سرفصل مطالب:
مصرف مواد مخدر و اعتیاد آور به اندازه ای فراگیر شده است که باید تمام تلاش خود را برای آگاهی سازی جامعه انجام بدهیم. در رأس مصرف مواد محرک اعتیاد به شیشه را می توان به وفور لمس کرد. همه ما می دانیم که نه تنها اعتیاد به مواد مخدر نشانه هایی در فرد ایجاد می کند بلکه ترک شیشه و خماری هم علائم خاص خودش را دارد. امروز می خواهیم راجع به علائم ترک شیشه و علائم خماری شیشه بیشتر بدانیم؛ اما قبل از آن بهتر است ابتدا با خود مخدر شیشه بیشتر آشنا شویم.
شیشه نوعی مخدر رایج است که از یک ماده صنعتی با نام علمی مت آمفتامین تولید می شود. کریستال یا همان شیشه یک محرک قوی برای سیستم عصبی مرکزی است که پتانسیل اعتیادآوری بالایی دارد. معمولا از مخدر شیشه برای اهداف تفریحی به طور گسترده استفاده می شود که در نهایت سوء مصرف ماده مخدر را به همراه دارد. عمدتا در چند بار اول دوره مصرف شیشه با دوزهای کم، گیرنده های مغز تحریک شده و در نتیجه آن افزایش انرژی، تمرکز، سرخوشی، کاهش اشتها و بی خوابی را به همراه دارد.
دوزهای بالای مت آمفتامین و افزایش طول دوره مصرف، عوارض جبران ناپذیری را به همراه دارند که نه تنها باعث آسیب رساندن به خود فرد مبتلا به اعتیاد می شود بلکه می تواند خانواده و جامعه اش را تحت تأثیر خود قرار بدهد. در مقوله ترک اعتیاد، کنار گذاشتن مصرف مخدر هایی مانند شیشه به مراتب سخت تر از مخدرهای ضعیف تر مانند ترک ماری جوانا، گل یا انواع قرص های اعتیادآور است.
اعتیاد به هر نوع ماده مخدری نشانه های خاص خودش را دارد. این نشانه ها اعم از مشکلات روانی و جسمی متعددی هستند که عواقب جبران ناپذیری به همراه دارند. عوارض کوتاه مدت و طولانی مدت اعتیاد به شیشه که روی جسم و روح تاثیر می گذارند به دو دسته زیر تقسیم می شوند.
شیشه بیش از هر نوع مواد اعتیاد آور دیگری، فعالیت بدن و مغز را تشدید می کند و لذا عوارض ناشی از آن، بیشتر از سایر مواد است. برخی علائم کوتاه مدت و طولانی مدت مصرف شیشه عبارتند از:
قطعا با توجه به آسیب هایی که مصرف مخدر مت آمفتامین بر روی سلول های مغزی و تحلیل آن ها می گذارد، طبیعی است که عوارض روحی روانی زیادی را هم در پی داشته باشد. به عنوان مثل توهم زایی و روان پریشی های شدید بر اثر از بین رفتن گیرنده های دوپامین و سروتونین جزو شایع ترین عوارض روانی مصرف شیشه هستند.
تاثیرات سوء مصرف شیشه بر روی سلول های مغزی کاملا آشکار است؛ اما در بسیاری از موارد می توان این امید را در بیمار زنده نگه داشت که انجام برخی روش های نوین می توانند علاوه بر کاهش وابستگی روحی به شیشه، روند بهبود فرآیندهای مغزی را به همراه داشته باشند. نوروفیدبک تراپی یکی از همین روش هاست که به عنوان یک ابزار غیر تهاجمی برای آرام کردن سیستم عصبی مغز و همچنین درمان اعتیاد استفاده می شود.
با وجود تمامی عوارضی که استعمال ماده محرک شیشه به همراه دارد اما برخی از افراد به دلیل نا آگاهی و ترس از عوارض ترک یا درد های خماری هرگز اقدام به ترک اعتیاد نمی کنند. اگر ترک هر ماده مخدری از ترک شیشه گرفته تا هروئین، در کلینیک های تخصصی انجام شود می تواند یک ترک اعتیاد بدون بازگشت را به همراه داشته باشد. خماری و علائم کنار گذاشتن شیشه ممکن است ناخوشایند باشد اما این نشانه ها پایدار نیست و اگر تحت نظر افراد متخصص اقدام به ترک شود تا حد زیادی آسان می شود. برخی از نشانه های ترک شیشه عبارتند از:
معمولا علائم جسمی و پرخوابی ترک شیشه ظرف مدت 5 تا 7 روز از بین می روند؛ ولی علائم روانشناختی مانند افسردگی، پرخاشگری، روانپریشی و توهم ممکن است ماه ها تداوم داشته باشد به همین دلیل پیشنهاد می شود ترک مصرف شیشه در یک مرکز مشاوره ترک اعتیاد صورت گیرد.
