۰۲۱-۷۹۴۴۱
کلینیک ترک دکتر جوادی

ترک مواد مخدر شیشه چند روز طول میکشد؟

آخرین تاریخ آپدیت: 1403/08/20
امتیاز به نوشته:
5/5

زمانی که بیماران وابسته به شیشه، مصرف این ماده مخدر را قطع می‌کنند، با علائم دردناک و آزاردهنده‌ای روبه‌رو می‌شوند. اکثر علائم ناشی از قطع مصرف شیشه ظرف یک هفته از بین می‌رود، البته بعضی علائم بیش از چند هفته استمرار دارد. مراکز ترک اعتیاد به بیماران کمک می‌کنند تا ترک شیشه را در محیطی امن و حرفه‌ای انجام دهند و علائم قطع مصرف را زیر نظر متخصص ترک اعتیاد کنترل کنند.

علائم ترک اعتیاد شیشه چه زمانی شروع می‌شود؟

زمان شروع خماری یا علائم قطع مصرف شیشه، به شدت اعتیاد و تناوب مصرف ماده مخدر بستگی دارد. به طور کلی می‌توان گفت که علائم ظرف چند ساعت تا چند روز پس از قطع مصرف شیشه یا کاهش مصرف سنگین یا طولانی مدت آن شروع می‌شود. شایع‌ترین علائمی که در این دوره بروز می‌یابد، عبارت است از:

  • مضطرب و عصبی بودن
  • افسردگی
  • از بین رفتن تدریجی احساس سرخوشی و لذت ناشی از مصرف شیشه
  • افزایش اشتها
  • خستگی شدید و مزمن و احساس نیاز به بیشتر خوابیدن

توصیه می‌کنیم که قبل از اقدام برای قطع مصرف شیشه مطمئن شوید که در محیطی امن و حمایت کننده قرار دارید. کمک گرفتن در دوران ترک اعتیاد بسیار ضروری است. برای این که ترک اعتیاد در محیطی امن و به روشی موثر انجام شود، لازم است که از دوستانی که به مصرف تشویقتان می‌کنند، فاصله بگیرید، به مکان‌هایی که یادآور اعتیاد است، قدم نگذارید و در حلقه افراد دلسوزی قرار بگیرید که در دوران ترک اعتیاد می‌توانید به حمایتشان دلگرم باشید.

[bannershortcode image_src=”https://drjavadiclinic.com/wp-content/uploads/2020/10/banner-implant.jpg” image_width=”932″ image_height=”273″ image_alt=”ایمپلنت نالتروکسان” phone=”02179441″ title=”بهترین روش برای جلوگیری از بازگشت به اعتیاد با ایمپلنت نالتروکسان” phone_text=”02179441″ first_link=”https://drjavadiclinic.com/service/%d8%a7%db%8c%d9%85%d9%be%d9%84%d9%86%d8%aa-%d9%86%d8%a7%d9%84%d8%aa%d8%b1%d9%88%da%a9%d8%b3%d8%a7%d9%86/” first_link_title=”ایمپلنت نالتروکسان” second_link=”https://drjavadiclinic.com/contact-us/” second_link_title=”تماس با ما”]ایمپلنت نالتروکسان از جدیدترین متدهای روز دنیا برای تضمین عدم بازگشت به اعتیاد است.[/bannershortcode]

علائم ترک شیشه تا چند روز طول می کشد؟

سم زدایی و ترک اعتیاد شیشه کار دشواری است، اما ناراحتی‌های جسمی و احساسات ناخوشایند این دوره، هر چقدر هم که سخت و غیرقابل تحمل باشند، ماندگار نیستند. ترک اعتیاد معمولاً یک تا دو هفته طول می کشد، البته بیمارانی که شیشه را برای مدتی طولانی و در مقادیر زیاد مصرف کرده‌اند، ممکن است تا چهار هفته نیز درگیر باشند.

