متادون را به سیستم خود بازگردانند. علائم ترک متادون میتواند به اندازهای شدید باشد که باعث عود و لغزش بیمار گردد و ممکن است برخی از علائم زیر را شامل شود:
در همین زمینه بخوانید: عوارض ترک ناگهانی متادون
افرادی که از شربت متادون و یا قرص متادون برای غلبه بر اعتیاد به هروئین یا تریاک استفاده میکنند، به دلیل سابقه قبلی وابستگی به مواد افیونی در معرض خطر سوء مصرف قرار دارند. سوء مصرف قرص یا شربت متادون ممکن است منجر به افزایش تحمل شود! به این معنی که فرد برای بدست آوردن نتایج مشابه به مواد مخدر، نیاز بیشتری به دوز بالای متادون دارد. آنچه بسیاری از مردم درک نمیکنند این است که یک قرص 10 میلیگرم متادون میتواند تا پنج روز در بدن باقی بماند.
کلینیکهای مختلفی وجود دارد که سعی دارند از طریق تجویز متادون با وابستگی به مواد افیونی مبارزه کنند. ذهنیت پشت این رویه ساده است؛ در حالی که به مصرفکننده دارویی جایگزین داده میشود، همزمان مشاوره نیز دریافت میکند. با این حال اگرچه در اکثر اوقات مشاوره اعتیاد وجود دارد اما باید به این نکته مهم توجه داشت که در این رویهها که دارو کماکان به بدن میرسد؛ ذهن و بدن هنوز وابسته به مواد باقی میماند.
شخصی که از اختلال مصرف مواد مخدر رنج میبرد، ممکن است بدون توجه به تأثیرات منفی آن بر زندگی خود، از متادون برای درمان اعتیاد خود استفاده کند. اما با توجه به همه خطرات ناشی از مصرف متادون و اینکه چقدر این ماده اعتیادآور است، قطعاً کسی نمیتواند استدلال محکمی مبنی بر مفید بودن روش جایگزینی متادون با مواد مخدر داشته باشد.
روش درمان جایگزینیی با متادون قطعاً به افرادی که درگیر اعتیاد هستند، کمکی نمیکند؛ چون تنها نوع مواد مصرفی بیمار تغییر میکند! برنامههای جایگزینی متادون فقط اعتیاد فرد را از مادهای به ماده مخدر دیگر تغییر میدهد و پس از آن فرد به توانبخشی از متادون نیاز پیدا میکند که خود آن درمانی طاقتفرساتر نیاز دارد.
افرادی که دچار اعتیاد به متادون هستند باید در یک محیط بیمارستانی عاری از مواد مخدر تحت درمان و سمزدایی متادون قرار بگیرند و طبق برنامه اصولی که با توجه به مدت زمان مصرف، مقدار دوز مصرف و شرایط جسمی برای بیمار در نظر گرفته میشود، پروسه درمان را سپری کنند. سم زدایی متادون چند روز طول میکشد؟ مدت زمان ترک متادون بستگی به شرایط اعتیاد و جسمی بیمار دارد و ممکن است بین 12 الی 14 روز طول بکشد.
در کلینیک تخصصی ترک اعتیاد دکتر جوادی، سم زدایی بدن از متادون اولین قدم برای شروع ترک اعتیاد هست، که به فرد کمک میکند بدن خود را از هرگونه مواد مخدر پاک کند. البته سم زدایی متادون به تنهایی درمان کافی برای شکستن چرخه اعتیاد در طولانی مدت نیست. پس از اتمام سم زدایی، کار واقعی درمان اعتیاد برای فرد آغاز میشود. خدمات ترک اعتیاد متادون این مرکز، طی دوره بستری (12-14 روز) تحت نظارت شبانهروزی کادر درمان، روانپزشک و روانشناس، همراه با خدمات هتلینگ و رفاهی به بیماران آقا و خانم در اتاقهای خصوصی، مستر و عمومی ارائه میگردد.
درمان اعتیاد متادون در کلینیک دکتر جوادی توسط بهترین کادر روانپزشکی و روانشناس ترک اعتیاد، انجام میپذیرد، کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی بهترین کلینیک ترک متادون در تهران هست که جدیدترین روشهای ترک متادون و سرویسهای نگهداری بیمارستانی همراه با کلیه امکانات رفاهی و هتلینگ اعم از اتاقهای VIP و لوکس به صورت تفکیک شده، به صورت شبانه روزی به بیماران آقا و خانم ارائه میدهد.