با توجه به وابستگی شدید متامفتامین ها و آسیب های روانی شدیدی که روی فرد وابسته به مصرف ایجاد می شود، ترک شیشه باید در کنار یک متخصص روانپزشک انجام شود تا دوره ترک اعتیاد هرچه بهتر تحت کنترل قرار گیرد. استفاده از داروهای جایگزین نظیر متادون یا بوپرنورفین برای تک اعتیاد به شیشه در برخی مراکز درمانی بسیار شایع است. نکته قابل توجه این است که اگر افراد معتاد به مصرف شیشه بدون تجویز پزشک اقدام به مصرف ماده اعتیادآور متادون کنند، در نهایت ممکن است مجبور به گذراندن دوره ترک اعتیاد به متادون هم بشوند.
برای اطلاع بیشتر از مدت زمان مورد نیاز برای ترک شیشه به مقاله ترک شیشه چند روز طول میکشد، مراجعه کنید.
دکتر مسعود جوادی موسس و صاحب امتیاز کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی، دارای 15 سال سابقه کار تخصصی در حوزه اعتیاد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
اولین گام برای حرکت به سوی رهایی کامل از اعتیاد نسبت به مصرف انواع مواد مخدر، محرک و نوشیدنیهای الکلدار، سم زدایی ...
بیشتر بدانیدنتیجه مثبت آزمایش اعتیاد، مدرک مستند و قابل قبولی است که نشان میدهد مشکل سوءمصرف مواد وجود دارد و در عین حال میتوا ...
بیشتر بدانیددر این مطلب کوتاه بیشتر با روانپزشک ترک اعتیاد آشنا میشوید و متوجه میشوید که این گروه از متخصصین به چه مسائلی میپ ...
بیشتر بدانیدمصرف هروئین هرگز نباید به طور ناگهانی و بدون حمایت پزشک متخصص ترک اعتیاد و روان درمانی متوقف شود. از آنجا که علائم ت ...
بیشتر بدانیدیکی از دلایل نیاز بیماران دچار اعتیاد به روش های تخصصی ترک شیشه، به خاطر روشهای مختلف سوءمصرف این مواد اعتیادآور اس ...
بیشتر بدانیدبا سلام من حدود ۸ روزه که در حال ترک شیشه هستم وبخاطره ارضاُ شدن تو خواب با همسرم در مشکل هستم خواهش میکنم جواب بدین آیا بخاطر ترک شیشه هستش یا نه
سلام،و عرض ادب خدمت جناب دکتر آقای جوادی، ببخشید شوهر من مدتیه شیشه مضرف میکنه از اونجایی که من میدونم احتمالا ی سالی میشه هر نوع تلاشی برای ترکش کردم اما اون اول انکار میکرد الانم فقط ی بار قبول کرد که دو سه بار مصرف کرده ،و گفت که از این به بهد به من ثابت میکنه که مصرف نمیکنه اما من از علائمش احساس میکنم دوباره مصرفرمیکنه،نمیدونم چطور و چیکار کنم اون حتی به کلینیک هم نمیره میگه من اعتیاد ندارم که،لطفا راهنماییم کنید دیگه واقعا بریدم
با سلام و خسته نباشید .ببخشید من یک سال شد تریاک مصرف میکردم و خسته شدم از مصرف کردن الان تا 4 روز پیش تصمیم گرفتم که بزارمش کنار با شنیدن اینکه شیشه ترکش درد نداره که خانومم نفهمه موندم شیشه میکشم الان این 4 روز که مصرف کردم درون ترک درد هم میاد سراغم تو این 4 روز هم اصلان تریاک نکشیدم.ممنون میشم یه جواب زودی بهم بدین.
باسلام خسته نباشید همسر من نزدیکه فکردکنم ۹ی۸ سال هست که شیشه مصرف میکرده من تازه فهمیدم بهش شک میکردم از رفتارش اخلاقش دعواهامون از زندگیمون یه مدت گفت همه رو گذاشتم کنار ولی دوباره نزدیکه سه ماهه ترک کرده اونم تو خونه خوابید الان خودش میگه پاکه پاکم من باور نمیکنم امکانش هست میگه خودم خواستم خسته شدم
برای ترک شیشه از چه دارویی استفاده میشه و ایا این دارو اعتیاد اور است
سلام برادرم چند ساله شیشه مصرف میکنه چند بار تو خونه ترک کرده ولی دوباره چند ماهی است که دوباره شروع کرده نمیدونم چه کار کنیم ممنونم اگه راهنمایی کنید
ترک اعتیاد به شیشه تنها بصورت بستری تدریجی ، نتیجه بخش است. درمان سرپایی و یا ترک در خانه به هیچ عنوان توصیه نمیشود زیرا کنترل علائم ترک شیشه برای خود مصرف کننده بسیار سخت و طاقت فرسا است. حتما قبل از شروع هر درمانی با روانپزشک ترک اعتیاد مشورت کنید.