نشانه های ترک شیشه در مراحل ابتدایی بیشترین شدت را دارد و ظرف ۲۴ ساعت پس از آخرین بار مصرف به اوج می‌رسد. این علائم معمولاً تا پایان هفته اول کاهش می‌یابد. بدن و مغز در این مدت برای رها شدن از اثرات ماده مخدر به شدت واکنش نشان می‌دهد.

کلینیک دکتر جوادی با ارائه به روزترین روش های ترک شیشه زیر نظر پزشک متخصص در طول درمان همراه شماست.

شماره تماس: ۰۲۱۷۹۴۴۱

 

علائم افسردگی و روان‌پریشی نیز گاهی در مرحله ابتدایی ترک اعتیاد به شیشه بروز می‌یابد، البته این حالات معمولاً بعد از یک هفته بسیار کاهش پیدا می‌کند.

اکثر علائم ترک اعتیاد پس از اتمام مرحله حاد در حد ثابت و اندک به مدت چند هفته دیگر ادامه خواهد داشت. اگرچه علائم جسمی به سرعت فروکش می‌کند، اما ولع و میل غیرقابل کنترل به مصرف مواد مخدر همچنان بیمار را آزار می‌دهد. مقابله کردن با ولع مصرف شیشه به دلیل به یاد آوردن احساس سرخوشی شدید پس از مصرف ماده مخدر بسیار دشوار است. اکثر بیماران حداقل ۴ تا ۵ هفته با احساس میل به مصرف دست به گریبان‌اند. برخورداری از درمان‌های مشاوره، روان‌درمانی و رفتاردرمانی در این مرحله کمک می‌کند تا بیمار به عهد خود برای ترک اعتیاد پایبند بماند.

مدت زمان ترک شیشه

ترک اعتیاد به شیشه چه مدت طول میکشد؟

ترک شیشه دو مرحله دارد. علائم در مرحله اول بیشترین شدت را دارد؛ مرحله اول ۲۴ ساعت پس از آخرین بار مصرف شیشه شروع می‌شود و شدت آن ظرف دو هفته به تدریج کمتر می‌شود. مرحله دوم شدت کمتری دارد و حدوداً دو تا سه هفته طول می‌کشد.

توجه داشته باشید که این علائم بدون نظارت پزشک متخصص ترک اعتیاد می‌تواند تا حد جبران ناپذیری برای بیمار خطرناک باشد.

البته در برخی بیماران وابسته به شیشه، این علائم تا چند ماه نیز ادامه دارد که اصطلاحاً گفته می‌شود این بیماران به سندرم پس از مرحله حاد ترک اعتیاد (PAWS) مبتلا هستند.

زمانبندی ترک شیشه


همچنین بخوانید : ترک مخدر کراک 


 

زمانبندی ترک اعتیاد به شیشه

زمانبندی ترک شیشه برای تمام بیماران یکسان نیست. شدت علائم به عامل‌های متعددی از قبیل میزان مصرف، وضعیت سلامت عمومی بیمار، ابتلا به اختلال‌های روانی هم‌زمان و مدت زمان مصرف بستگی دارد. در این بخش با زمان‌بندی کلی ترک اعتیاد به شیشه و زمان بروز نشانه‌ها پس از قطع مصرف شیشه آشنا می‌شوید. شایان ذکر است که این موارد کلی است و ممکن است یک بیمار تمام علائم اشاره شده را در زمان‌های یاد شده تجربه نکند.