بعد ترک متادون چه باید کرد؟ عوامل زمینهای بسیاری وجود دارد که منجر به اعتیاد میشود و برای هر فردی بنا به شرایط جسمی و روانیاش متفاوت است. برخی از بیماران آسیبهایی را طی دوره ترک تجربه کردهاند که نمیتوانند به تنهایی از آن عبور کنند. برخی دیگر از بیماران هر زمان که احساس تنهایی یا استرس میکنند به سراغ مواد مخدر و الکل می روند. در طول دوره بستری و درمان اعتیاد، روانشناسان متخصص مرکز ترک اعتیاد دکتر جوادی، علت وابستگی بیمار به مصرف مواد را ریشهیابی میکنند و در طی دوره بستری، بیمار تحت رواندرمانی و مراقبتهای بعد از ترک اعتیاد قرار میگیرد و این روند به افراد کمک میکند که بعد از دوره سم زدایی و ترخیص، لغزش و سوءمصرف مجدد نداشته باشند.
همچنین امکانات رفاهی برای همراهان بیمار، خدمات گروه درمانی، مشاورههای روزانه روانشناس اعتیاد به صورت خصوصی با بیمار و همراهان بیمار، خدمات اورژانس و آمبولانس در مواقع اضطراری، قرارداد همکاری با سایر بیمارستانها در صورت بروز بیماریهای جانبی خطرساز و … را به بیماران ارائه میدهد
ویژگی های کلینیک تخصصی ترک اعتیاد دکتر جوادی:
دکتر مسعود جوادی موسس و صاحب امتیاز کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی، دارای 15 سال سابقه کار تخصصی در حوزه اعتیاد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
سلام وقت بخیر.تریاک مصرف میکردم حدودا 12سال.از شش ماه پیش متادون رو جایگزین کردم.تقریبا در روز بیشتر از 10cc استفاده داشتم.به مرور کم کردم تا دوماه پیش رسوندم به 1cc.5روزه که قطع کردم متادون رو.البته زیر نظر پزشک هم نبودم.ممنون میشم اگه بتونيد راهنماييم کنین برای ادامه کار.
سلام وقت بخیر
پیشنهاد میکنیم که حتما برای درمان و قطع مصرف به پزشک متخصص مراجعه کنید. برای این دریافت اطلاع از روشهای درمان میتوانید با مشاوران ما در کلینیک دکتر جوادی تماس بگیرید.
سلام وقت بخیر
داروهایی مثل کلونیدین و متادون عوارض مختلفی دارند که مصرف آن ها با هم احتمال افزایش این عوارض را بالا میبرد، حتما برای شروع درمان و ترک مصرف با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا پس از معاینه و بررسی وضعیت شما برنامه درمانی مناسب برای ترک با کمترین عوارض را به شما ارائه دهند.
سلام دوست عزیز
لطفاً برای مدیریت ترک متادون با پزشک مشورت کنید. برای اطلاع از نحوه درمان در کلینیک دکتر جوادی میتوانید با شماره 02179441 تماس بگیرید، همکاران ما آماده پاسخگویی به سوالات شما خواهند بود.
سلام به همدردان محترم.
بنده بعد از حدود ۴ سال مصرف متادون تا دوز ml60 در روز تونستم ازش رهای یابم.در نظرم هیچچیزی به اندازهی داروهای اعتیاداور مخصوصا متادون نمیتونه شمارا در زندگیتون محدود کنه. متادون احساس تون رو میگیره طوری که نسبت به اتفاقات زندگیتون کاملا نابینا خواهید شد. احساستون نسبت به خانوادهتون میاد پایین و سالها هم از خانواده دور باشین براتون بی اهمیته و هیچ چیز بدتر از این نسیت. متادون از همه بدتر برا کسای مضره که باید مطلالعه داشته باشن و درس بخونن چون نمیتونن بیشتر از ده دیگه تمرکز کنن و همش سر کتاب چرت میزنن و تو خوابن این بعد از حدود یکی دوسال مصرف به شدت نمایان میشه. خلاصه بگم این ماده زندگیتونرو بدون اینکه حسش کنین ازتون میگیره و اصلا نمیفهمین این اتفاق چطوری افتاده. برای همداردانم ارزوی پاکی و سلامتی دارم. ایمان و توکل به خدا را فراموش نکنین برا من که ایمپلنت نالتروکسان معجزه کرد ودلیل اصلی که باعث شد دیگه سمتش نرم همین بود اصلا وسوسه نداشتم و حتی کسی پیشم مواد مصرف میکرد حالمو بد میکرد اون مشتاق بودنتو کنترل میکنه .
کاشت ایمپلنت نالترکسان به برادر من خیلی کمک کرد ک ترک موفق و همیشگی داشته باشه به شما هم توصیه میکنم از این درمان استفاده کنید جاهای دیگه همش متادون و شربت تریاک میدن