سلام همسرمن از 99/02/14 شیشع مصرف کرده تا الان که 99/03/22 هست و بخاطر لذت جنسی بوده. آیا میتونه ترک کنه چون ۷ساعته مصرف نکرده بدنش میخاره. از داخل میگه میلرزه یکم بدن درد جزئی داره،چشاش و دهنش خشک میشه.آیا میتونه تو خونه ترک کنه!؟
سلام باران عزیز
شیشه ماده بی خطری نیست که در منزل ترک شود، متاسفانه همسرتان درگیر ماده بسیار پرخطری شده و حتماً باید به پزشک مراجعه کند.
برای ترک شیشه می توانند در کلینیک دکتر جوادی بستری شوند و در حدود دو هفته با حداقل میزان درد و خماری درمان شوند. ویزیت روزانه روانشناس و روانپزشک و مراقبت ۲۴ ساعته پرستاری باعث ایجاد فضایی آرام و درمانی موفق میشود. شماره تماس ما : 41 22 22 22 – 021
با سلام
پدر من خیلی وقته که شیشه مصرف میکنه . با کمک های من مادرم و داداشم الان یک ماه هست که تو ترک هست الان چند روزیه که بهونه میگیره یه حرف یا مشکل کوچیکو تو ذهنش پرورش میده و بزرگش میکنه .
یه کاری میکنه که ما باهاش دعوا کنیم تا بهونه ای پیدا کنه دوباره به شیشه روی بیاره چیکار کنیم دیگع مغزم نمیکشه
سلام دوست عزیز
ترک شیشه بسیار سخت است و کنترل علائم آن در خانه امکان ندارد. بهترین روش ترک شیشه مراجعه به مراکز معتبر ترک اعتیاد است تا با کمک مشاور و پزشک متخصص این دوران سخت را با موفقیت پشت سر بگذارید. برای دریافت نوبت مراجعه با شماره 41 22 22 22 – 021 تماس بگیرید.
با سلام ، من نزدیک به شش بار در مراکز مختلفی بستری شدم و فقط یادمه باره چهارمم به مدته پنجاه روز بستری شدم، تونستم دو سالی از شره ماده سفید خلاص بشم. اونم بعده یک سال با شروع دارو تونستم یک سال به ساله قبلم اضافه کنم و حتی نیکوتینم یک سال بزارم کنار. ولی بعد از گذر زمان دوباره شروع شد تا باره پنجم باز بستری یک ماهه تا اومدم زدم تا این سری که پانزده روز خوابیدم بد بختی بدونه اختیار با یه دعوایه مسخره دوباره لغزشی کردم که با سه بار مصرف دوباره قطع کردم. آیا میتونم تا دوباره ازین بیشتر جلو نرفتم دوباره سریع اقدام کنم تا بدتر نشه چیکار کنم ترو خدا هیچ کسی راهه درست و این همه سال نگفت.لطفا کمک کنید .متشکرم منتظر یه راه کاری جدید و با ثباتی ماندگار از شما و تیم نو ظهور برای منه تازه آشنا با دکتر جوادی هستم. ممنون
سلام آقای رحیمی عزیز
درمان شما جدا از دارودرمانی شدیداً نیاز به روان درمانی و مشاوره دارد. سم زدایی بدن شما باید تحت بستری انجام شود و از قطع مصرف یا تغییر میزان مصرف پرهیز کنید. نیاز به بستری برای شما قطعاً الزامی است و پیشنهاد بستری در کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی را به شما می دهیم.
سلام در زمان ازدواج جواب اعتیاد همسرم مثبت بود. گفتن آمفتامین یا متامفتامین اون موقع گفت جواب اشتباهه. الان چند وقتی هست میگه دارم بخاطر تو ترک میکنم راستی گل مصرف میکرده که میگه مصرف نمیکنم. این روزا هم خیلی میخوابه هم خیلی بی حوصله و زود رنج شده و اینکه خیلی سیگار میکشه حتی شده الکی سیگار روشن می کنه ولی نمیکشش. چکار باید بکنم؟
سلام من ده ساله متادون مصرف میکنم روزی ۲۵سی سی دوساله هم هست که شیشه مصرف میکنم ۱۶روزه که شیشه ومتادون رو کنار گذاشتم با مصرف تریاک روزی ۲گرم ولی خیلی اذیت میشم چکار کنم
همین حالا تماس بگیرید
02179441