  • ۲۴ تا ۷۲ ساعت پس از آخرین بار مصرف: در این زمان بیمار به شدت احساس خستگی می‌کند، بیمار نیاز به خواب بیشتر دارد و دچار افسردگی می‌شود. در این زمان باید مراقب بروز نشانه‌های اضطراب شدید، حمله هراس یا فکر کردن به خودکشی بود و احساساتی مانند پارانویا (بدبینی) یا توهم را حتما به پزشک متخصص گزارش داد. خوشبختانه این علائم قابل درمان است. بهره‌مندی از مداخله‌های پزشکی در دوران سم زدایی و ترک اعتیاد حاد به بهبود حال بیمار کمک می‌کند.
  • هفته اول: ولع شدید و غیرقابل کنترل به مصرف شیشه یک هفته پس از آخرین مصرف شروع می‌شود. احساس ناامیدی، نوسانات خلقی، اضطراب، تحریک‌پذیری، خستگی، آشفتگی، اختلالات خواب، اختلال در گردش خون، درد و سردرد در این مدت بسیار شایع است. همچنین بیماران در این مدت گرسنگی شدیدی را احساس می‌کنند و وزنشان به دلیل پرخوری به سرعت اضافه می‌شود.
  • هفته دوم: نوسانات خلقی، افسردگی، اختلالات خواب و ولع غیرقابل کنترل به مصرف شیشه در این دوران شایع است. ممکن است علائم دیگر با شدت اندک تا چند هفته آینده باقی بماند.
  • هفته‌های سوم تا چهارم: در این بازه انتظار می‌رود که با توجه به روش‌های درمانی تجویز شده توسط پزشک متخصص حال عمومی بیمار تا حد زیادی بهبود یابد، الگوهای خواب اصلاح شود، بیمار انرژی بیشتری را در خود احساس کند و نوسانات خلقی از بین برود.

 

در همین زمینه بخوانید: رابطه بیماری اسکیزوفرنی با مواد روانگردان

 

مواد مخدر شیشه چند روز در بدن باقی می ماند؟

بر خلاف دیگر محرک‌هایی مانند کوکائین که به سرعت از بدن خارج می‌شوند، شیشه بسیار بیشتر در بدن باقی می‌ماند. اثرات مصرف شیشه می‌تواند بین ۸ تا ۲۴ ساعت ادامه داشته باشد که این زمان دقیق آن به میزان ماده مصرفی، چه ساعتی از روز، طریقه مصرف (تزریق، تدخین و …) و بازدهی عملکرد کلیه‌ها و کبد بستگی دارد.

زمان تشخیص شیشه در تست اعتیاد

تست اعتیاد تا چه مدتی شیشه را در بدن تشخیص می‌دهد؟

آزمایش ادرار معمولا شیشه را تا ۷۲ ساعت پس از آخرین مصرف تشخیص می‌دهد. اما مت‌آمفتامین که در بدن به آمفتامین نیز تبدیل می‌شود، بنابراین با مصرف شیشه تست اعتیاد آمفتامین نیز مثبت تشخیص داده می‌شود. مدت زمان تشخیص آزمایش ادرار آمفتامین‌ها از ۳ تا ۵ روز پس از آخرین مصرف است.

این بازه برای مصرف کنندگان سنگین و طولانی مدت می‌تواند تا یک هفته نیز در ادرار تشخیص داده شود.

آزمایش‌های دیگری که در تشخیص شیشه استفاده می‌شود به آزمایش مو، خون و بزاق می‌توان اشاره کرد. این آزمایش‌ها دقت بیشتری نسبت به آزمایش ادرار دارند. شیشه در آزمایش مو تا ۹۰ روز قابل تشخیص است، البته این نوع آزمایش بیشتر مناسب پزشکی قانونی یا مطالعات تحقیقاتی است و به طور معمول در آزمایشات کلینیکی و محل کار استفاده نمی‌شود.

[phoneshortcode desc=”مشاورین ما آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند.” phone=”02179441″ phone_text=”02179441″][/phoneshortcode]

اگر به شیشه اعتیاد دارید و عزمتان را برای برگشت به یک زندگی سالم و پاک جزم کرده‌اید، بیش از این وقت را هدر ندهید و همین امروز با کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی به شماره 02179441 تماس بگیرید تا همکاران ما برای شروع درمان تخصصی در محیطی امن و حرفه‌ای راهنمایی‌تان کنند.

1403/08/20

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − 2 =

دریافت مشاوره رایگان